Inkwizycja Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 W Gubinie na Górze Śmierci zaraz jak kończy się ulica Różana znajdują się poniemieckie ruiny jakiejś budowli technicznej. Kiedyś to było otwarte i można było zejść pod ziemię jak jest teraz to nie wiem. Mój wujek twierdzi że to należało do wodociągów ale nie jest pewien choć mieszka od 50r (nigdy to go nie interesowało). Czy może ktoś się orientuje co to było? Albo lepiej czy ktoś był w środku ?
Barson1 Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Witam!To jest stara stacja pomp (była własność niemieckich wodociągów) Wiem od mojego dziadka który, w Gubinie był inspektorem sanepidu przez 45 lat. Osobiście byłem w środku z 4 razy:) jako 12-13 letni chłopak na początku lat 80. W środku było pełno rożnego metalowego złomu:):) Nawet kilka łusek 4 może 6szt dokładnie nie pamiętam. Łuski wysokości około 70 cm i średnicy 6-7 cm. Zostawiliśmy to w środku. Pozdrawiam były mieszkaniec Gubina:):):)
feld Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Stacja pomp.Kopalem kiedys na gorze smierci,i tez przechodzac na druga strone drogi ogladalem te budowle.
adr89 Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Góra śmierci leży pomiędzy ul. Bat.Chłopskich i 3-ciego Maja. Na wzgórzach Gubińskich są dwa obiekty po przepompowniach" wodnych plus dwa za najbliższą wioską. Obiekt za na końcu ul. Różanej to swego czasu baza wypadowa lokalnych ćpunów i mentów, obecnie w środku syf i fekalia :]
adr89 Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Byk! Pomiędzy ulicami Bat. Chłopskich i Podgórną... :]
Inkwizycja Napisano 9 Luty 2010 Autor Napisano 9 Luty 2010 Dziękuję za informację. Jeśli mnie pamięć nie myli to w 94 czy 95 było można zejść do podziemi. Nie wiecie przypadkiem czy jest to możliwe obecnie?Ps. Ma ktoś może fotki tego obiektu?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.