bergu Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 WitamZnalazłem trochę łusek na pierwszo wojennych pozycjach od czego to i jaki wytwórca (nieposiadam skany) sygnowana na denku wielkość i kaliber typu mauserN ,14, S, 11pzdr.Bergu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bergu Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2003 WitamWielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedz i pomoc.pozdrawiamBergu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 witam wedlug mnie litera N oznacza dostawce blachy mosieznej!!!pzdr gawlarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 a literka S oznacza ze jest wykonana z mosiadzu o zawartosci 67% miedzi!!pzdr gawlarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 litera N oznacza dostawce blachy mosiezniej lub Norblin(raczej to dugie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 a jedna z cyferek oznacza rok proukcji ale nie wiem ktora!!pzdr gawlarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 Litera N" nie może oznaczać fabryki Norblin! Łuska jest niemiecka i to z pierwszej wojny! :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor65 Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 Cześć.N oznacza producenta RWS Norymberga.14 rok prod.1914S mosiądz 72% pózniej 67%.11 prawdopodobnie partie produkcji.pozdrowienia Thor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor65 Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 Witam.11 - w tym przypadku oznacza miesiąc produkcji a nie nr partii Pozdrowienia Thor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bergu
Znalazłem trochę łusek na pierwszo wojennych pozycjach od czego to i jaki wytwórca (nieposiadam skany) sygnowana na denku wielkość i kaliber typu mauser
N ,14, S, 11
pzdr.
Bergu
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.