Skocz do zawartości

dzisiejsze wykopki pod Wrocławiem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Dzisiaj wedle planów wybraliśmy się w okolice wsi pod Wrocławiem aby troszkę pobuszować w lasach i zagajnikach.
W sumie mieliśmy tylko jeden lasek na myśli, do którego sie wbiliśmy.Przez pierwsze godziny nic się nie działo i nic nie znaleźliśmy ( nie licząc całej sterty komarów i chaszczy) ale po kilku godzinach bezowocnych poszukiwań...
Taki oto bączek od czapki oficerskiej :)

Napisano

A tuż obok wyszedł piękny orzełek z czapki żardarmerii lub policyjny ( nie znam się na tym więc może ktoś z Was mnie oświeci).
Kolejne fajne znalezisko,jak dla mnie, i to nie trzeba jechać aż na Wał Pomorski (ale tam i tak jeszcze wrócimy) aby coś takiego podnieść z ziemi :).

Napisano

I bicia które miał z tyłu.
A czy ktoś z Was wie czy policjanci lub też żandarmeria nosiła wyposarzenie w kolorze czarnym?Bo na 6 zdięciu jest góra od menażki w kolorze właśnie takim.I nie jest to żaden ciemny zielony tylko czarny.
Resztę fotek wkrótce ale ja już ich nie będę umieszczał :):):).
Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy:):):).
Paweł

Napisano
Witam ponownie.
Czy znawcy tematu nie wiedzą czy policjanci nosili wyposarzenie w kolorze czarnym?
Ponawiam pytanie czy menażka w kolorze czarnym to coś normalnego dla tej formacji?
Pozdrawiam.
Paweł
Napisano
Witam
pawel_breslau o tych blaszkach ja pisalem ... czyzbys byl w tym samym lasku co ja ?? ... hmm... poznaje ta pogieta menazke ... ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie