Skocz do zawartości

Gąsienice do T-34 pytanko??

grove3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam pytanko ile waży gąsienica z T-34 ??
Mam parę sztuk do wyciągnięcia tylko nie wiem jaki sprzęt będzie mi potrzebny do załadowania .
Czy da radę wrzucić na przyczepę 4 chłopa ?
Pozdr
Napisano
Napisz czy chodzi o kompletna gasiennice, czy tez ogniwo.
Bo wlasciwie to nie wynika z postu, czy to komplet czy tez jakis odcinek (jakiej dlugosci/ile ogniw).
Napisano
Oczywiscie jest to mozliwe ze gasiennice sa cale, ale z tego co wiem to na ogol nie sa, lecz w dluzszych czy krotszych odcinkach.

Dokladej wagi nie znam, ale w 4 chlopa na przyczepe bez zadego sprzetu to raczej nie wrzucisz. Tymbardziej ze moga byc zapieczone w jakies dziwne ksztalty, wiec ciezkie do ruszenia.

Moze jest jakis fachowiec od T34 i doradzi czy i jak da sie rozpiac je tak by rozdzielic na krotsze kawalki.
Napisano
W kawalkach to tak, ale czy da sie rade tak latwo rozpiac?
Ktos ma doswiadczenie w tym?
Ja co prawda mialem kawalki niemieckich a nie T34 i bylo wszystko tak pozrastane ze nie wiadomo gdzie sie oknczy jedno ogniwo a zaczyna kolejne.
Napisano
Jeśli ktoś wie ile ogniw przypadało na pełną długość gąsienicy, to mogę pomóc - w garażu mam ogniwo T34 i kilka szpil. Mogę to zważyć i przemnożyć przez daną ilość.
Napisano
Z mego doświadczenia: Szpilki od T-34 wybijają się nieźle, ale tylko z taśm wykopanych z suchego terenu. W mokrym gruncie są trochę zapieczone/zrośnięte. Można przed wybiciem trochę to rozruszać rzucając o ziemię, ale tak można robić tylko z kilkoma ogniwami w kawałku, bo ogniwko waży około 20kg :-)Wyciągnięcie całej taśmy z wykopu bez ciężkiego sprzętu (ciągnika rolniczego) będzie trudne. No i choć ze trzech ludzi do kopania ...
Pozdrawiam!
Zwierzak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie