Skocz do zawartości

...Dla miłośników Gór Sowich.

oda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

..to samo miejsce. Wiosna tego roku poczyniła ogromne zmiany i postępy". Nie jest to Moszna, ale chodzi oczywiście o jeden z kompleksów.
Pozdrawiam.
...c.d.n.

Napisano

...Oto Włodarz jakiego chyba nie wszyscy jeszcze znacie.
Przed wami sztolnia nr 3. AD.Lipiec 2003...
I co Wy na to ???!!!

Napisano
Apropo: jaki jest aktualany stan Włodarza - udostępniony?
Napisano

...w tej chwili ciągle trwają prace zmierzające do udostępnienia kompleksu. Nie wiem jak przebiegają one we wnątrz, ale na zewnątrz to mały plac robót:
-odsłonięto sztolnie 3 i 4,
-wyplantowano wokół teren (odsłonięto żabnik)
-buduje się parking,
Teren jest dozorowany i tak naprawdę trudno uzyskać jakieś konkretne informacje.Przewidywany termni otwarcia to najprawdopodobiej wrzesień, ale tak naprawdę to mam wątpliwości, czy kompleks zostanie udostępniony wogóle w tym roku.
Zdjątko przedstawia.... chyba wiecie co ?
-stan na lipiec br.
Pozdrowionka.

• 4 months later...
Napisano
O ile mnie pamięć nie myli, to zamknięcie Włodarza, oczyszczanie terenu i sprowadzenie czołgu nastąpiło w maju 2003. Do października miała ruszyć trasa turystyczna i jak usłyszałem z relacji p. ochroniarza kiełbaski i piwko". Stwierdzam, że dziś jest 20 stycznia 2004 r. i wciąż nic nie wiadomo.
A propos kompleksu Gontowa" (Sokolec") - odwiedziłem to miejsce 18 stycznia. Kraty wciąż przecięte, miejscowi urządzają sobie kuligi z Sokolca pod dame wejścia do kompleksu (droga odśnieżana!) i majstrują ogniska z kiełbaskami właśnie. Dymi się do środka sztolni, więc tym wszystkim biednym nietoperzom troche śmierdzi dymem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie