oda Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 Stan - sierpień 2002. Gdzieś w Górach Sowich.-Jakieś propozycje ?!Gorąco pozdrawiam. C.d n. ....
pepe Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 Wygląda mi to na jeden z wykopów kompleksu Moszna" !? Co nowego w GS" !?
oda Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 ..to samo miejsce. Wiosna tego roku poczyniła ogromne zmiany i postępy". Nie jest to Moszna, ale chodzi oczywiście o jeden z kompleksów.Pozdrawiam. ...c.d.n.
oda Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 ...Oto Włodarz jakiego chyba nie wszyscy jeszcze znacie.Przed wami sztolnia nr 3. AD.Lipiec 2003...I co Wy na to ???!!!
Gość Napisano 22 Sierpień 2003 Napisano 22 Sierpień 2003 Apropo: jaki jest aktualany stan Włodarza - udostępniony?
oda Napisano 23 Sierpień 2003 Autor Napisano 23 Sierpień 2003 ...w tej chwili ciągle trwają prace zmierzające do udostępnienia kompleksu. Nie wiem jak przebiegają one we wnątrz, ale na zewnątrz to mały plac robót:-odsłonięto sztolnie 3 i 4,-wyplantowano wokół teren (odsłonięto żabnik)-buduje się parking,Teren jest dozorowany i tak naprawdę trudno uzyskać jakieś konkretne informacje.Przewidywany termni otwarcia to najprawdopodobiej wrzesień, ale tak naprawdę to mam wątpliwości, czy kompleks zostanie udostępniony wogóle w tym roku.Zdjątko przedstawia.... chyba wiecie co ? -stan na lipiec br.Pozdrowionka.
marecki. Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 do - oda rok się skończył i jak to wygląda na dzień dzisiejszy ?pozdrawiam !!
czarny Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 O ile mnie pamięć nie myli, to zamknięcie Włodarza, oczyszczanie terenu i sprowadzenie czołgu nastąpiło w maju 2003. Do października miała ruszyć trasa turystyczna i jak usłyszałem z relacji p. ochroniarza kiełbaski i piwko". Stwierdzam, że dziś jest 20 stycznia 2004 r. i wciąż nic nie wiadomo. A propos kompleksu Gontowa" (Sokolec") - odwiedziłem to miejsce 18 stycznia. Kraty wciąż przecięte, miejscowi urządzają sobie kuligi z Sokolca pod dame wejścia do kompleksu (droga odśnieżana!) i majstrują ogniska z kiełbaskami właśnie. Dymi się do środka sztolni, więc tym wszystkim biednym nietoperzom troche śmierdzi dymem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.