rorvik Posted September 1, 2003 Author Posted September 1, 2003 Witam wszystkich. Jestem właśnie po porannej lekturze GW. I wiecie co? Nie znalazłem tam ani słowa o dzisiejszej rocznicy. Nic, poza głosem Naszego Premiera w sprawie Centrum Wypędzonych. Ani jednego zdania! Zapomnieli?Mam nadzieję, że niedokładnie przejżałem - może ktoś coś jednak znalazł.rorvik
PATRON Posted September 1, 2003 Posted September 1, 2003 Witam,FAKTYCZNIE , od dobrych paru godzin jesteśmy w stanie wojny z Niemcami !!!!!!!Panowie stańmy w obronie Ojczyzny :-)))))PZDR PATRON
mietek Posted September 1, 2003 Posted September 1, 2003 Żeby zobaczyć jak to wyglada w internecie, zajżałem na polskie portale. Wynik: Wirtualna Polska nic, Onet wypędzenie a wybuch wojny, Jedynie Interia ma w widocznym miejscu link do http://fakty.interia.pl/news?inf=422313.Na internetowej Rzeczypospolitej i Wyborczej nic.Powstaje pytanie, portale polskie, czy polskojęzyczne?
random Posted September 1, 2003 Posted September 1, 2003 Nie no, sprawa wygląda w ten sposób, że teraz Wrzesień nie jest cool, cool jest Powstanie Warszawskie i AK w ogóle. Nie ujmując nic tym ostatnim jest to obrzydliwe, że są u nas zasługujący na pamięć" i ardziej zasługujący na pamięć".
ms Posted September 1, 2003 Posted September 1, 2003 takie czasy, teraz priorytet to Irak i nasze misje stabilizacyjne" - moze daty tychze za lat kilkanascie beda symbolem, ciekawe tylko w jakim swietle ukazane.....
Rumburak Posted September 1, 2003 Posted September 1, 2003 No ale to nieprawda, że na WP nie ma nic o 1 września. Jest parę fotek z początku wojny i kilka z okresu późniejszego. Warto zobaczyć, choć to żadne nowości.POZDR
Guest Posted September 1, 2003 Posted September 1, 2003 Panowie, zobaczmy jeszcze, co nam wieczorem zaserwują telewizje.A później zróbmy sobie porównanie 11 września :(.pzdrPS. A najberdziej cool są Gdynianie", którzy już pospieszyli się z wystawieniem pomnika ofiarom tragedii 11 września" pod Multikinem przy Skwerze Kościuszki...Nie uwierzyłbym, gdybym nie zobaczył :(((
Mikus Posted September 3, 2003 Posted September 3, 2003 A w ogole wszedzie pisza i mowia, ze zaczelo sie od Westerplatte....ja slyszalem, ze pierwsze bomby spadly na Wieluń i pobliskie wsie...ile w tym prawdy?
mietek Posted September 17, 2003 Posted September 17, 2003 A tak przy okazji na temat rocznicy 17 września;Wirtualna Polska: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=1475279&ticket=4353230171644407mLX96MMICeWTmIXR4z6lb4%2Bijw%2FyxxPZ1PejZXT8ikAKFaC5ELniystPQ6zNfwxZgCkHnpkSYbMw%2FqdeHUtyyKnNPcIotZGVCrq72FqUdRyhAy4dcCj08yeW%2BjpnG%2BCXInteria: http://fakty.interia.pl/news?inf=427388Na onecie nic nie znalazłem.Przy okazji warto zobaczyć komentarze. Ręce opadają, koszmar.
mietek Posted September 17, 2003 Posted September 17, 2003 Oczywiście nie mówię o wszystkich komentarzach, lecz części. Co ciekawe więcej kretynizmów jest na wirtualnej.
Guest Posted September 17, 2003 Posted September 17, 2003 No cóż: skoro ta gazeta nie pamięta o Polsce i jej rocznicach, czy nie wskazane jest by Polacy o niej zapomnieli? Liczba gazeciarzy Gazety Wyborowej" oblegających skrzyżowania świadczy o tym, że taki proces już od pewnego czasu się toczy. Oby tak dalej! Czego Polsce, gazecie i sobie życzę...Michał
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.