Wolfgang Kurz Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 Witam Bluza WH, kolor-zieleń, letnia, drelich w charakterystyczną jodełkę. Bluza taka (replika) wraz ze spodniami jest oferowana na rynku za skromną kwotę" 500zł.Jeśli ktoś ma informację, gdzie można kupić taki towar za rozsądną cenę lub SAM MATERIAŁ to proszę o info. Myślę, że wielu z nas chętnie skorzysta z tych informacji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Witam!Kurtki te sa piekna kopia oryginalow i idealnym rozwiazaniem w cieple letnie dni,a co najwazniejsze przystepna cena!Tutaj adres stronki ,poszperaj to znajdziesz:http://www.mundury-historyczne.pl/sklep/Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Hmmmmmmmmm........ kolega proponuje mundury-historyczne" czyli Frankowski... hmmmmmmmmm......... jeśli nie masz innego wyboru to trudno... ja jednak szukałbym gdzie indziej. Zresztą temat firmy mudury-historyczne" nadaje się na inny wątek forum. I to byłaby ciekawa dyskusja. Może ktos ją podejmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 WitamDzięki za info ad. Mundury Historyczne.Cena bluzy drelichowej ponad 100 USD czyli całkiem niedrogo dla typowego amerykanina.Mam nadzieje, że w tym poście ktoś będzie wiedział i podzieli się informacjami o możliwości kupienia omawianej bluzy lub materiału w uczciwej cenie jak na nasze Polskie warunki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 Przepraszam: cena w polskiej wersji językowej 200zł, już lepiej to wyglądaPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Za jakość się płaci, a te bluzy niewiele mają wspólnego z oryginałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 Co przez to rozumiesz Horst ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Myślę że obraz powie więcej niż słowa.http://mundury-historyczne.pl/sklep/images/drelich.jpgCo to ma być? Porównaj z oryginalnym mundurem drelichowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Oj tu sie z Toba Horst bardzo ,ale to bardzo nie zgadzam!Zdjecie nie oddaje tego jaka jest naprawde!Wszystkie szczegoly sa idealnie odwzorowane!Nie widze najdrobniejszych zastrzezen!Oto zdjecia w lepszej jakosci ,po dolozeniu (odpowiednich )insygni kurtka ta nabiera dopiero smaczku!Material to oczywiscie jodelka!A cenna 200 zl. to jak za darmo!!!Jesli ktos m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Oj tu sie z Toba Horst bardzo ,ale to bardzo nie zgadzam!Zdjecie nie oddaje tego jaka jest naprawde!Wszystkie szczegoly sa idealnie odwzorowane!Nie widze najdrobniejszych zastrzezen!Oto zdjecia w lepszej jakosci ,po dolozeniu (odpowiednich )insygni kurtka ta nabiera dopiero smaczku!Material to oczywiscie jodelka!A cenna 200 zl. to jak za darmo!!!Jesli ktos ma jakies zastrzezenia poparte czyms konkretnym to prosze pisac!A propos firmy Mundury-Historyczne ,wiekszosc z Was kojarzy pewnie ta firme z jej poczatkowym okresem dzialania ,co nie obrazuje jej obecnego stanu!!!Produkty sa naprawde wysokiej jakosci ,a co do cen to tak jak w innych standardowych firmach tego typu ,aczesto nawet tansze!Pozdrawiam P.S. jeszcze jedno zdjecie kurtki w warunkach bojowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H11255.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/dscf2439_copy.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/man30rf.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 http://img19.imageshack.us/img19/3176/kurtkam42a4xj.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/tn_dscn1193.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Dzieki Acer za zdjecia oryginalow!Widac wyraznie ,ze nawet szycia sa tam gdzie powinny byc! Jeszcze jedna ssprawa ten material ma sklonnosci do ,,kameleonowania sie,, :) ,czyli zmienia kolory od zwyklego szarego ,az po taki jak u acera na zdjeciach!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 A to mój wkład - fotka z książki Deutsche UniformenDe LagardeaRzadszy model uniformu letniego - mój najbardziej ulubiony model - letni drelichowy M-36 podoficerski, z sukiennym ciemnozielonym kołnierzem.Taki model to chyba rzadkość w zbiorach. Unikalny kolor szaroniebieskawy.Też podoba mi się kolor kurteczki z linku w poście wyżej /zbiorek Pawcia/ w kolorze bardzo żywym, prawie szmaragdowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Tyle ze letnie M36 sa ze zwyklego plotna a nie z drelichu w jodelke (HBT). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Nie neguję, lecz są to i tak rzadkie mundury w kolekcjach.Przynajmniej mi się najbardziej podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Faktycznie, na zbliżeniu na innym zdjęciu widać ładnie, płótno. Mea culpa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Nie zauwazyliście że ta kurtka ma za duży kołnierz i spartaczone kieszenie...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans85 Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Czy tylko letnie M36 byly szyte ze zwyklego plotna, czy moze inne modele rowniez ??pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamT Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Jeśli chodzi o materiał HBT to mam taki materiał. Szyje z niego kieszenie do panterek ale mam zamiar szyc rowniez bluzy i spodnie mundurowe. Po wiecej informacji zapraszam na priv bo i tak juz pewnie dostane bure. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOVA Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Witam szanownych kolegow rekonstruktorow!Widze ze dyskusja sie rozkreca to i ja dodam jedno slowo od siebie.Wiec Frankowskich nie polecam wogole,juz w jednym z postow mowilem to samo,u frankowskich szwy puszczaja przy pierwszym biegu".Ja za to polecam mundur letki firmy STURM`a ,jest to porzadnie wykonany wyrob i porzadny material,a tymi cackami handluje Koziczak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Sova chodzi Ci o ten produkt-3 pozycja Felduniformen --> Feldgrau ,na stronie www.zeugwart.de? To bluza drelichowa wz 36 ,a nie 42 jak tam jest napisane i te kurtki byly akurat z tego co wiem najczesciej przez WH nie byly uzywane !Masowka to drelich 42 i 43!Poza tym powiedz mi po jakiej cenie ma Koza te kortki?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.