Skocz do zawartości

Solaris wariuje"

pulkownikt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cytat za p. Arturem Boratczukiem , sam bym lepiej tego nie ujął :) : Detektory statyczne skuteczniej wykrywają duże metalowe przedmioty zalegające głębiej. Pozwalają też dokładniej umiejscowić położenie przedmiotu , co zaoszczędza czas poświęcony na kopanie. Mają jednak nieprzyjemną właściwość wariowania przy nagłej zmianie warunków terenowych , wilgotności ziemi i temperatury- czasem wystarczy przenieść się z miejsca zacienionego na skąpany słońcem plac , wykrywacz zacznie piszczeć i trzeba go przestrajać"

Jak widać to już jest taka uroda" wykrywaczy z trybem statycznym a jak kogoś denerwuje ciągłe zerowanie i rozstrajanie to po to wymyślono tryb dynamiczny :)
pzdr.
Napisano
Witam!
Ja bym tylko prosił wszystkie osoby do których wysłałem ankietę z pytaniami o odpowiedź. Trzeba ustalić czy opisane objawy są zwykłym rozstrajaniem w czasie pracy w statyce z dyskryminacją czy też kilka wykrywaczy jest rafionych " .
Panowie taka mała dygresja - piszcie sobie na forum ile wlezie - ale z drugiej strony ŻADEN z was jeszcze się ze mną nie skontaktował. Macie gwarancje na sprzęt , macie pod ręką ( telefonem lub mailem ) producenta i projektanta tego wykrywacza. NIKT w Polsce nie jest bardziej kompetentną osobą do pomocy niż ja. Zapraszam serdecznie do kontaktu ze mną.

pozdrawiam
RUTUS
Napisano
Witam!
Sprawa z tym piszczeniem na słońcu mnie dobjia za tydzień i pare dni jade na wakacje zaplanowałem poszukiwania i dupa.
Sprzęt nówka sztuka a tu takie akcje.
Napisano
Witam!
Dzwoniłem do Pana Akrakdiusza Rutyny, i dowiedziałem się że w statyce z tą temperaturą tak jest i tego się nie zmieni.
Jednya alternatywa w upalne dni to po prostu przesiąść się na dynamikę a ponoć zasięgi tez są świetne nawet na militarke.
PS:Już się bałem :) że będe musiał wysyłać sprzęt.
pozdr
Napisano
na dynamiku powiedziałbym że zasięgi sa lepsze niż na statyku. Sam z zaskoczeniem stwierdziłem to chodząc z solarisem.
Napisano
WITAM.
Są trzy wyjścia.
1.Cztając powyższe posty nie kupywać tego wykrywacza.
2 Szukać Solarisem po zachodzie słońca.
3.Kupić wykrywacz który nie reaguje na słońce.
Można też założyć fan-klub awiedzionych Solarisem"
Pozdrawiam Miki
Napisano
Ja tam jestem zadowolony, nic mi nie wyło a w słońcu szukałem.

Kupić inny wykrywacz - Znajdź inny z takimi możliwościami w TAKIEJ CENIE.

Sory, ale nie będę wywalał 3000 pln na Garrety, Whitesy albo Minelaby.
Napisano
Witam mój solarisik tez miał takie objawy a nawet gorsze, bo piszczał nawet po dotknieciu pokrzywy czy paproci albo innego zielska, a cewka była nówka. Miałem juz wysyłać go do p. Rutyny na przegląg ale postanowiłem skontaktować się jeszcze z przedstawicielem Rutusa w moim mieście smiał się tylko bo problem znał dobrze.
Fakt tak jak pisał Rutus wszystko zalezy od rodzaju akumulatorków.
Moje dwie rady osobiste na piszczenie które u mnie zdały egzamin w 100% i sprzet chodzi jak zegareczek to:
- pod styki baterii zrobić kwadraciki z pokrojonej gumki do ścierania, baterie bedą trzymać sie mocno i nie bedą miały luzu.
- zdjac obudowe i wszystkie styki szpilkowe do których są podłaczone kabelki troche porozszezać tak by kabelki z wtyczkami wchodziły bardzo ciasno zawsze bedzie dobre połaczenie na elektronice (stossuje te rozwiazanie nie tylko w wykrywce ale i w innych rzzeczach niezawiodło mnie to jeszcze)

pozdr. Gewer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie