tiaret Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 proszę o info czy znane są jeszcze jakieś CAŁE sztuki takich lebelków jak na fotce, oczywiście całe tzn z czubkiem zamontowanym fabrycznie i bez ładunku prochowegopzdr tiaret
ubenfurer Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 ja się tylko spotkałem z takimi lebelami http://42.pl/u/j9u_lebel
lain Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Jestes pewien ze w srodku nie ma prochu? czy tylko spłonka tak wygląda? ja podobne znajdowalem w miejscach gdzie sie paliło.
andczub Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Witam i tylko jednego znalazłeś w tak opłakanym stanie a gdzie łudka i reszta ??????? pozdro
Jadzia Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Lain, tam w ogóle nie ma spłonki:)pozdrJadzia
tiaret Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 proszę o info czy znane są jeszcze jakieś CAŁE sztuki takich lebelków jak na fotce, oczywiście całe tzn z czubkiem zamontowanym fabrycznie i bez ładunku prochowegopzdr tiaret
tiaret Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 na pewno nie ma prochu bo trudno żeby był po przewierceniu i wysypaniu...spłonki nie ma bo ją woda wypchnęła pewnie jak zamarzała - znalezione w bagnielain- napewno podobne znajdowałeś ?? - czy bicia na denku były takie samo lub podobne - badzo mnie to ciekawi- proszę o podanie bić z twoich łusekandczub- z tego co się orientuję to te naboje nigdy nie były łudkowane .....ponieważ była to produkcja tylko na jedne zawody strzeleckie jakie się odbyły ...ale właśnie ten post ma trochę to wyjaśnić ...jeśli wiesz coś o specjalnej edycji łudek do tej partii to prosze o info ...pzdr tiaret
Landminer Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Całe naboje Lebela produkcji WWAK są znane, choć występują śladowo. Sprawa jest dość prosta - w 1925 roku uruchomiono linię produkcyjną tej amunicji i w tym samym roku zlikwidowano wytwórnię. Według danych archiwalnych wprodukowano ok 1,5 mln sztuk tych naboi. Ot i cała filozofia.
Pytanie
tiaret
proszę o info czy znane są jeszcze jakieś CAŁE sztuki takich lebelków jak na fotce, oczywiście całe tzn z czubkiem zamontowanym fabrycznie i bez ładunku prochowego
pzdr tiaret
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.