kolega deutsch Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Napisano 21 Lipiec 2006 Jest to zdjecie z Oflagu VII A Murnau. Jestem pewny, ze osoba po lewej z wasem i w furazerce, to mój dziadek. Lecz intryguja mnie naszywki na mundurze. Mozliwe, ze dawano jencom tez mundury innych armii. Prosze o pomoc w identyfikacji.(-)kolega deutsch
krebs Napisano 30 Lipiec 2006 Napisano 30 Lipiec 2006 Furażerka wygląda na angielską.Na kołnierzu prawdopodobnie proporczyk z nalożonym orzełkiem, takim jak ten z pozycji 1.
krebs Napisano 30 Lipiec 2006 Napisano 30 Lipiec 2006 Generał Anders ma takiego samego orzełka na kołnierzu.
kolega deutsch Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 Karpiński Zygmunt, 1930. Badanie dokładności pomiaru dłużyc sosnowych według średnicy zrównanej na podstawie dostarczonego materiału liczbowego. Promotor: Jedliński W., dyscyplina: inne.Karpiński Zygmunt, 1940. Metody urządzeniowe w zastosowaniu do utrzymania nalotu jodłowego w rezerwacie Jata Nadleśnictwa Łuków. Promotor: Niedziałkowski W., dyscyplina: urządzanie lasu.wedlug http://www-rak.sggw.waw.pl/info/forestry/kuligl/ul/pub/123.htmoraz http://wl.sggw.waw.pl/units/urzadzanie/publikacje/prdyp/view
kolega deutsch Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 Acer, jesli chcesz mi pomóc, to popatrz tez pod http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=344828naprawde ciesze sie z kazdej wskazówki!
kolega deutsch Napisano 30 Lipiec 2006 Autor Napisano 30 Lipiec 2006 Czy ktos, kto cywilnie napisal prace mygiserska i bly magistratem katedry Produkcyjności Lasu po cywilnemu, byl automatycznie oficerem dyplomowanym ? Bo z orzelka w pozycji 1 wynika, ze oficer jest dyplomowany.
acer Napisano 30 Lipiec 2006 Napisano 30 Lipiec 2006 Katedra Produkcyjności Lasu ? Kiedy to było.Teraz to tylko samodzielny zakład. Katedra tak, ale Urządzania Lasu, geomatyki i ekonomiki leśnictwa.Czemu kolega nawiązał do lasu ?
acer Napisano 30 Lipiec 2006 Napisano 30 Lipiec 2006 i magistrantem nie magistratem. Magistrantem to zwykle się jest Wydziału....
kolega deutsch Napisano 30 Lipiec 2006 Autor Napisano 30 Lipiec 2006 Dziadek pracowal na wysokim stanowisku w lasach. I napisal w 1930 i 1940 prace magisterskie. I w zwiazku z tym pytam, czy byl oficerem dyplomowanym. Albo sformuluje to pytanie inaczej: co wyróznia oficera dyplomowanego od nie dyplomowanego ?
kolega deutsch Napisano 30 Lipiec 2006 Autor Napisano 30 Lipiec 2006 Aha, a wydzial to urządzanie lasu w Katedrze Urządzania Lasu i Geodezji Leśnej.
kolega deutsch Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 Dziekuje za wskazówke, ale nie mysle, ze est to emblemat 4 Pulku panc, mój dziadek nie wlczyl na zachodzie. I tez ten emblemat nie wyglada jak strzalka na naszywce.
acer Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Możesz mi podać nazwisko Dziadka na priv ?I gdzie pracował ?1940 - to chyba już konspiracyjnie....Mmam pewien spis pracowników administracji LP z 1930 rokuKatedra Urządzania Lasu - moze pisał u Miklaszewskiego ?
acer Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 A i sednum sprawy - wydziały leśne przed wojną były trzy -w Poznaniu na AR, we Lwowie na Politechnice no i na SGGW.Prof. Miklaszewski przed wojną był kierownikiem Katedry Urządzania Lasu wydziału Leśnego SGGW.Daj nazwisko, to być może da się ustalić coś więcej...
kolega deutsch Napisano 29 Lipiec 2006 Autor Napisano 29 Lipiec 2006 Szkoda, ze do tej pory nikt nie jest mi wstanie pomóc.
grba Napisano 22 Lipiec 2006 Napisano 22 Lipiec 2006 4 Pułk Pancerny Skorpionhttp://www.mpvone.co.uk/polish/2warszawa.htmNa zdjęciu gen. Władysław Anders w berecie i odwrócony tyłem do niego gen. Tadeusz Kutrzeba.
Pytanie
kolega deutsch
Jest to zdjecie z Oflagu VII A Murnau. Jestem pewny, ze osoba po lewej z wasem i w furazerce, to mój dziadek. Lecz intryguja mnie naszywki na mundurze. Mozliwe, ze dawano jencom tez mundury innych armii. Prosze o pomoc w identyfikacji.
(-)
kolega deutsch
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.