Skocz do zawartości

Iłża 19-20 sierpnia 2006-przybywajcie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Revolt ja date Iłża 2006" mam zapisaną w kalendarzu już w zeszłym roku pomyłka w Odkrywcy" to zwykłe przeoczenie.
Mam kilka ważniejszych pytań
1. Gdzie zaparkować samochód?(może warto na ten czas zorganizować parking na targowisku miejskim)
2. Jak dotrzeć na miejsce bitwy bo z fotek wynika że to zwykła polna droga ( od strony Lipska ....? od Starachowic ...? od Radomia ...?)
pozdrówka szeregowy z WBPM
  • Odpowiedzi 204
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
parking będzie się znajdował na targowisku miejskim (6zł dla widzow) a dla rekonstruktorów free. na tren bitwy można dojechać drogą (polną) od strony Lipska (sket obok ośrodka szkolenia kierowców) jak też można dojechac ulicą świętego Franciszka.Jeśli chcesz możesz dotrzeć piechotą-głównym wejsćiem na zamek-tam bedziemy mieli obozowisko.
Napisano
akagi wojna wojną ale nie zycze sobie takich docinek
ludzie sie mylą masz rację masz też rację ze mozna to sprostować i racja też w tym że rekonstruktorzy wiedzą o bitwie i o jej dacie ale postaw się w roli widza kolegi co czyta Odkrywcę i nie wie o tym że jest ona w sierpniu i przyjeżdza jakieś 300 km we wrzesniu i co widzi .....pole
to troszkę by go zdenerwowało nieprwdasz ....

a co do rewolta to chłopak sie stara robi co moze i widziałem jego werwę do tej rekonstrukcji i powiem że cenie prace 51pp chcą zrobić coś z niczego a to że ktos sie pomylił w terminie to troszkę mnie dziwi przecierz nie można sie pomylic w przepisywanu 3 razy daty i napisać ją błędnie ale ludzka rzecz niech sobie to rewolt wyjaśnia
Napisano
wszystkich rekonstruktorów którzy przyjadą 19 sierpnia prosi się o pszywiezienie ze sobą śpiworów lub kocy-nocleg bedzie w internacie iłżeckiego LO. A dla ludzie którzy cenią sobie warunki polowe polecamy teren zamku w iłży- 51 pp i częsć 8 pp.leg. bedzie tam nocowała:)
Napisano
jeśli ktoś z kolegów wybierających się na bitwe do iłży posiada jakiś pojazd który mógłby wziaść udział w rekonstrukcji (motocykle,ciżezarówki)-niestety możemy jedynie zafundować trochę paliwa do nich gdzyż impreze organizujemy z własnych środków i dzięki pomocy miejscowych sponsorów więc nie jesteśmy zbyd wysoko budżetowi.ale i tak prosze o kontakt
Napisano

Revolt, właśnie przyleciałem do Polski (zdjęcie już z Krakowa-Pobiednka) i z Piotrkowa mam ok 110 km do was. Jak pogoda pozwoli -to Wam zrobię jakieś lotnik - kryj się!" ok 16:00 -co? ;-)

Niestety ze wzgledów prawnych (ochrona polskich znaków państwowych...) musiałem zerwać polskie szachownice -ale może wyczaruję do niedzieli jakieś krzyże i porobie trochę za niemiecki samolot?

Warunek - wyslij kogoś z GPSem na pole bitwy i podaj do piatku wieczór konkretne współrzedne, żebym Was nie szukał za długo.

pozdro naziemnym

Kuba

Napisano
gdziieś widziałem to zdjęcie tylko że było czarnobiałe i samolot leżał na ziemi z przestrzelonym kadłubem :)

powiem ci rewolt że moze być fajnie całkiem fajnie
Napisano
Ja Wam dam przestrzelony kadłub... :-P Jeszcze zobaczymy kto to taki bedzie leżał na ziemi, he he he.

Revolt - polece jako polski samolot, szachownice się właśnie drukują. Miałem telefon z Dowództwa Lotnictwa, nie widzą przeszkód...

Kontakt w So rano, wszystko zalezy od meteo (na razie prognoza jest dobra -ale to cztery dni...)

pzdrw

Kuba
Napisano
z powodów organizacyjnych i prac związanych z przystosowaniem terenu do celów reko nie bede mógł odpowiadać na maile-jedyną formą kontaktu jest mój telefon kom. 509-355-956. tylko niech się komuś nie umyśli wysyłać esemesów z pytaniami typu: jak prace?"
Napisano
pogoda dla radomia jest nieciekawa ??
Sobota
Przeważnie pogodne niebo i bez opadów.

temp. max: 26°C
temp. min: 18°C
wiatr:
zachodni 14.4 km/h
Niedziela
Częściowe zachmurzenie, następnie ulewy.

temp. max: 26°C
temp. min: 13°C
wiatr:
poł-wsch. 10.8 km/h

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie