SP17 Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2003 Witam. Czy macie pomysł kiedy coś takiego mogło powstać? Wykonany jest całkowicie z miedzi, oczko jest sztuczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2003 i inne ujęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2003 i jeszcze jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 Typowa metaloplastyka z końca lat sześćdziesiątych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 Witam. Biorąc pod uwagę dokumenty, które dzisiaj przeczytałem - a były międzyinnymi z tym pierscionkiem - sugerowałbym, że jest to wyrób przedwojenny. Znalazłem go w opuszczonym budynku. Przed wojną mieszkal w nim kowal. W latach okupacji został wcielony do armii niemieckiej. Ostatni raz był w domu w 1944. Poźniej nigdy się nie pojawił. Ów dokument to postanowienie Sądu Grodzkiego w Gdańsku o uznanie pana X" za zmarłego z datą 1948. Dlatego wydaje mi się, że został wykonany w czasie przed II w. Zagadka chyba się rozwiązała. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
SP17
Witam. Czy macie pomysł kiedy coś takiego mogło powstać? Wykonany jest całkowicie z miedzi, oczko jest sztuczne.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.