rycerz7 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2006 Witam mam zamiar założyć GRH zajmujące się odtwarzaniem AK,AL,BCH.Mieszkam niedaleko Wrocławia więc chętni z okolic Wrocławia do wstąpienia w szeregi GRH proszeni są o kontakt ze mną mój e-mail normandia@vp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Drogi Kolego... w innym wątku Forum napisałeś Ja mam 12 lat".... wybacz, ale w tym wieku zakładanie przez Ciebie GRH to delikatnie mówiąc nieporozumienie. Jest tyle fajnych grup z doświadczeniem do których warto sie przyłączyć. Życzliwie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2006 Witam panie Teutonic.To nie jest nieporozumienie.Dostał bym od miasta starom baszte na baze GRH.(Jak mam się przyłączyć do jakiejś GRH jak w pobliżu Wrocławia nie ma żadnej GRH zajmującej się odtwarzaniem AK,AL,BCH)>>>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 nie chce byc zlosliwy ale moze najpierw troche pracy nad ortografia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Jestem wrocławianinem z urodzenia i szczerze powiedziawszy nigdy nie słyszałem ażeby ktoś ot tak dostał baszte.W ogule o takim przypadku nie słyszałem tak więc warto patrzeć realnie.Sanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 to ile masz lat rycerzu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Popieram kolegę mp", nie kaleczmy języka polskiego.pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 Ja mam lat 12 i obrona zabytków da mi na baszcie 2 ostatnie piętra:)!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 To jak panie SANSHIN jest pan zainteresowany. Bo inni mówią, że to nie wyjdzie.Ja jeste dobrej myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 Panie TEUTONIC wiek nie robi różnicy są pasjonaci w różnym wieku.(PS:znam odział chłopaków mających 13-14lat i rekonstrują Hitlerjugent.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 czy Obrona Zabytkow" to tez jakas grupa rekonstrukcyjna? Moze Hitlerjugent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Co do tej baszty - kto będzie ponosił koszty utrzymania/remontów takiego obiektu? Miejsce na siedzibę GRH bardzo fajne, ale nie wydaje mi się to zbyt realne...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 12 latek w Polsce nie ma jeszcze zdolności do czynności prawnych i nie może składać oświadczeń woli. Musisz znaleźć kogoś do pomocy - może własnych rodziców, to ułatwi Ci założenie grupy. Ponadto musisz zarejestrować stowarzyszenie, żeby móc podpisać jakąkolwiek umowę i do tego też Ci będą potrzebni dorośli. Nie wiem, może spróbuj zapisać się do harcerstwa i stworzyć drużynę o profilu rekonstrukcyjnym - są już takie drużyny w Polsce. Pamiętaj też o tym, żeby w swoim wieku rekonstrować to czym zajmowali się nastolatkowie w podziemiu czyli działaniami pomocniczymi - w tym jedną z najpiękniejszych kart powstania - poczta polową. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 Witam panie jazłowiak. Mój tata by mi pomógł.Jeden chętny już jest, ale Najlepiej jak by było nas ok 7 -płacili byśmy składki-każdy członek mógł by podać jakiś pomysł i napewno byśmy go zrealizowaliA co do poczty polowej to właśnie chce ją rekonstruować!!Wszyscy jak usłyszą że 12 latek chce zająć się rekonstrukcją to mówią, że się nie uda i patrzą na tą sprawe negatywnie zamiast pomuc i coś doradzić.Proszę o pomoc może znacie kogoś z okolic wrocławia kto chciał by wstąpić do mojego GRH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Dpmaczka Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Sorry ja rekonstruuje 1dpanc Maczka i Wrzesien 39 to niestety nie pomoge w żaden sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 heh ... to mi przypomniało , jak kiedys się napaliłem na wstąpienie do GRh ;] wspomnienia ... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Niestety rycerzu.Po pierwsze nie masz 18 lat - nie będziesz mógł uczestniczyć w imprezachPo drugie nie masz 18 lat - żaden urząd nie bedzie z toba rozmawiałPo trzecie nie masz 18 lat- nie masz kasyMoja propozycja namów tate i zróbcie razem grupę , lub wstapcie do jakiejś istniejącej.Możesz sobie zrobić z kolegami grupę" , ale sorry nigdzie się nie pokażesz , bo ŻADEN organizator nie będzie brał na siebie odpowiedzialności.No i niestety nikt z władz miejskich niczego ci nie da ani nie wynajmie , zejdź na ziemię , no chyba że nazywasz się Dudkiewicz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Jedyny głos rozsądku.Dziecko w tym wieku nie nadaje się do rekonstrukcji niczego. Taka jest bolesna prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Dpmaczka Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Panowie nawet nie chodzi o sam wiek, dużo jest w różnych grupach 15-16latków. Jeżeli chodzi o koszty to AK i BCH to chyba najtansze:Jakiś pas,kurtka spodnie buty opaska hełm lub czapa karabin ładownice chlebak ewentualnie i mamy partyzanta lub Akowca.Ale jeżeli chodzi o zakładanie grupy to jeszcze za wcześnie.Szkoda że nasz kolega nie jest starszy, przydałaby sie nastepna grupa na dolnym ślasku bo tych jak na lekarstwo. Chyba jedyna to Festung Breslau.PozdrawiamAdam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Dpmaczka Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Wiem że nasz kolega ma 12 lat ale z tym pierwszym zdanie w moim poście ogolnie chodziło o osoby niepełnoletnie w grupach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Na Dolnym Śląsku są przedstawiciele wielu grup - amerykańskie są ogólnokrajowe.Co do rekonstruktorów niepełnoletnich - są to najczęsciej członkowie rodzin rekonstruktorów dorosłych - KTÓRZY BIORĄ PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA ICH CZYNY. Niestety w naszym hobby jest to niezbedne. Jakoś nie do końca miałbym zaufanie do 12 latka z petardą w ręku lub bronią z filmówki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 1Dpmaczka jesteś z Wrocławia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Witam.Broni z filmówki nie dostanie 12 latek. Chyba, że ktoś inny weźmie dla niego ale wtedy gdzie ta odpowiedzialność.PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Dpmaczka Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Jeager-Nie ale mieszam dosyc blisko, 15km od Wrocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 1Dpmaczka - wreszcie jacyś alianci w okolicy !!a skąd konkretnie - jesli to nie tajemnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.