akcej Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Revolt ja date Iłża 2006" mam zapisaną w kalendarzu już w zeszłym roku pomyłka w Odkrywcy" to zwykłe przeoczenie.Mam kilka ważniejszych pytań1. Gdzie zaparkować samochód?(może warto na ten czas zorganizować parking na targowisku miejskim)2. Jak dotrzeć na miejsce bitwy bo z fotek wynika że to zwykła polna droga ( od strony Lipska ....? od Starachowic ...? od Radomia ...?)pozdrówka szeregowy z WBPM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 parking będzie się znajdował na targowisku miejskim (6zł dla widzow) a dla rekonstruktorów free. na tren bitwy można dojechać drogą (polną) od strony Lipska (sket obok ośrodka szkolenia kierowców) jak też można dojechac ulicą świętego Franciszka.Jeśli chcesz możesz dotrzeć piechotą-głównym wejsćiem na zamek-tam bedziemy mieli obozowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 akagi wojna wojną ale nie zycze sobie takich docinek ludzie sie mylą masz rację masz też rację ze mozna to sprostować i racja też w tym że rekonstruktorzy wiedzą o bitwie i o jej dacie ale postaw się w roli widza kolegi co czyta Odkrywcę i nie wie o tym że jest ona w sierpniu i przyjeżdza jakieś 300 km we wrzesniu i co widzi .....pole to troszkę by go zdenerwowało nieprwdasz ....a co do rewolta to chłopak sie stara robi co moze i widziałem jego werwę do tej rekonstrukcji i powiem że cenie prace 51pp chcą zrobić coś z niczego a to że ktos sie pomylił w terminie to troszkę mnie dziwi przecierz nie można sie pomylic w przepisywanu 3 razy daty i napisać ją błędnie ale ludzka rzecz niech sobie to rewolt wyjaśnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 wszystkich rekonstruktorów którzy przyjadą 19 sierpnia prosi się o pszywiezienie ze sobą śpiworów lub kocy-nocleg bedzie w internacie iłżeckiego LO. A dla ludzie którzy cenią sobie warunki polowe polecamy teren zamku w iłży- 51 pp i częsć 8 pp.leg. bedzie tam nocowała:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2006 jeśli ktoś z kolegów wybierających się na bitwe do iłży posiada jakiś pojazd który mógłby wziaść udział w rekonstrukcji (motocykle,ciżezarówki)-niestety możemy jedynie zafundować trochę paliwa do nich gdzyż impreze organizujemy z własnych środków i dzięki pomocy miejscowych sponsorów więc nie jesteśmy zbyd wysoko budżetowi.ale i tak prosze o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 nadal przyjmowane są zgłoszenia od grup rekonstrukcyjnych. revolt-lo@tlen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 KOZIENICA GRH TEŻ BĘDZIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 ok zrozumiałem:)tylko napisz kiedy przyjedziecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Termin bitwy - niedziela, godz 17.15 jest chyba lekko niefortunny, zwłaszcza, jak ktoś ma parę kilometrów do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 godzina została zmieniona na 16:00 chyba lepiej później wrócić do domu niż dostać udaru słonecznego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Witam. Jestem członkiem AA7 i chcemy przyjechać w sile ok. 4-6 ludzi, prawdopodobnie przyjedziemy w niedziele rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 ok-przyjołem do wiadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Revolt, właśnie przyleciałem do Polski (zdjęcie już z Krakowa-Pobiednka) i z Piotrkowa mam ok 110 km do was. Jak pogoda pozwoli -to Wam zrobię jakieś lotnik - kryj się!" ok 16:00 -co? ;-)Niestety ze wzgledów prawnych (ochrona polskich znaków państwowych...) musiałem zerwać polskie szachownice -ale może wyczaruję do niedzieli jakieś krzyże i porobie trochę za niemiecki samolot?Warunek - wyslij kogoś z GPSem na pole bitwy i podaj do piatku wieczór konkretne współrzedne, żebym Was nie szukał za długo.pozdro naziemnymKuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Super pomysł, moze jeszcze nasi wrześniowi koledzy, postrzelają do Ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 czyli szykuje się nizał impra dzieki okaul za propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 gdziieś widziałem to zdjęcie tylko że było czarnobiałe i samolot leżał na ziemi z przestrzelonym kadłubem :)powiem ci rewolt że moze być fajnie całkiem fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2006 wiesz kamil hmmm czy to zdjęcie nie było u mnie na ścianie:D?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Ja Wam dam przestrzelony kadłub... :-P Jeszcze zobaczymy kto to taki bedzie leżał na ziemi, he he he. Revolt - polece jako polski samolot, szachownice się właśnie drukują. Miałem telefon z Dowództwa Lotnictwa, nie widzą przeszkód...Kontakt w So rano, wszystko zalezy od meteo (na razie prognoza jest dobra -ale to cztery dni...)pzdrwKuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2006 ok zrozumowałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 z powodów organizacyjnych i prac związanych z przystosowaniem terenu do celów reko nie bede mógł odpowiadać na maile-jedyną formą kontaktu jest mój telefon kom. 509-355-956. tylko niech się komuś nie umyśli wysyłać esemesów z pytaniami typu: jak prace?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 pogoda dla radomia jest nieciekawa ??SobotaPrzeważnie pogodne niebo i bez opadów.temp. max: 26°Ctemp. min: 18°Cwiatr:zachodni 14.4 km/h NiedzielaCzęściowe zachmurzenie, następnie ulewy.temp. max: 26°Ctemp. min: 13°Cwiatr:poł-wsch. 10.8 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 tutaj jest meteo dla gminy iłzajest to strona która jeszcze mnie nie zawodła...... sprawdza sie w 90% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 http://ilza.info/galeria_popup.php?ID=grafika/baza/gal_56_bitwa_sobota5.JPG#poniżej fotki z ćwiczeń z samolotem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Było nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Zrobiłem kilka fotek.Jak obrobię to spróbuję wrzucić do galerii.Pozdrowienia - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.