Skocz do zawartości

Stawy.................czy warto szukać??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do rodzaju bronie nie jestem na 100%pewien dlatego prosze o identyfikację tego karabinu.. Fak iz moze to byc czołgowy D. jest tylko moim przypuszczeniem..

pzdr.
  • Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
He he wiem ze panowie na focie to mają super klaty i wogóle :D:D ale mnie na focie niestety nie ma ;D ja fotke robilem ;D
Giwerka jak sie okazało ma lekko skrzywioną lufe i cierpi na brak bebechów ;/ kompletnie nic nie ma.. nawet spręzynki... a nie wiecie moze co to za karabin?? Narazie oczyscilem go z błota i nasmarowałem ropą.. i z boku na korpusie widac jakąś litere B czy 2 moze wie ktos co to za karabin?
Z góry dzięki
pzdr.
Napisano
Mam pytanie do szanownych kolegów. Nudzi mi sie w domu a stawy nie wszystkie jeszcze wyschły..... czy wart jeszcze raz przeszukac tamten stawik??

Pozdrawiam Schmeisser92 :D
  • 4 weeks later...
Napisano
po ostatnich ulewach przybyło trochę wody- niestety jedyna szansa na wydobycie to nurkowanie w 2m głębokości rowie na łące. woda zimna ale przynajmniej czysta. Niestety nie daliśmy rady wyjąć francuzika- ale swoją drogą dziadki to mają pamięć(normlanie w przybliżeniu do 50cm).
Napisano
Witam.
A ja mam takie pytanie.... najlepiej zachowane żelastwo skąd można wykopać/wyjąć? piach jeziorowy, muł jeziorowy, torf (juz suchy), przecietna gleba, piasek/żwirek ? cały czas wydajemi się że z mułu jeziorowego... mały dostęp tlenu atmoswerycznego.... czy sie myle?
Napisano
Widziałem ostanio na necie zdjęcia z ruskiej stronki. Wyjeli tam z bagna mosina wz44. Kolba,stal zachowna była idealnie pełna oksyda, takze jak na bagna to tylko do Rosji ;)

pozdro
Napisano
Ja też jestem za torfem (bagienka), chociaż kiedyś wyszarpałem z piachu taki średniowieczny grot i muszę powiedzieć, że dość dobrze sie zachował,
A wracając do poczatku tego tematu - szukaliście juz w wyschniętych korytach rzek - starorzeczach ?
Napisano
a stare studnie??
Mam na oku taką starą studnię blisko lini Mołotowa (jakieś 2 km) gdzie była kiedyś wioska, studnia jest zbudowana z kamienia,
Tam to musi coś być, jeszcze nikt jej nie penetrował, a dlaczego ???
głębokość tej studni koło 70 m !!!
Napisano
Studnia siedemdziesiat metrów i to z kamienia ????
sorry ale to niemożliwe :-)))
Aleeee jak już by coś takiego sie skądś wzięło
tooooo bez statywu, linek, wyciągarki,no i tlenu
tak na wszelki wypadek nie da rady.
Napisano
lukawica ....trochę przesadziłeś z tą studnią na 70 m ....
była kopana w poprzednie wakacje co zapewne stwierdziłeś jesli tam niedawno byłeś po kupie śmieci z lewej strony ...studnia nie ma nawet 20 m ....a w odatku nic w niej nie ma . nie ma motocykla, nie ma dokumentów i nie ma tego wszystkiego co się o tej studni mowi w regionie ...
a propo pzdrow księdza na plebanii na przeciwko tej studni ...

PZDR PATRON
Napisano
Ktoś z nas pomylił studnie :))
O tej studni co piszę jest zdala od zabudowań w samym środku lasu który wyrósł w miejscu gdzie była kiedyś wioska. Studnia była wspólna dla całej wioski, po wiosce zostały tylko nieliczne kamienie. Najbliższe zabudowania są dobrych kilka kilometrów od studni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie