SP17 Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Napisano 15 Sierpień 2003 Witam. Czy macie pomysł kiedy coś takiego mogło powstać? Wykonany jest całkowicie z miedzi, oczko jest sztuczne.
Raned Napisano 16 Sierpień 2003 Napisano 16 Sierpień 2003 Typowa metaloplastyka z końca lat sześćdziesiątych.
SP17 Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Napisano 16 Sierpień 2003 Witam. Biorąc pod uwagę dokumenty, które dzisiaj przeczytałem - a były międzyinnymi z tym pierscionkiem - sugerowałbym, że jest to wyrób przedwojenny. Znalazłem go w opuszczonym budynku. Przed wojną mieszkal w nim kowal. W latach okupacji został wcielony do armii niemieckiej. Ostatni raz był w domu w 1944. Poźniej nigdy się nie pojawił. Ów dokument to postanowienie Sądu Grodzkiego w Gdańsku o uznanie pana X" za zmarłego z datą 1948. Dlatego wydaje mi się, że został wykonany w czasie przed II w. Zagadka chyba się rozwiązała. Pozdrawiam.
Pytanie
SP17
Witam. Czy macie pomysł kiedy coś takiego mogło powstać? Wykonany jest całkowicie z miedzi, oczko jest sztuczne.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.