Skocz do zawartości

stary bagnet ?? jaki typ??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam! znalazlem na strychu u babci bagnet-nikt nie potrafi powiedziec co to takiego. mnie interesuja stare butelki,etykiety piwne. prosze o informacje co to takiego-wystawilem na aukcji: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=107991595
Napisano
Witam!

Zależy jaki rower chcesz kupić... Bagnet wart kilka stówek w tym stanie (jeśli całość jest oryginalna). Ale czy starczy na rower? Ja np. za równowartość tego liściaka mógłbym sobie amortyzator nowy kupić. Za ramę i przednie koło (tylne mam na piękne i wypucowane) musiałbym dorzucić resztę fantów, które miał Prusak noszący to żelastwo. :-) Rowerowanie to o dziwo droższy sport niż militariowanie... hehehe

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Witam ponownie!

Właśnie... ten biały dzyndzelek. Temblak to chyba nie jest? Sam go dołożyłeś? Coś on za czysty jak na strych.

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
moj kumpel ma taki sam bagnecik a nie zbiera militarii tylko zwykle straganowe noze ozdobne i ni huhu nie chce mi go odsprzedac:/ moze macie jakies pomysly zeby go namowic?ile jest warty taki bagnecik bez pochwy?
pzdr.
Dawid
  • 2 weeks later...
Napisano
Temblak (z tureckiego temlak), pierwotnie rzemień, który zawiązany na jelcu broni siecznej przekładano przez nadgarstek dłoni; temblak chronił przed zgubieniem broni w walce. Na Zachodzie nazywany po francusku porte-épée.

Z czasem wytworzyło się całe bogactwo wzorów, szeroko stosowano taśmy w barwach heraldycznych, odmiany oficerskie, żołnierskie... Pompon" nazywamy po polsku chwastem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie