ARKADIO.IE Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 Witam :) Dokładnie tak . Ja też w 75 % kolor .Propo -;pewnie się sprawdzał:) Ale jest tak ,że jest to sprzęt dość poza zasięgiem ,z wiadomych przyczyn,a szkoda:(ps.wysłałem Ci na priwa,myślę że dojdzie??pozdrawiam
ODYS Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 Posiadam C.scope 660 . Poza dyskryminacją nie posiada on funkcji tonowego rozróżnizniz metali,o której pisano wyżej, chyba że o czymś nie wiem .
ARKADIO.IE Napisano 20 Maj 2007 Autor Napisano 20 Maj 2007 Witam ,Czyli twój wykrywacz sygnalizuje złom ,i kolor identycznie?Tak mam to rozumieć??pozdrawiam ps,jeśli tak to coś ,jest nie tak:( Bo choć to było bardzo dawno temu kiedy chodziłem na 660 ,to o ile pamiętam taka sygnalizacja była?Bo niby jak rozróżnić,co jest pod cewką,jeśli nie ma nawet wskaznika wychyłowego ,a sygnalizacje dzwiekową posiada każdy C.scope :) Chyba ,że jestem w totalnym błędzie ??I pomyliłem modele z 990 ,ale coś mi się wydaje ,że nie?pozdrawiam
ODYS Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 Tak 990 posiada funkcję audio oraz wskażnik wychyłowy. Natomiast 660 owszem sygnalizuje dżwiękiem obecność metalu lecz bez podziału na niskie czy wysokie tony w zależności od rodzaju metalu jak to ma miejsce w modelu 990. Chyba że z moim jest coś od nowości nie tak.
ARKADIO.IE Napisano 21 Maj 2007 Autor Napisano 21 Maj 2007 Witam ,:( Co mogę powiedzieć,jest mi troszkę wstyd:( Wprowadziłem niechcący w błąd . Cały czas pisząc o 660 miałem w głowie 990? wiem ,że jest spora różnica między nimi ,ale jak widać ,chyba nie dla mnie :)Całą noc myślałem jak to tam było?Byłem w totalnym błedie.Więc jestem winien ,wielkie przeprosiny:)Odnośnie 660 nie posiada identyfikacij tonowej/ Kolor wysoki ton/ żelazo niski.Posiada dyskryminacje - np ustawiając gdzieś 4-6 nie powinien reagować na żelazo? Ale są wyjątki? Dzwiek jest taki sam na kolor i żelazo.Wiec Odys :) wielkie dzięki za uświadomienie mi mojego byka:)Jeszcze raz wielkie dzięki,i wielkie sory.pozdrawiamps.Tylko się tu na mnie teraz nie wyżywajcie:)
ODYS Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 W porzo a z tą dyskryminacją to w 660 lepiej ostrożnie bo powyżej 3 traci na zasięgu i można pominąć ciekawe drobiazgi. A przecież małe też czasem cieszy :-)
ARKADIO.IE Napisano 21 Maj 2007 Autor Napisano 21 Maj 2007 Witam :) Ja chodziłem na 660 dawno temu, dość mało,1 sezon. Więc sam wiesz jak to jest? To ,że można ustawić tak jak podałem ,to tylko odnośnie dyskryminacij,ale o ile sobie przypominam ,to nigdy raczej tego nie stosowałem .Nawet teraz kiedy chodzę na 1220xd, i R-1 to raczej na All metal ,bo tak jak sam wiesz ,dość sporo się traci ,na zasięgu.pozdrawiam ps. Myslisz o zmianie??
ODYS Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 Tak ,boprzydała by mi się jednak funkcja tonowego rozróżniania. Mógłbym chodzić na All metal nie tracąc zasięgu a mi mo to wiedzieć co w trawie piszczy. Zastanawiam się nad 990 .
ARKADIO.IE Napisano 21 Maj 2007 Autor Napisano 21 Maj 2007 Witam :) Jeśli miałeś do czynienia z C.s 990,to fajnie :) Te pozostałe mają ,na 100% tonową ID :) 990/1220xd/xdp i nawet R-1 ,też ma :) Ciekaw jestem ,czy jesteś przekonany do statyków,czy myslisz czasem o zmianie na dynamika? Wiem ,myslisz o 990:)Bo i jak sam poczytasz inne posty,o innych sprzętach ,to podobno polecane są dynamiki na moniaki:)?pozdrawiamps.A jak tam Ci się 660 spisuje ,czy drobnice też podnosisz??
SYLSTER Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 POZDRO DLA WSZYSTKICH UZYTKOWNIKÓW C.SCOPE.Mam 2 detektory tej firmy R-1 NA MONETKI I INNE SZCZEGÓLNIE CENNE RZECZY(JEST NAJLEPSZY NA ŚWIECIE)I WSPOMAGAJĄCY CS2MX NA MILITARKE(WICE MISTRZOSTWO SWIATA)NIGDY NIE ZAMIENILBYM SIE NA INNE DETEKTORY.
ODYS Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 Spisuje się doskonale,zarówno w drobiazgach jak i w dużych fantach, jednak dla mojej własnej wygody przydała by się funkcja audio rozróżniania. A co do dynamika to powiem szczerze iż nigdy nie miałem kontaktu z takim tak więc i nie mam zdania na ten temat. Powiedz czy jest namacalna różnica między nimi ?
SPIDER Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 Witam a co sądzisz o 5MXP czy można go kupic w Polsce i za ile mój budżet to 2 tyś na wykrywke i jeszcze jedno pytanie czy taniej wyjdze sprowadzenie tej wyjrywki z Angli niz bym kupil w Polsce. BO chce szukać kolorku a nie gwozdzi i zelastwo kopać.POZDRO.
ARKADIO.IE Napisano 22 Maj 2007 Autor Napisano 22 Maj 2007 Witam :) Co sądzę na temat 5MXP? Tu na forum jest pare osób ,mających np 4mx i powiem tak: chciałbym mieć tyle fantów co oni:)Odnośnie 5mxp,jest to sprzęt dość wysoko stojący w rankingu C.scope:) elektronika o dużej prędkości przetwarzania danych przy zastosowaniu funkcji ruchu (motion), z opcją Power Boost (zwiększenie mocy -przełącznik „Pin-pointing” – centralne namierzanie obiektu -dwukanałowa dyskryminacja -wskaźnik natężenia sygnału -perfekcyjnie wyważony aluminiowy wysięgnik -ostry, precyzyjny sygnał audio -pojemnik na 8 baterii typu R-6 ,oraz wskaźnik ich naładowania Odnośnie kupna go w kraju,za 2tyś szanse są marne.Raczej używany.Bo cena w sklepie pewnie jest troszkę wyższa?:)ps. cytat :Bo chcę szukać koloru a nie gwozdzi i żelastwo kopać.Nie wiem o co chodzi? kolor /żelazo???pozdrawiam
ODYS Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 No dobra ale co z tą różnicą między statykiem idynamikiem, czy jest odczówalna w praktyce
ODYS Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 A ijeszce jedno , jak sprawa wygląda cenowo jeśli chodzi o 990 i 1220xd
ARKADIO.IE Napisano 23 Maj 2007 Autor Napisano 23 Maj 2007 Witam :) Nawet nie wiem jak je porównać 1220xd- R-1 ?Są to przecie inne sprzęty:) Pewne jest jak dla mnie ,że 1220xd jest to sprzęt z górnej półki(Statyków) ,nie tylko cenowo:) ale pod względem znalezisk. Jeśli ,ktoś potrafi chodzić na statyku(jest to b.łatwe) może spokojnie przebić dobrego dynamika.I jakieś tam gadanie ,że statyk nie jest do drobnicy typu monety" i że jest płytszy od dynamika, jest lekko wyssane z palca:) W jednej sytuacij jest lepiej statykiem ,a w innej dynamikiem:)Co jeszcze mogę powiedzieć,jeśli chodzisz na 660 ,to na jaki model byś nie zmienił to i tak będzie to dość odczówalne. pozdrawiam
ODYS Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 W takim razie zaczynam rozglądać się za 990 , najlepiej używką jakąś. Z zasięgu 660 jestem zadowolony bo i monetki wyciągam z niemałym powodzeniem, jednego czego mi w nim braknie to audio rozróżniania . Myślę zatem iż 990 będzie cacy.Pozdrawiam.
