Skocz do zawartości
  • 0

Co to dokladnie moze byc ???

hawk21

Pytanie

Prosze o podpowiedz co to moze byc i ewentualnie od czego pochodzilo. Osobiscie wyglada mi to na jakas recznie robiona stara ozdobe. Mozna sie dopatrzyc chyba jakiegos motywu twarzy.... Prosze o pomysly i pomoc w identyfikacji

pozdrawiam
hawk21

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o podpowiedz co to moze byc i ewentualnie od czego pochodzilo. Osobiscie wyglada mi to na jakas recznie robiona stara ozdobe. Mozna sie dopatrzyc chyba jakiegos motywu twarzy.... Prosze o pomysly i pomoc w identyfikacji

pozdrawiam
hawk21

Motyw twarzy napewno tak, miałem już kilka razy okazję znaleźć takie zapinki, tej wielkości i znacznie bardziej rozbudowane, nawet wielkości ok. 10 cm, bardziej rozłożyste. Przypominają twarz w plątaninie mnóstwa odnóż. Moim skromnym zdaniem jest to jednak masowa robota i to okresu koniec XVIII i początek XIX w. Potwierdzam to tym iż wszystkie jakie widziałem, nie tylkio te które sam znalazłem , ale również znalezione przez moich znajomych były wręcz identyczne - różniły sie wielkością. Faktycznie są to zapinki , ale co do wieku mogę siemylić. Pozdrawaim.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie