grove3 Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Napisano 9 Czerwiec 2006 WitamMam pytanko ile waży gąsienica z T-34 ??Mam parę sztuk do wyciągnięcia tylko nie wiem jaki sprzęt będzie mi potrzebny do załadowania .Czy da radę wrzucić na przyczepę 4 chłopa ?Pozdr
mietek Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisz czy chodzi o kompletna gasiennice, czy tez ogniwo.Bo wlasciwie to nie wynika z postu, czy to komplet czy tez jakis odcinek (jakiej dlugosci/ile ogniw).
mietek Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 Oczywiscie jest to mozliwe ze gasiennice sa cale, ale z tego co wiem to na ogol nie sa, lecz w dluzszych czy krotszych odcinkach.Dokladej wagi nie znam, ale w 4 chlopa na przyczepe bez zadego sprzetu to raczej nie wrzucisz. Tymbardziej ze moga byc zapieczone w jakies dziwne ksztalty, wiec ciezkie do ruszenia.Moze jest jakis fachowiec od T34 i doradzi czy i jak da sie rozpiac je tak by rozdzielic na krotsze kawalki.
yoony Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 dasie rade tylko weźcie młotek i kawał preta powybijacie szpilki co kilka ogniw i załadujecie
mietek Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 W kawalkach to tak, ale czy da sie rade tak latwo rozpiac?Ktos ma doswiadczenie w tym? Ja co prawda mialem kawalki niemieckich a nie T34 i bylo wszystko tak pozrastane ze nie wiadomo gdzie sie oknczy jedno ogniwo a zaczyna kolejne.
mr2z Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 Jeśli ktoś wie ile ogniw przypadało na pełną długość gąsienicy, to mogę pomóc - w garażu mam ogniwo T34 i kilka szpil. Mogę to zważyć i przemnożyć przez daną ilość.
tosh Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 witamjak mnie pamiec nie myli to cala jedna tasma gasiennicy do T 34 wazy ok 750 kg.pozdrawiam
Zwierzak Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Z mego doświadczenia: Szpilki od T-34 wybijają się nieźle, ale tylko z taśm wykopanych z suchego terenu. W mokrym gruncie są trochę zapieczone/zrośnięte. Można przed wybiciem trochę to rozruszać rzucając o ziemię, ale tak można robić tylko z kilkoma ogniwami w kawałku, bo ogniwko waży około 20kg :-)Wyciągnięcie całej taśmy z wykopu bez ciężkiego sprzętu (ciągnika rolniczego) będzie trudne. No i choć ze trzech ludzi do kopania ...Pozdrawiam!Zwierzak
beaviso Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 170 elementów, tylko nie wiem czy pojedynczych ogniw czy też par ogniw (wtedy byłoby 340).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.