linz Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 Witam .Zwracam sie do szanownych forumowiczów z Sanoka i okolic.POtrzebuje zdjecie schronu Linii Mołotowa z miejscowości Załuż.Z tego schronu zniszczono słowacką kolumnę i spalono 1 czołg w 1941 roku. Prosze pisać na priv jprzybylo@neostrada.pl.Wielkie dzięki.
Forteca Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Zdjęcia są w książce Slovenska armada pri utoku na SSSR", a sam opis zdarzenia na str. 85. Obecnie schron jest nieco sproszkowany"
linz Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 Do Fortecy.Czy nie dysponujesz może tą ksiązka. Jeżeli tak to czy nie zrobiłbyś mi skan tej strony?
bodziu000000 Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Z tego co pamiętam to zdjęcia i opis jest również w książce Andrzeja Olejki „Słowackie epizody polskiego Podkarpacia”. Mogę sprawdzić wieczorem w domu, i jakby co wrzucić skany interesujących Ciebie materiałów.PzdrBodziu
linz Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Napisano 27 Czerwiec 2006 Bodziu.Dzięki,mam tą ksiązkę.Faktycznie jest tam zdjecie tego schronu, ale ja szukam współczesnych zdjęć z tego terenu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.