Skocz do zawartości

Napad z PPS-43 (?)

dect

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Własnie pokazali w TVN materiał z napadu w Kraśniku (http://wiadomosci.onet.pl/1362713,11,item.html) po którym kulkę dostał nie ten motocyklista co powinien.

Pokazano nagranie z kamery przemysłowej gdzie koleś ładując kasę do reklamówki odkłada wspomnianą w powyższym artykule roń długą" - jestem prawie pewien, że był to PPS-43.

Ktoś może potwierdzić?
Napisano
Gdzies czytalem artykul, ze jakies malolaty ostrzelaly radiowoz z przejezdzajcego samochodu z ingrama-tylko, ze byl na plastikowe kulki...
Jedna z tych kulek trafila policjanta w oko i beda mieli sanki od prorka.
Niewiem czy ktos moze juz zrobil ASG pps-a
Napisano
A jak już o napadach to w Sosnowcu w dzielnicy zagórze koło mojego bloku pod kościołem ostrzelano ok. 2 lata temu konwój bankowy. Podobno z CKMa ale chodziło o porachunki bo kase mieli jak na dłoni ale nic nie wzieli. Mówili że to mogła być mafia a potem sprawa ucichła . a w waszych miastach też jest tak ciekawie" ??
Napisano
Z CKM? Już widziałem oczyma wyobraźni jak się chłopcy z miasta ustawiają z Maximem za workami z piaskiem...
Sorry, ale trochę się ta historia kupy nie trzyma: po co mafia miałaby się strzelać z konwojem bankowym? Z kim te porachunki? Bank naliczył za wysokie odsetki? Bo jeżeli z ochroniarzami personalnie to chyba lepiej było obić im buzie / zastrzelić w jakimś ustronnym miejscu, a nie robić strzelaninę w środku miasta. I nie wzięli kasy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie