ZUBIKED Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Napisano 25 Czerwiec 2006 Witam !!!Mam taką propozycję aby umieszczać zdjęcia fantów z kródkim opisem, wydobyte za pomocą magnesu neodymnego. Wprawdzie jest to mniej szlachetma forma poszukiwań niż spacer z wykrywką ale gdy fant jest w ręku czy ma to znaczenie.POZDRAWIAM
ZUBIKED Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Napisano 25 Czerwiec 2006 sorki mała poprawka - magnesu neodymowego oczywiściePozdrawiam
zukowsky Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 Witam I chyba o ile sie nie myle pisze sie krotki a nie krodki".Pozdrawiam :):)
pavelock Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 a może masz taki magnes ? ja myślałem o zakupie takiego , ale nie wiem jaka wielkość . byłbym wdzięczny za podpowiedź .
krzycho Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 ja mam taki magnes i zupełnie nic nie wyłowiłem.
Peter Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 Magnes neodymowy w kształcie walca z dziurką . Średnica 30 mm długość 40 mm. Bez żadnych problemów podniosłem za pomocą niego odważnik 10kg. W przypadku płaskich powierzchni dwa razy tyle.
pr00f Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 Mam magnesik walcowy 40x70 i jak do tej pory nic nim nie wyciagnalem.
DETER Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Ja też mam magnes i lipa. Nadaje sie do rzucania prostopadle w dół np. studnie, zalane odstojniki, to wtedy jest szansa, ze sie coś szarpnie. Ja mam magnes na 70kg udzwigu i to nie potrafiło wyciągnąc wiadra z mułu. Poza tym dane techniczne są jesli magnes dotyka cała powierzchnią, a w przypadku jak się rzuca na linie to prawdopodobienstwo jest małe, ze dotknie całą powierzchnią. Wiec zalecam kupic magnes jak najwiekszy, ale trzeba uwazac na duze przedmioty bo jak przyssa sie np. do starej lodówki to mozna go stracic.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.