Schmeisser92 Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 Co do rodzaju bronie nie jestem na 100%pewien dlatego prosze o identyfikację tego karabinu.. Fak iz moze to byc czołgowy D. jest tylko moim przypuszczeniem..pzdr.
suchy ss Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 giwerka fajna:D a ktory z tego zdjecia to Wasili??:D
VASILI Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 He he wiem ze panowie na focie to mają super klaty i wogóle :D:D ale mnie na focie niestety nie ma ;D ja fotke robilem ;DGiwerka jak sie okazało ma lekko skrzywioną lufe i cierpi na brak bebechów ;/ kompletnie nic nie ma.. nawet spręzynki... a nie wiecie moze co to za karabin?? Narazie oczyscilem go z błota i nasmarowałem ropą.. i z boku na korpusie widac jakąś litere B czy 2 moze wie ktos co to za karabin?Z góry dzięki pzdr.
Schmeisser92 Napisano 25 Lipiec 2006 Autor Napisano 25 Lipiec 2006 Mam pytanie do szanownych kolegów. Nudzi mi sie w domu a stawy nie wszystkie jeszcze wyschły..... czy wart jeszcze raz przeszukac tamten stawik??Pozdrawiam Schmeisser92 :D
VASILI Napisano 25 Lipiec 2006 Napisano 25 Lipiec 2006 narazie ostatnia fota... na zywo wygląda duuuużo lepiej!!pzdr.
mauser29 Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 po ostatnich ulewach przybyło trochę wody- niestety jedyna szansa na wydobycie to nurkowanie w 2m głębokości rowie na łące. woda zimna ale przynajmniej czysta. Niestety nie daliśmy rady wyjąć francuzika- ale swoją drogą dziadki to mają pamięć(normlanie w przybliżeniu do 50cm).
gerard_w Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Witam.A ja mam takie pytanie.... najlepiej zachowane żelastwo skąd można wykopać/wyjąć? piach jeziorowy, muł jeziorowy, torf (juz suchy), przecietna gleba, piasek/żwirek ? cały czas wydajemi się że z mułu jeziorowego... mały dostęp tlenu atmoswerycznego.... czy sie myle?
gerard_w Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 no i jak z drewnem po takim pobycie (60 lat) w wodzie?
VASILI Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Widziałem ostanio na necie zdjęcia z ruskiej stronki. Wyjeli tam z bagna mosina wz44. Kolba,stal zachowna była idealnie pełna oksyda, takze jak na bagna to tylko do Rosji ;) pozdro
mauser29 Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 jak dla mnie to najlepsze rzeczy wychodziły z torfu(bagienek, woda, rowy). z piachu to mocno pordzewiane
janushew Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 a to taki... z meander rzeki.., oczywiście bez MW i MI, pozdr
Romo Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Ja też jestem za torfem (bagienka), chociaż kiedyś wyszarpałem z piachu taki średniowieczny grot i muszę powiedzieć, że dość dobrze sie zachował,A wracając do poczatku tego tematu - szukaliście juz w wyschniętych korytach rzek - starorzeczach ?
lukawica Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 a stare studnie??Mam na oku taką starą studnię blisko lini Mołotowa (jakieś 2 km) gdzie była kiedyś wioska, studnia jest zbudowana z kamienia,Tam to musi coś być, jeszcze nikt jej nie penetrował, a dlaczego ???głębokość tej studni koło 70 m !!!
mauser29 Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 to powodzenia z tą studnią. jestem ciekaw jak chcesz się tam dostać
Domino(*) Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Niedawno z bagienka kolega wyszarpał 24 nieśmiertelniki Flak :)
Romo Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Studnia siedemdziesiat metrów i to z kamienia ????sorry ale to niemożliwe :-)))Aleeee jak już by coś takiego sie skądś wzięłotooooo bez statywu, linek, wyciągarki,no i tlenutak na wszelki wypadek nie da rady.
Romo Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Domino wrzuć zdjątko jak możesz, interesuje mnie stan
lukawica Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Dla niedowiarków:http://www.roztocze.stalwol.pl/Roztocze/Html/FHtml/pict501.htmTrochę głęboka ta studnia.
PATRON Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 lukawica ....trochę przesadziłeś z tą studnią na 70 m ....była kopana w poprzednie wakacje co zapewne stwierdziłeś jesli tam niedawno byłeś po kupie śmieci z lewej strony ...studnia nie ma nawet 20 m ....a w odatku nic w niej nie ma . nie ma motocykla, nie ma dokumentów i nie ma tego wszystkiego co się o tej studni mowi w regionie ...a propo pzdrow księdza na plebanii na przeciwko tej studni ...PZDR PATRON
lukawica Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Ktoś z nas pomylił studnie :))O tej studni co piszę jest zdala od zabudowań w samym środku lasu który wyrósł w miejscu gdzie była kiedyś wioska. Studnia była wspólna dla całej wioski, po wiosce zostały tylko nieliczne kamienie. Najbliższe zabudowania są dobrych kilka kilometrów od studni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.