Jeager Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Napisano 6 Czerwiec 2006 mam wrażenie, że w/w wątek się zdematerializował, ostatnio jego poziom znacznie opadł, ale zawierał wiele interesujących informacji i rzeczowych ocen, proszę o informację co się z nim stało?pozdr. J.
pik78 Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 Zapewne trafił tam gdzie konsekwentnie od pewnego czasu zmierzał ,za sprawa paru kolegów... W dziale Towarzyskie jest kilka wątków o podobnej tematyce ,również calkiem pikantne :\\ piku
Jeager Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Napisano 6 Czerwiec 2006 tam zacząłem poszukiwania - niestety nie ma - czasem może lepiej coś podleczyć niż wycinać w całości?
marcopolis Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Proponuje kontynuację na tym forum.A swoją drogą, z jakich pieniędzy stawiane są kopczyki UPA, pomniki bandery i jego kolesi, chyba nie z pieniedzy rzadowych bo gdyby tak było najwiekszy by stanąl w Kijowiei innych miastach obwodowych a tam ich nie ma, tz nie ma na wschód od Zbrucza. A wg zapewnień faszystów UPA walczyła na całej Ukrainie.
Australian Infantryman Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Za dużo było emocji. Dajmy spokój i ciszej nad tymi trumnami. Historii nie zmienimy i dzisiaj już nie odnajdziemy prawdy. Tylko nie zapominajmy o niewinnych ofiarach. Zakończmy ten wątek w powadze.
Jeager Napisano 7 Czerwiec 2006 Autor Napisano 7 Czerwiec 2006 raczej kontynuujmy ten wątek w powadze. Wiem (po sobie) jakie emocje to wzbudza u ludzi choćby luźniej związanych z tematem-ale należy zachować godność i klasę zarówno względem tematu jak i prowokatatorów i kontynuować dyskusje sine ira et studio, o co uczestników bardzo proszę, wtedy jej oddziaływanie i wartość poznawcza zdecydowanie wzrośnie. pozdrawiamJ.
yorik Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Może Moderator by się odezwał? Wielce ciekaw jestem. Czyżby chodziło o tzw. poprawność polityczną"?. Można temat zamknąć, poinformować o tym forumowiczów a nie rozpuścić w wodzie królewskiej.Rozumiem. Brak czasu lub tzw. aciski".
szeler Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 po tym jak pewnej bardzo ważnej osobie w Państwie poplątał się hymn" na partyjnym jublu, to cała ta poprawność polityczna rąbnęła grzywką o parapet !
jaca2003 Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Hymn się nie poplatał.Skoro budujemy IV RP to i hymn musi byc nowy.Pozdrawiam
marcopolis Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 Czyżby wątek UPA umarł śmiercia naturalną??? Chybawszystko wyjaśnione i panuje ogólna zgoda. Zachęcam do wejścia na łemkowską stronę werchowyna.nazwa.pl , co wyślą łemkowie o UPA i nie tylko
san Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=165 albo forum Prezmyśla GW
andczub Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 KOLEDZY BĄDZMY SOLIDARNI gdzie jest wypowiedz moderatora CO SIĘ STAŁO Z TEMATEM U P A było tam naprawde mnostwo mądrych wypowiedzi młodzierz szuka i czyta a tu wcieło czekam odpowiedzi Andrzej
Szach Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Jak każdy mógł zauważyć był to temat, który wzbudzał olbrzymie zainteresowanie, wielokrotnie przewyższające jakiekolwiek inne wątki. Pytanie: czy coś co przysparza wielkiej popularności likwiduje się ot tak po prostu? Obawiam się, że San ma rację a cała sprawa to efekt wicie, rozumicie". Ale w takim razie trzeba może ujawić te ajemnicze" siły i zamknąć całą sprawę.
san Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Czy nie widzisz szach co naprawde sie dzieje?W naszej ojczyżnie wiecej do powiedzenia mają pogrobowcy z UPA.Moze się mylę,ale jeżeli dla swoich celów zaczyna sie manipulować naszą historią to coś chyba jest na rzeczy.
Szach Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 San, widzę to doskonale i bardzo mnie to boli. Czy jednak mamy być wobec tego bierni i dać się prowadzić jak barany? Czas moim zdaniem najwyższy aby się temu przeciwstawić i nie dać się manipulować. Czas chyba pomysleć o jakimś własnym forum, gdzie poprawność polityczna nie bedzie w cenie a zwolennicy różnych teorii bedą mogli ze sobą walczyć na argumenty a nie przy pomocy środków administracyjnych. Warto o tym pomysleć!
san Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Przepraszam autor nazywa sie Artur Bata.Pozdrawiam wszystkich.
yorik Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 San to ja pytałem o ten pociąg ale dawno i w innym wątku, dotyczącym. Dzięki za odpowiedź i jednocześnie sorki za OT.
yorik Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Panowie. Nie rozumiecie? Po prostu wątek wsiąkł jak tropiony banderowiec pod krzakiem jałowca. Tylko jak teraz ten bunkier wytropić?
Bocian Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 Dramatyzujecie, próbowałem wątek zmoderować ale wyszedł zakalec. Za dużo było tam emocji i agresji poza tym wątek całkowicie odbiegał od tematu założyciela. Jeżeli chcecie podyskutować o UPA proszę bardzo, wystarczy taki założyć i trzymać się tematu, ale przy ewentualnych kolejnych atakach skończy jak poprzedni. A adminowi też nalezy się parę dni wolnego żeby pozałatwiać sprawy rodzinne.Czy nie widzisz szach co naprawde sie dzieje?W naszej ojczyżnie wiecej do powiedzenia mają pogrobowcy z UPA.Moze się mylę,ale jeżeli dla swoich celów zaczyna sie manipulować naszą historią to coś chyba jest na rzeczy.Przeczytałeś sam co napisałeś? Zmoderowanie wątku to spisek pogrobowców z UPA? San, widzę to doskonale i bardzo mnie to boli. Czy jednak mamy być wobec tego bierni i dać się prowadzić jak barany? Czas moim zdaniem najwyższy aby się temu przeciwstawić i nie dać się manipulować. Czas chyba pomysleć o jakimś własnym forum, gdzie poprawność polityczna nie bedzie w cenie a zwolennicy różnych teorii bedą mogli ze sobą walczyć na argumenty a nie przy pomocy środków administracyjnych. Warto o tym pomysleć!Był kiedyś taki kawałek kabaretowy Wpada młody na impreze..." Wielokrotnie powtarzałem NIE MA KONSTYTUCYJNEGO OBOWIĄZKU DYSKUSJI NA TYM FORUMMasz prawo do własnego zdania, masz prawo założyć własne forum, masz prawo również milczeć, masz OBOWIĄZEK dostosować się do regulaminu a ja mam prawo usuwać wątki które uznam za stosowne usunąć.EOT
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.