rorvik Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2003 Witam interesuje mnie co to za mina. Raczej radziecka ale dokładnie? Została znaleziona bez ładunku i śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2003 I góra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landminer Napisano 27 Sierpień 2003 Share Napisano 27 Sierpień 2003 Niemiecka SMi-35. Ktoś się nią bawił bo górna pokrywa jest odwrócona do góry nogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 27 Sierpień 2003 Share Napisano 27 Sierpień 2003 Wedlug mnie to schrapnellmine 35. Zgadzam sie z przedmowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2003 I stąd moje problemy z identyfikacją. Dzięki!rorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landminer Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 To jest problem.Górna pokrywa jest do góry nogami - normalnie powinna lużno wchodzić do puszki - nie wiem co to za pręt sterczy ze środka ale jest raczej nie od niej, chyba że jest to rurka zapłonowa. Trudno coś powiedzieć. Poszukaj w starszych numerach odkrywcy (ale już wrocławskich) tam w którejś z pierwszych części moich artykułów o minach niemieckich jest przekrój S-ki - to pomoże Ci zrozumieć jej budowę.Pozdrawiam Grzegorz Franczyk Landminer" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landminer Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 I nie wal za bardzo w denko bo to staliwo i lubi się łamać :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2003 Wielkie dzięki Landminer. Rurka raczej zapłonowa. Zalałem ją olejem ale ani drgnie - zobaczę co powie na elektrolizę.rorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landminer Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Jeśli to rurka zapłonowa to nie drgnie bo jest nagwintowana od drugiej strony skręcona nakrętką :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landminer Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 SMi-35 to właśnie Schrapnellmine wz 35 chociaż niemcy określają ją również jako Schutzenmine 35 :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
rorvik
Witam interesuje mnie co to za mina. Raczej radziecka ale dokładnie? Została znaleziona bez ładunku i śrub.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.