ARKADIO.IE Napisano 23 Maj 2007 Autor Napisano 23 Maj 2007 Witam :) Mam do Ciebie pytanko? Jeśli mogę ??Z jakiej głębokości ,albo do jakiej max ,wyciągałeś moniaki(kolorek)? Propo twojego przejścia na C.scope 990,albo (990xd to jest nowszy model) to dosć spory skok :)Ale pewnie będziesz zadowolony,bo posiada to coś:)pozdrawiam Arkadio.:)Dużo dołków ! Ale pełnych:)życzę
ODYS Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 WitamTo oczywiście zależy od ułożenia monetki,jeżeli leży na płasko to wyciągam przeważnie na głębokość sztychu łopatki saperskiej ogólno wojskowej" . Myślę że to jego maximum dla moniaka takiego jak szeląg elbląski bo onim tu mowa a'propo zasięgu. To chyba całkiem nieżle zważywszy że to maleńka monetka. Z tym że działałem na słuchawkach z nastawieniem na monety a więc i na słabe sygnały aten był naprawdę słabeńki. Dyskryminacja była nastawiona na 3. Powiedz czy idzie dorwać używaną 990 i co to za nowy model. A wogóle jaka jest różnica między 990 a 990xd poza wyglądem oczywiście.
ARKADIO.IE Napisano 24 Maj 2007 Autor Napisano 24 Maj 2007 witam :) Ja chodziłem na starszym modelu(rocznikowo)990,ale tym sobie głowy nie zawracaj,nie dla tego ,że jest kiepska 990:) bo to nie jest prawda.Tylko,że może być lekko wysłużona??Jeśli chodzi o zmiany to ,mogą być ,kiedy jest 3-4 lata różnicy. Ale jeśli jest dostępny nowszy model(rocznikowo), tej 990xd to rozglądaj się za tym :)Jak sam widzisz jest dość mało tego sprzętu na sprzedaż?Ciekawe czemu:)?Co mogę Ci podpowiedzieć,w sprawie kupna? Nie w polsce jeśli chodzi o nowy. ( bo bardzo drogo)Jedynie to ogłoszenie ?? Ale i tak troszkę czasu to pochłonie:( pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 Witam :) ODYS , jak tam idzie ? Daj znać:)pozdrawiam
suchy999 Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 Witam!Prosze o informacje na temat C.Scopa 5mx bardzo mnie interesuje ten sprzet co mozecie onim powiedziec...
ARKADIO.IE Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 Witam :) Odnośnie 5mx ,to ja nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy 5mx ,a 5mxp - tylko cenową:) -super lekka 10-calowa cewka - ruchu (motion), z opcją Power Boost (zwiększenie mocy) -dwukanałowa dyskryminacja -wskaźnik natężenia sygnału - perfekcyjnie wyważony aluminiowy wysięgnik -ostry, precyzyjny sygnał audio -pojemnik na 8 baterii typu R-6 oraz wskaźnik ich naładowania - zabezpieczony przed wilgociąAle ,nie chodziłem na tym sprzęcie dośc długo ,aby udzielić Ci bardzo precyzyjnej odpowiedzi .Sprzęt dość wysoko stojący ,bardzo precyzyjny( jak każdy C.scope)Ale raczej na kolorową drobnice/ i kolorową militarkę(klamry) , ale nie jest powiedziane ,że i złomy się nie trafi??:) Sprzęt wart grzechu:)pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.