Skocz do zawartości

pytanie na twmat dyskryminacji.

rafael31

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
DYSKRYMINACJA
odrzuca np zelazao a zostawia kolor,u mnie w tesoro mam pokretlo,i skrecajac w prawo odrzuca mi stopniowo rozne metale począwszy od zelaza, a na koncu tylko srebro wykrywa,ale inne wykrywacze odrzucaja tylko stal,albo dyskryminują wielkosciowo.
Napisano
dokaldnie przewodnosc metali,odrzucajac np alumionowe ogonki od browcow moje tessoro odrzuca tez np miedz,sreberko po czekoladzie i zloto,ale np master odrzuca tylko zelazo i to nie zawsze:)
Napisano
gibki9 w takim razie źle ustawiasz dyskryminację. Powinno się ją ustawić tak aby nie odrzucała najnędzniejszego pierścionka z brylancikiem (te właśnie są najcenniejsze i mają najgorszą przewodność). Miedź jest doskonałym przewodnikiem i nie można jej odrzucić ustawiając potencjometr prawie do końca skali. Najlepiej dyskryminację ustawić na obiegowych 10 gr, tak troszkę poza granicą wykrywalności, wtedy ani złota ani niczego wartościowego się nie straci, a nie trzeba kopać drobnego żelaza, folii aluminiowej i kapsli od piwa.
Napisano
To zdanie o ustawieniu dyskr. w tesoro na troche ponad 10gr,to najcenniejsza informacja od szesciu miesiecy, jaka przeczytalem na tym forum.
Brawo dla piszacego o tym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie