rafael31 Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Napisano 14 Lipiec 2006 Co to dokladnie jest? co wykrywacz omija? w jakich kryteriach? PZDR.
gibki9 Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 DYSKRYMINACJAodrzuca np zelazao a zostawia kolor,u mnie w tesoro mam pokretlo,i skrecajac w prawo odrzuca mi stopniowo rozne metale począwszy od zelaza, a na koncu tylko srebro wykrywa,ale inne wykrywacze odrzucaja tylko stal,albo dyskryminują wielkosciowo.
Kiler Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 Na jakiej zasadzie jedne metale sa odrzucane a inne wyszukiwane. Chodzi tu o przewodnosc metali? O wielkosc? Czy o co?
gibki9 Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 dokaldnie przewodnosc metali,odrzucajac np alumionowe ogonki od browcow moje tessoro odrzuca tez np miedz,sreberko po czekoladzie i zloto,ale np master odrzuca tylko zelazo i to nie zawsze:)
Raned Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 gibki9 w takim razie źle ustawiasz dyskryminację. Powinno się ją ustawić tak aby nie odrzucała najnędzniejszego pierścionka z brylancikiem (te właśnie są najcenniejsze i mają najgorszą przewodność). Miedź jest doskonałym przewodnikiem i nie można jej odrzucić ustawiając potencjometr prawie do końca skali. Najlepiej dyskryminację ustawić na obiegowych 10 gr, tak troszkę poza granicą wykrywalności, wtedy ani złota ani niczego wartościowego się nie straci, a nie trzeba kopać drobnego żelaza, folii aluminiowej i kapsli od piwa.
anRO Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 To zdanie o ustawieniu dyskr. w tesoro na troche ponad 10gr,to najcenniejsza informacja od szesciu miesiecy, jaka przeczytalem na tym forum.Brawo dla piszacego o tym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.