Martin Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Cytat za p. Arturem Boratczukiem , sam bym lepiej tego nie ujął :) : Detektory statyczne skuteczniej wykrywają duże metalowe przedmioty zalegające głębiej. Pozwalają też dokładniej umiejscowić położenie przedmiotu , co zaoszczędza czas poświęcony na kopanie. Mają jednak nieprzyjemną właściwość wariowania przy nagłej zmianie warunków terenowych , wilgotności ziemi i temperatury- czasem wystarczy przenieść się z miejsca zacienionego na skąpany słońcem plac , wykrywacz zacznie piszczeć i trzeba go przestrajać"Jak widać to już jest taka uroda" wykrywaczy z trybem statycznym a jak kogoś denerwuje ciągłe zerowanie i rozstrajanie to po to wymyślono tryb dynamiczny :)pzdr.
nikt Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Witam! Ja bym tylko prosił wszystkie osoby do których wysłałem ankietę z pytaniami o odpowiedź. Trzeba ustalić czy opisane objawy są zwykłym rozstrajaniem w czasie pracy w statyce z dyskryminacją czy też kilka wykrywaczy jest rafionych " . Panowie taka mała dygresja - piszcie sobie na forum ile wlezie - ale z drugiej strony ŻADEN z was jeszcze się ze mną nie skontaktował. Macie gwarancje na sprzęt , macie pod ręką ( telefonem lub mailem ) producenta i projektanta tego wykrywacza. NIKT w Polsce nie jest bardziej kompetentną osobą do pomocy niż ja. Zapraszam serdecznie do kontaktu ze mną. pozdrawiam RUTUS
tomekk Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Witam!Sprawa z tym piszczeniem na słońcu mnie dobjia za tydzień i pare dni jade na wakacje zaplanowałem poszukiwania i dupa.Sprzęt nówka sztuka a tu takie akcje.
tomekk Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Witam!Dzwoniłem do Pana Akrakdiusza Rutyny, i dowiedziałem się że w statyce z tą temperaturą tak jest i tego się nie zmieni.Jednya alternatywa w upalne dni to po prostu przesiąść się na dynamikę a ponoć zasięgi tez są świetne nawet na militarke.PS:Już się bałem :) że będe musiał wysyłać sprzęt.pozdr
acer Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 na dynamiku powiedziałbym że zasięgi sa lepsze niż na statyku. Sam z zaskoczeniem stwierdziłem to chodząc z solarisem.
Boruta Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 A może by spróbować jakiś biały pokrowiec na cewkę wyczarować?Pozdrawiam
Mikii Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 WITAM.Są trzy wyjścia.1.Cztając powyższe posty nie kupywać tego wykrywacza.2 Szukać Solarisem po zachodzie słońca. 3.Kupić wykrywacz który nie reaguje na słońce.Można też założyć fan-klub awiedzionych Solarisem"Pozdrawiam Miki
acer Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Ja tam jestem zadowolony, nic mi nie wyło a w słońcu szukałem.Kupić inny wykrywacz - Znajdź inny z takimi możliwościami w TAKIEJ CENIE.Sory, ale nie będę wywalał 3000 pln na Garrety, Whitesy albo Minelaby.
Gewer Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Witam mój solarisik tez miał takie objawy a nawet gorsze, bo piszczał nawet po dotknieciu pokrzywy czy paproci albo innego zielska, a cewka była nówka. Miałem juz wysyłać go do p. Rutyny na przegląg ale postanowiłem skontaktować się jeszcze z przedstawicielem Rutusa w moim mieście smiał się tylko bo problem znał dobrze.Fakt tak jak pisał Rutus wszystko zalezy od rodzaju akumulatorków. Moje dwie rady osobiste na piszczenie które u mnie zdały egzamin w 100% i sprzet chodzi jak zegareczek to:- pod styki baterii zrobić kwadraciki z pokrojonej gumki do ścierania, baterie bedą trzymać sie mocno i nie bedą miały luzu.- zdjac obudowe i wszystkie styki szpilkowe do których są podłaczone kabelki troche porozszezać tak by kabelki z wtyczkami wchodziły bardzo ciasno zawsze bedzie dobre połaczenie na elektronice (stossuje te rozwiazanie nie tylko w wykrywce ale i w innych rzzeczach niezawiodło mnie to jeszcze)pozdr. Gewer
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.