Skocz do zawartości

Jaki sprzęta na monety od 3 tys do 4 tysiaków ?

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja bym się zastanowił nad Whitesem XLT lub Minelabem Explorerem. Niestety, modelu mojego przedmówcy nie znam.
Najlepiej zobaczyć je w akcji w terenie i dopiero podjąć decyzję. Ja tak swoją podjąłem i nigdy nie żałowałem.
Napisano
Moi znajomi najwyższy model z Garrettów mają Ace 250 :-)
Z GTI nikt nie chodzi, co oczywiście nie oznacza, że jest zły.
Ja mam mało znanego w Polsce Predatora - ale tylko dlatego że trafił mi się w bardzo okazyjnej cenie. Za to znajomi chodzą na XLT-ekach i Explorerach, udaje mi się czasem te sprzęty pożyczyć - i jestem pod wrażeniem ich zasięgów, dyskryminacji i przekazywanych informacji na wyświetlaczu.
I mam odwrotny problem do banana20 - wiem co chcę, ale nie mam kaski ...
Pzdr!
Napisano
sloneczny doradzasz GTI 2500 - najpierw proponowałbym pochodzenie z tym wykrywaczem po jakimś polu monetkowym, bo jestem w 99% pewien, że opierasz się na reklamówkach a nie na doświadczeniu osobistym.
Napisano
GTI 2500 jest jednym z niewielu wykrywaczy naprawdę uniwersalnych z najwyższej półki, tym nie mniej, jeśli ktoś szuka zdecydowanie kolorowego drobiazgu to znam lepsze wykrywacze do takich celów.
Ja bym proponował Quattro, Explorer II dla osób, które wolą szukać niż ustawiać wykrywacz, X-Terra 70 dla osób potrzebujących wykrywacz solidny i lekki, z naciskiem na lekki, oraz XLT i DFX dla osób lubujących się w ustawianiu sprzętu pod swoje potrzeby. Z wykrywaczy bez identyfikacji wizualnej dorzuciłbym jeszcze Sovereign GT.

Co do XLT – bardzo dobry sprzęt, z którego można wyciągnąć cuda, natomiast jak robiłem porównania zasięgów w powietrzu z innymi wykrywaczami to XLT na programach fabrycznych wypadał blado przy większości wykrywaczy z średniej i wyższej półki. Dowodzi to jedynie tyle, że jeśli ktoś nie jest przekonany, że ustawianie 40 kilku ustawień to jest to, co tygrysy lubią najbardziej, i zawsze zamierza ściągać programy z Internetu powinien raczej zainteresować się z innymi wymienionymi wykrywaczami. Oczywiście testy powietrzu nie są adekwatne do pracy w terenie, ale dają pewien obraz sytuacji.

Najprzyjaźniejszymi w obsłudze z wyżej wymienionych są X70 i Quattro. Praktycznie od razu można ruszać w teren ze świadomością, że wykrywacz pracuje blisko swoich maksymalnych możliwości i cieszyć się poszukiwaniem.
Napisano
Używam Tejona, najlepszy wykrywacz jaki kiedykolwiek w życiu używałem.

-Denar jako , że jesteś dystrybutorem Tesoro nie zdzierżę postów typu : bez żadnego zastanawiania się bierz Tesoro"
Każdy ma prawo do własnego zdania , ale są pewne granice ;) - Martin

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 21:06 29-06-2006
Napisano
Witam.
Banan20 przejrzyj dokładnie forum, a także fora np. ps i oh. Jak poczytasz to będziesz miał jako takie pojęcie o możliwościach tych sprzętów. A wybór nalezy do Ciebie. I nie daj się naciągać.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
Witam!

Powiem tak - ja jestem jedynie użytkownikiem/pasjonatem i nie mam najmniejszego powodu by wciskać komuś kit.. Polecam tylko to co poznałem sam i na czym miałem okazję pracować. Co do zalet i mankamentów, to faktycznie powinieneś poczytać co mają do powiedzenia użytkownicy a nie dystrybutorzy czy dilerzy.. Dodam tylko, że dobrze by było żebyś napisał jakie masz doświadczenie, bo jeśli dopiero zaczynasz szukać to z góry twierdzę, że niepotrzebnie na początek chcesz wykładać tak dużą kasę. Na forum Odkrywcy, PS i XLT są użytkownicy znakomitej większości produkowanych obecnie detektorów. Poczytaj trochę archiwum na tych trzech forach a potem zadawaj konkretne pytania ich posiadaczom. Większość z nas jest zawsze chętna do pomocy innym:)

Pozdrawiam

VW

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 20:59 29-06-2006
Napisano
Nie ma czegoś takiego jak najlepsze w świecie" wykrywaczy :) Wszystko zależy jedynie od tego co kto lubi i co komu pasuje.

Jeżeli jesteś echniczny" i będziesz potrafił przebrnąć przez mnogość ustawień a co najważniejsze dostroić możliwości wykrywacza do swoich potrzeb to poczytaj o XLT lub M. Exsplorer. I nie daj sobie wmówić , że rozwiązaniem w tych wykrywaczach jest rozwiązanie złożone z gotowców ustawień , przy tych wykrywkach trzeba czuć" sprzęt i ozumieć" , wtedy mają swoją prawdziwą moc , z którą trudno dyskutować :).
Jeżeli to Ci nieodpowiada możesz zerknąć na Fischer'y,
A jeżeli nie lubisz , praktycznie , żadnych ustawień to przyjrzyj sie ofercie w postaci M. Sovereign lub Tesoro.
Bardzo przyjemne i prościutkie detektory , no może oprócz Tejona i Corteza , ktory według mnie jest sprzętem bardziej zaawansowanym.
Co do GTI 2500: wszystkie w/w detektory sprawują się lepiej od tego ustrojstwa ( prywatna opinia)
W odwodzie zostaje jeszcze X- Terra , Banan20 , ale kto powiedział , ze życie , a w szczególności w aspekcie wyboru sprzętu jest proste :)

pzdr5.
Napisano
Martin, jeżeli sprzedawca sklepu z wykrywaczami pisze:
Ja bym zaproponował Quattro, Explorer II.."
Najprzyjaźniejszymi w obsłudze z wyżej wymienionych są X70 i Quatro.."
to dla mnie jest to tylko zakamuflowany sposób na wypchanie sprzedawanych przez ten sklep produktów.
Moją reakcją na to było ez zastanawiania się bierz Tejona", bo jeżeli zezwala się na jeden sposób reklamy to dlaczego nie drugi? Przyznasz chyba, że normalnie takiej reklamy nie stosuję, tutaj poniosły mnie emocje.
Minelab i jego reklama dominuje na forum Poszukiwanieskarbow, być może portal ten jest w jakiś sposób przez nich finansowany, czyżby to zamo dotyczyło już także forum Odkrywcy, które powinno być niezależne?
Napisano
ja mialem killa wykrywek i 4 patoli bym nie wydal ,chyab zebym spal na kasie i nie mial co z nia zrobic,bo zalozenia typu za pol roku sie zwroci to troche nie tak,msialbys chuba codziennie po 10 godzin chodzic i to jak nie bedziesz mial farta nic z tego,2 tysiace to max i tak troche za duzo,za ta cene mozna kupic super uzywke na allegro,ja posiadam teraz tesoro silvera ma lepszy zasieg od ace 250 i bh,i jestem zadwowolony z pustymi rekami nie wracam nigdy,a szukam tylko w w weekendy,zbieram drobnice,jest fajny bo bardzo lekki czuly i stabilny,ja k ozbioeram wiecej kaski o pomysle o ciboli,bo ma wiekszy jeszce zasieg,kolega kupil teraz tesoro bandido i tez jest zadwolony wczesinej mial polski wykrywacz i sie zawiodl,wiec ogolnie ni kupuj nic polskiego.
Napisano
Denar: mnie nikt nie sponsoruje i nie ma wpływu na moje decyzje.

Mówiąc prosto: Popatrz na spokojnie na post SID'a i porównaj do ze Swoim , w nim nie ma : bez zastanawiania się bierz Minelaba" , delikatna różnica , prawda?

Panowie mniej emocji i troszkę zdrowego rozsądku :)

pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie