oda Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Napisano 21 Czerwiec 2006 Witam.Brawo Bocian!!!Przyglądam się tej dyskusji" i ogarnia mnie pusty śmiech.Przytłacza mnie ton wypowiedzi na forum Warsa98 i TORS-a (w tym wątku i wielu innych na tym forum).Co za patos!Odnoszę wrażenie, że jesteście osobami, które traktują innych bez poczycia jakiegokolwiek dystansui szacunku wobec wyrażanych przez nich opinii (odrobinę kultury !!!).Doradzałbym odrobinę autokrytycyzmu i skromności.Forum to przeglądają nie tylko zawodowcy", ale również osoby, które np. ie skończyły budowlanki",by wiedzieć, że np. takowe instalacje miałyby w tej formie funkcjonować.Dla Was takie odkrycia (przez bardzo małe o") to zdety", ale dla mnie i zapewne dla wielu forumowiczów, to kolejna ciekawostka i informacja wzbogacająca wiedzęo historii II WŚ (...i sprawach z dziedziny budownictwa). A jeżeli chcielibyście coś konstruktywnego zdziałać, to DZIAŁAJCIE, a nie rozwodźcie się nad tym.Mnie niczego nie musicie udowadniać.Pozdrawiam.
huk 100 Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 TORS-HAMER i wars98 to wy są przyjaciele ????? I co nie stać was na telefony tylko na forum dyskutujecie ????ech -pozdro
oda Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Napisano 21 Czerwiec 2006 -O jej jeszcze sie tak nigdy nie usmialem ,sam do siebie ,Co za prymityw."TORS-HAMER, Twoje słowa nie były chyba skierowane pod moim adresem ?! Ja nie przypominam sobie, bym w jakiejkolwiek sytuacji Ciebie obraził !!!(kultura osobista, wychowanie i zasady, które wpoili mi Moi Kochani Rodzice NIE POZWOLIŁYBY mi na takie zachowanie!!!).Pozdrawiam.
huk 100 Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 całe forum trzyma was za słowo z tym wierceniem-czekamy pochawlcie sie -zawodowcy-pozdro
Bocian Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 Panowie, bardzo proszę. Dajcie mi sie położyć chociaż raz przed północą. Wystarczy już złych emocji w tym wątku.
proteus Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 to ja moze dwa slowa na koniec jako 100% amator poszukiwan chcialem tylko powiedziec ze kopanie uskoku nie wymaga tylko zezwolenia urzedu gorniczego( jesli wogole takiego wymaga gdyz bedzie to proces usuwania rumoszu skalnego a nie kucia skaly)ale przede wszystkim zgody wlsciciela i dyrektora przedsiebiorstwa gminnego ktore prowadzi tam trase turystyczna. Ja jako amator takiego zezwolenia nie zdobylem ale zapewne dla profesjonalisty nie bedzie to problem. przypominam tez ze trzeba tam przezucic kilkaset ton kamienia i wywiesc taczkami ok 300m. wiec niestety nie tylko przekladanie papierkow wchodzi tu w rachube.pozdrawiam
oda Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam.Oto obiecane zdjęcia....min. dla Proteusa i innych 100% amatarów.Pozdrawiam.
huk 100 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Bocian a może byś Utworzył dział dla zawodowców bo faktycznie ,,całe to forum ,,-to amatorszczyzna łącznie ze mną -pozdro
oda Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 Popieram w całej rozciągłości i podpisuję się pod tym.Oda - rasowy 100% amator.
woytas Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 a poco dla zawodowcow?moze potem jeszcze do amatorow golonki pol amatorow i innych amatorow?Panowie forow jest dosc-kazdy powinien znalezc swoje miejsce
oda Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 Rury na biało pomalowali ludzie z ekipy kopiącej".Może chodziło o wyeksponowanie odkrycia", lub ochronę" przed złomiarzami - tak profilaktycznie (ewentualna przyszła indentyfikacja znaleziska w punkcie skupu złomu ).
lokfan Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam! Zobaczyłem ten post i ręce mi opadły. Tak się składa ,że uczestniczyłem w tej akcji (jako kopacz amator),i z całą stanowczością twierdzę ,że tego typu poszukiwania MAJĄ SENS! Choćby tylko po to ,aby wreszcie zinwentaryzować całą infastrukturę techniczną tych obiektów! Zaś co do meritum ,to akcja nie polegała tylko na sprawdzeniu okolicy kasyna" i siłowni" bo przecież główne siły fachowe", a było ich naprawdę sporo skoncentrowane były na badaniach geofizycznych wewnątrz Osówki i w okolicach sztolni wodnej.Co do wyniku prac podziemnych to pozostawię iterpretację badań ludziom bezpośrednio tam zaangażowanym. Jeśli chodzi malowanie rur to zostały one pomalowane na prośbę ekipy tvp Wrocław pod kamerę" wapnem i po przejściu pierwszej burzy są z powrotem w stanie naturalnym.Poza tym Wars i Tors-hamer powinni znać prostą zasadę ,że nie szukając nic się nie znajdzie,a jak wszyscy wiemy cała sprawa olbrzyma" opiera się tylko na domysłach i skąpych relacjach bezpośrednich świadków budowy (więźniow), i nawet małe" odkrycia - tak jak napisał oda poszerzają wiedzę o tym kompleksie. Mam nadzieję ,że poszukiwania będą miały dalszy ciąg.Jeśli zaś chodzi o profesjonalne podejscie do tej arcyciekawej sprawy , to może skontaktujcie się z Panem Cerą i połączcie siły , zamiast odrzucać i negować pracę całego zespołu, ludzi tam zaangażowany ( górników ,geodetów, geologów,itd). Myślę że przyniesie to o wiele więcej pożytku dla całego tematu niż wasze drwiny.Pozdrawiam!lokfan
TORS-HAMER Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Zapamietaj Loktan jedno ! Ci co to budowali byli ludzmi. a ludzie maja potomnych. A rece to ci odpadly przez to kopanie. Wyrazy wspolczucia. Na koniec chce powrocic do tematu Zamku Ksiazecy Kamien (KSIAZ) czy nie mialem racji? Co nowego odkryliscie? Zgadliscie w koncu kto jest na tej fotografii? Napewno nie,,,,! To powiem wam z ciekawosci waszej, Tam jest pewien pan ktory bral udzial w budowie BETR,BV- RIESE Nie jalo wiezien. A skad to wiem ? pozostawiam to waszym domyslom. Moja propozycja jest nadal aktualna. T-H.
Scully Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 TORS-HAMER może bys przestał szydzić z ludzi i wspomógł nas swoją zapewne szeroką wiedzą na temat kompleksu Riese!!!!! może wiesz coś, czego my wszyscy razem wzięci nie wiemy???? hmm...??ps. a skąd twoja pewność gdzie się powinno kopać, a gdzie nie?, co się powinno robić, a co nie?!pozdrawiam oda" :)
TORS-HAMER Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Tak,wlasnie taki przypadek.Lecz ja go nie podkreslilem wrecz przeciwnie mam chec pomocy .i nie taczka Bocianie ale tasmociagami takie rzeczy sie robi,ale z wasza romantyczno politycza podstawa raczej nie dojdziemy do porozumienia,zawsze sie znajdzie jakis madrala typu KOPIEJKI 2(NERRENVOLKU) a pozniej krzyczycie ze Niemcy niedobre! nic nie powiedza. A z kim tu gadac? Urzedy unikaja wydawania zezwolen,a wy polityka i polityka i grono ekspertow .Zajmijcie sie lepiej drogami do Riese a nie samym Riese bo juz 65 lat a jeszcze do niego nie dorosliscie. i prosze mnie nie komentowac bo to nie ma sesu
huk 100 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 blebleblebleblebleblebleblebleblebleleblebleblelbeblebleblebleble faktycznie nie ma z kim pogadac-pozdro
TORS-HAMER Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Caly HUK! nie pomylilem sie z nazwa?..... Chcialem napisac Proteus nie Bocian przepraszam Bocian,ale sam widzisz. szkoda oczu na to wszystko.
huk 100 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 to nie nasza wina trzebabyło sobie zadzwonić do warsa-pozdro
huk 100 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 obrażasz wszyskich a krzyczysz teraz krzyczysz Bocian ,Proteus -pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.