Skocz do zawartości

Coś na dobry początek dnia

cezarx

Rekomendowane odpowiedzi

II Wojna Światowa. Rosyjskie sołdaty bezczeszczą niemiecki cmentarz. Skaczą sobie po nagrobkach czytając przy okazji kto tam leży:
- Albert Hess
- Bruno Schwarz
- Herman Guttman
- Edward von Klinkerhoffen
- Achtung Minen

Radzieccy żołnierze w okopach.
- Towariszcz komandir, giermanskie tanki idut!
- Dla was prikaz, sołdat, wazmij granata i razgramij wsie giermanskije tanki!
- Tak toczno, Towariszcz Komandir! - sołdat wyskoczył z okopu, zagrzmiało, morze ognia, dumu i kurzu, sołdat wskakuje z powrotem do okopu w podartym mundurze:
- Towariszcz Komandir, ja razgramił wsie giermanskije tanki!
- Nu, charaszo, tak oddawaj granata!

Wania złowił złotą rybkę.
-Rybka: puść mnie spełnię twoje życzenie
-Ok
-Willę chcesz?
-Nie
-Mercedesa chcesz?
-Nie
-Medal za męstwo chcesz?
-Tak jasne.
Huknęło, jebnęło i Wania znalazł się prosto na polu bitwy z dwoma granatami w ręku. Patrzy a na niego n********a 10 czołgów.
Wania wk....y przez zaciśnięte zęby:
-Ku...a, pośmiertny mi dała!!!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pik78 23:37 06-07-2006

Siedzi Polak w okopie i wcina pajdę razowca.Zauważył go Ruski,podchodzi i mówi daj chleba".A Polak na to o wypij trzy chełmy wody".Ruski się zgodził,pije jeden,drugi,przy trzecim oczy mu wyłażą,ale wlewa go w siebie.Kiedy skończył Polak pyta o i co,chcesz jeszcze chleba?"Ruski kręci głowa i mówi iet".No widzisz tobie chciało się pić a nie jeść".

Ja slyszalem taka historie,podobno prawdziwa. Rok 1939, oboz jeniecki.Polski zolnierz za rozne takie handlowanie z niemieckimi zolnierzami zostal skazany na dwa tygodnie karceru,o chlebie i wodzie,nagusienki jak przy narodzinach.Po dwoch tygodniach niemcy otwieraja karcer a Polak najedzony,napity, w jednej rece kielbasa, a w drugiej wodeczka,ubrany w nowiusienki mundur i jeszcze mial co sprzedac:)znajac nasza mentalnosc prawdopodbnie jest to historia prawdziwa:)pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie