Skocz do zawartości

Nowa GRH w okolicach Wrocławia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar założyć GRH zajmujące się odtwarzaniem
AK,AL,BCH.Mieszkam niedaleko Wrocławia więc chętni z okolic Wrocławia do wstąpienia w szeregi GRH proszeni są o kontakt ze mną

mój e-mail normandia@vp.pl

Drogi Kolego... w innym wątku Forum napisałeś Ja mam 12 lat".... wybacz, ale w tym wieku zakładanie przez Ciebie GRH to delikatnie mówiąc nieporozumienie. Jest tyle fajnych grup z doświadczeniem do których warto sie przyłączyć. Życzliwie pozdrawiam.

Witam panie Teutonic.To nie jest nieporozumienie.Dostał bym od miasta starom baszte na baze GRH.

(Jak mam się przyłączyć do jakiejś GRH jak w pobliżu Wrocławia nie ma żadnej GRH zajmującej się odtwarzaniem AK,AL,BCH)>>>>

12 latek w Polsce nie ma jeszcze zdolności do czynności prawnych i nie może składać oświadczeń woli. Musisz znaleźć kogoś do pomocy - może własnych rodziców, to ułatwi Ci założenie grupy.

Ponadto musisz zarejestrować stowarzyszenie, żeby móc podpisać jakąkolwiek umowę i do tego też Ci będą potrzebni dorośli.

Nie wiem, może spróbuj zapisać się do harcerstwa i stworzyć drużynę o profilu rekonstrukcyjnym - są już takie drużyny w Polsce.

Pamiętaj też o tym, żeby w swoim wieku rekonstrować to czym zajmowali się nastolatkowie w podziemiu czyli działaniami pomocniczymi - w tym jedną z najpiękniejszych kart powstania - poczta polową.

pozdrawiam

Witam panie jazłowiak. Mój tata by mi pomógł.Jeden chętny już jest, ale Najlepiej jak by było nas ok 7

-płacili byśmy składki
-każdy członek mógł by podać jakiś pomysł i napewno byśmy go zrealizowali

A co do poczty polowej to właśnie chce ją rekonstruować!!

Wszyscy jak usłyszą że 12 latek chce zająć się rekonstrukcją to mówią, że się nie uda i patrzą na tą sprawe negatywnie zamiast pomuc i coś doradzić.

Proszę o pomoc może znacie kogoś z okolic wrocławia kto chciał by wstąpić do mojego GRH?

Niestety rycerzu.

Po pierwsze nie masz 18 lat - nie będziesz mógł uczestniczyć w imprezach
Po drugie nie masz 18 lat - żaden urząd nie bedzie z toba rozmawiał

Po trzecie nie masz 18 lat- nie masz kasy

Moja propozycja namów tate i zróbcie razem grupę , lub wstapcie do jakiejś istniejącej.
Możesz sobie zrobić z kolegami grupę" , ale sorry nigdzie się nie pokażesz , bo ŻADEN organizator nie będzie brał na siebie odpowiedzialności.
No i niestety nikt z władz miejskich niczego ci nie da ani nie wynajmie , zejdź na ziemię , no chyba że nazywasz się Dudkiewicz :-)

Panowie nawet nie chodzi o sam wiek, dużo jest w różnych grupach 15-16latków. Jeżeli chodzi o koszty to AK i BCH to chyba najtansze:
Jakiś pas,kurtka spodnie buty opaska hełm lub czapa karabin ładownice chlebak ewentualnie i mamy partyzanta lub Akowca.
Ale jeżeli chodzi o zakładanie grupy to jeszcze za wcześnie.
Szkoda że nasz kolega nie jest starszy, przydałaby sie nastepna grupa na dolnym ślasku bo tych jak na lekarstwo. Chyba jedyna to Festung Breslau.
Pozdrawiam
Adam

Na Dolnym Śląsku są przedstawiciele wielu grup - amerykańskie są ogólnokrajowe.

Co do rekonstruktorów niepełnoletnich - są to najczęsciej członkowie rodzin rekonstruktorów dorosłych - KTÓRZY BIORĄ PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA ICH CZYNY. Niestety w naszym hobby jest to niezbedne. Jakoś nie do końca miałbym zaufanie do 12 latka z petardą w ręku lub bronią z filmówki".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie