Skocz do zawartości

kto zna jakies przydatne linki dotyczące tego jak se zbudować wykrywacz metali i kto wie gdzie można kupić smętka

sanshin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://metaldetector.bratsk-city.ru
http://www.explorator.prv.pl/
Lub u proscana są (adresu nie pomniu ;-)).
Pozdrawiam
Napisano
Mam podobny problem. Dlatego wykonałem wykrywacz, na bazie czeskiego opisu. W Polsce opisy są jak wynika z moich obserwacji tajne. Wykrywacz to kostrukcja cepa a zatem prawie kazdy może wykonać coś takiego w związku z tym producenci są zainteresowani tajnością. Aktualnie testuje drugi egzemplarz poprawiony (wygląda że OK ale na monety). Oile jesteś z Krakowa, okolic to mogę coś poradzić(opisy elektroniki, budowy,własne doświdczenia).
Wojtek
Napisano
Swój zbudowałem w oparciu o polską dość starą dokumentację. Bardzo podobny schemat zamieszcza na swojej stronie Proscan. Sprzęt jest ok x 3
Jeżeli posiadasz doświadczenie elektroniczne oraz dostęp do sprzętu pomiarowego daj znać to podeślę opis konstrukcji. Kiedyś na forum Poszukiwaczy padł pomysł aby powstała baza w której można by było umieszczać schematy i dokumentacje może i tu warto pomyśleć. Chętni do przekazywania swoich doświadczen powinni się znaleźć.
Pozdrawiam
Napisano
moj pierwszy wykrywacz zrobilem sam byl to popularny GERBER" PI.Niestety okazal sie kiepskim wykrywaczem. Postanowilem zrobic VLF, po 6 miesiacach i nie wiem jakich kosztach ogolnie wykrywacz byl gotowy, co prawda dzialal, ale z miernym skutkiem.Byl tepy i czuly na wilgoc i lekkie drgania. Bylem zalamany tyle pracy i nic.Postanowilem kupie tani, ale gotowy i znow rozczarowanie, amatorskie konstrukcje okazly sie niewiele lepsze od moich. Jednak zapalilo sie swiatelko nadziei i dla mnie. Bedac na targach staroci, otrzymalem od znajomego telefon, do bardzo milego i smpatycznego starszego Pana.Ktory sprzedal mi sonde i elektronike wykonana naprawde bbbbardzo profesjnalnie,z poczatku myslalem ze to wszystko nie jest robione w Polsce.Moje zadanie polegalo na podlaczeniu baterii,i wkonaniu obudowy, wkrywacz jest stabilny nie reaguje na wilgoc na drgania jest SUPER.Ostatnie najmniejsze znalezisko to boratynka 20cm w ziemi.Wykrywacz jest super i smieszna cena za taka jakosc wyrobu.
Napisano
Na stronie www3.telus.net/chemelec/Projects/Projects.htm
jest schemat i opis wykonania wykrywki PI, ale nie pamiętam czy ten schemat już gdzieś na forum nie chodził" (spod innego adresu).

pozdrawiam
wilhelm6
  • 4 weeks later...
Napisano
Do SWaldek:
Witam.
Możesz przesłać schemat swojego wykrywacza i sposób robienia cewki (i schemat płytki)?? Chciałem bezpośrednio mejlem poprosić, ale nie działa (odsyła, że nie ma takiego konta)
pzdr
Michał Łoś
Napisano
Dzięki
A swoją drogą dobrze by było gdyby wzorem forum poszukiwaczy istniała możliwość zmiany samemu swojego profilu i ingerencji we własne posty celem uzupełnienia lub poprawy, ale i tak jest super. Przepraszam odbiegam od tematu.
Michał daj znać czy dotarło i czy wysyłać resztę
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie