huk 100 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 oda -tylko szkoda bo to jego temat-pozdro dla amatorów !
kopijnik2 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 do Pana pierś młotek" (ustawa o języku polskim)...zawsze sie znajdzie jakis madrala typu KOPIEJKI 2(NERRENVOLKU) a pozniej krzyczycie ze Niemcy niedobre! nic nie powiedza. A z kim tu gadac? ...jesteśmy szczerze ujęci Pańską chęcią współpracy, z ogromnym zdziwieniem odbieramy Pańskie problemy w porozumieniu się w wiadomej kwestii z osobami zainteresowanymi, znaczy mam rozumieć, że się wszyscy na Pana uwzieli, znaczy spisek jakiś. A pan taaki dobry. Do rany przyłóż. Zupełnie nie rozumiem.Pozdrawiam Kopijnik2P.S.madrala - ? w słowniku brak takiego wyrazu, pewnie to jakiś neologizm, a może import językowy(?)i jeszcze jakiś zadziwiający brak POLSKICH znaków narodowych - nie flagi i hymnu - ą, ę, ć, ś, ń, ł, ó, ż, o przepraszam Pan przecież Sam napisał i prosze mnie nie komentowac bo to nie ma sesu" i jeżeli sesu" w Pańskim języku miało oznaczać sens" to oczywiście się z Panem zgadzamJeszcze razPozdrawiam Kopijnik2
TORS-HAMER Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Kopiejka kiedy przyjedziesz na ogorki?
kopijnik2 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Masz je w Osówce, jak mniemam? I Mnie zapraszasz?Stary powiem Ci: po co było kopać takie doły, lepiej wychodzą na powierzchni".A jeszcze - nie męcz się z nerrenvolkiem.mutze auf ist verbotten hier.
TORS-HAMER Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 I dodac chcialem ze jezyk polski KOPIEJKA nie jest jezykiem miedzynarodowym z przykroscia musze to napisac, tych mozliwosci tecHnicznych nie posiadam na swoim komp,no ale z takimi obrotnymi i inteligetnymi ludzmi jak ty chlopcze za 100 lat nie bedzie to zaden problem .Tak mysle.?
proteus Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 usunalem posty nie na temat wiec bardzo prosze o nie zasmiecanie tego watku pyskowkami czy innymi nie zwiazanymi z tematem wypowiedziami
kopijnik2 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 no to jescze proteus popracuj, bo nie dokończyłeś roboty
huk 100 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 oj Proteus nie sprwaiedliwie !!!!!!!!!!!!! jak wszystko to wszyskto -pozdro
kopijnik2 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 W temacie inteligencji, rzeczywiście temat Riese jest wyzwaniem. Nawet Ci z herrenvolku mają o czym myśleć....I dodac chcialem ze jezyk polski KOPIEJKA nie jest jezykiem miedzynarodowym z przykroscia musze to napisac, tych mozliwosci tecHnicznych nie posiadam na swoim komp,no ale z takimi obrotnymi i inteligetnymi ludzmi jak ty chlopcze za 100 lat nie bedzie to zaden problem .Tak mysle.?...uczniowie szkoły podstawowej instalują klawiatury narodowe, to był jeden z moich obrotów :))poradź się w microsofcie jak będziesz miał problem
LEWY Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Hammer, słuchaj, kontroluj troszkę swoje profesjonalne i zbyt inteligentne dla nas wynurzenia. Gówno mnie obchodzi jaką masz klawiaturę, nie umiesz na niej pisać, to zajmij się czymś innym. Kompleks Riese" zatacza widzę coraz szersze kręgi...Duże gratulacje dla tych chłopaków, którzy znaleźli chęci, czas i siły, żeby odkopać kawał ziemi dla tych kilku urek", które budzą jedynie kpiarskie uśmieszki internetowych wyjadaczy". Powodzenia życzę!!!LEWY
TORS-HAMER Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 KOPIJNIK, Jeszcze raz napisz cos do mnie to za ten HERRENVOLK bedziesz mnie publicznie przepraszal.Tego ciebie rodzice uczyli.Tylko nienawisci. Bo moj ojciec uczyl mnie czegos innego. Ponadto ,a mam to w .....!
kopijnik2 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Norma obyczajowaSzacunek dla innychi będzie ok.A Riese to trudny temat.
Qaz Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam,Bardzo dobrze, że stało się jak się stało :-) A się teraz porobiło znawców tematu z prawnikami na pierwszym miejscu z piewcami Pana Samochodzika na końcu !!! Jedno w całej sprawie jest moim zdaniem fascynujące – nie tajemnice Osówki czy Riese są fascynujące a polskie piekiełko. Może się mylę ale na całej zachodniej eksploracyjnej granicy mają z Was niezły ubaw. Pozdrawiam Qaz
TORS-HAMER Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Qaz .Masz racje uczestniczylem w paru skomplikowanych przedsiewzieciah, chcialem pokazac jak mozna bez problemu cos takiego zrobic.Sposobem przemyslowym z odpowiednim sprzetem ale co? Urzedy nawet nie wiedza dokladnie do kogo naleza posesje wszystko musialem sam zalatwiac i sie wszystkiego dopytywac,ZLOZYLEM WNIOSEK i co kiszka! majac szczere checi wywalenia w bloto moze ktos sobie pomyslec pare groszy. O co w tym kraju chodzi ? co to za balagan, wk,,,,c sie mozna. A na koniec jakis spec wyzwie ciebie od Faszysty. Mam tego dosc. Mialem naprawde szczere checi ,ale teraz sobie mysle dla kogo? i po co? Bywajcie.
TORS-HAMER Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Qaz.Chce ci powiedziec ze dobry prawnik jakim jest Wars n,p,to podstawa przy exploracji. Polak madry po szkodzie .A kamien przez leb potrafi zdzielic i zrobil to nie raz zapamietaj to.
huk 100 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 TORS-nie rób scennnnnnnnnnnnn !!!!!!!!!!!!!
huk 100 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 a co do wars to może jest i dobrym prawnikiem-był tu gdzieś wątek na jego temat i podobno w Odkrywcy pisali czy cos takiego-pozdro dla amatorów !
Bocian Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Dobra dziewczyny, kończymy imprezę i do domu...Każdy post nie na temat który znajdzie się za moim zostanie usunięty.Pofolguje sobie z kasowaniem a co mi tam :)
Peter Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 No nie wiem, zgodnie z nową świecką tradycją zawsze można zmienić..... Bociana na np: ...... Kaczora. Z partyjnym pozdrowieniem - Peter
Bocian Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Bocian sam sie dobrowolnie oddala na emeryturę" za parę dni. Stosowne info pojawi się dzisiaj na forum głównym.
Ang Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Pare zdań na temat uskoku.8 czy 9 lat temu miałem przyjemność być uczestnikiem prac związanych z przewierceniem uskoku. Inicjatorem całości, łącznie z załatwieniem wiertnicy był kolega Jacek z Głuszycy. Prace prowadziliśmy w zimie by niezakłócać ruchu turystycznego. Wykonaliśmy kilka otworów w różnych miejscach w górnym chodniku, ustawialiśmy wiertnicę pod różnym kątem. W wyniku tch prac nie natrafiliśmy na pustke pod korytarzem. Przez długi czas zastanawiałem się nad sensem takiego usytuowania chodników w tym miejscu i doszedłem do następującego wniosku.Wykonanie tak zawanego uskoku niezbedne było do zachowania jednolitego poziomu podłogi w całym kompleksie. Juz to tłumaczę. Wejście nr I znajduje sie przy drodze ale jest zdecydowanie wyżej od wejścia nr II. Wejście drugie , niższe zaczęto drążyc z poziomu drogi i aby zachować jednolity poziom, wykonano uskok, to znaczy wszystkie chodniki drążone od wejścia nr II, za uskokiem są na tym samym poziome co chodniki drążone od wejścia nr I Ale na tym nie koniec przy drążeniu zachowano grawitacyjny system odpływu wody to znaczy wszystkie chodniku są minimalnie pochylone poczynając od najdalszego końca w kierunku wyjść.
Ang Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Nie to była zwykła wiertnica geologiczna po zakończeniu prac jeszcze przez długi czas stała w podziemiach i rdzewiała. Wiertnicą Hiliti z koronkami tej samej firmy wierciliśmy w Ksiązu i wówczas prace posuwały sie o wiele szybciej. Ale wtedy w Osówce korzystaliśmy z takiego sprzętu jaki udało się załatwić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.