upowiec Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23313&w=19577535&a=19577535Szczególnie interesująca jest postać Jana Kotwickiego - Ślepego".W sumie do tej pory niewiele o nim wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Proponuje Panu zanim rozpocznie sie dyskusja zalogować sie ponownie i zmienić NICK!!!!!Jestem Narodowcem i nicki typu powyższego doprowadzają mnie do szału!!!Pewnie nie tylko mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 upowiec - darino przeniósł się z wątku o upa i dalej usiłuje prowokować.Moderator zareaguj wreszcie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Coś tu śmierdzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Widze koleś postawił na pernamętną propagande!!!w wątku o upa argumentów mu brakło to teraz zakładają tematy na forum gazety i podaje linki!!widze mam ta paru kolegów i się nakręcają nawzajem bogrobowcy bandytów!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Proponuje upowcu przenies sie na jakieś inne fora a nie tutaj zatrówać atmosfere ukraińskim gówn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Daj sobie spokój-ten typek to zwykłe ś...rwo! Marny, zasmarkany prowokatorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordelek Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 A ja uważam, że należałoby skorzystać z okazji i dopóki Krew i honor" jeszcze działa to wsatić na ich stronę jego dane!!! NIe nawołuje tu do nienawiści(uważam, że ta organizacja powinna zostać rozbita ale dopiero po tym jak zrobi z nim pozadek!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Zapowiada sie ciekawy wątek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michałł Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Trudno byc obiektywnym , temat jest bardzo trudny jak cała nasza historia - jest mnóstwo relacji dotyczacych zbrodni ukrainskich , jest też trochę dotyczących zbrodni popelnionych przez Polaków. Nie chodzi tu o licytowanie sie iloscia trupów - sam fakt ze do tego doszlo jest przerazajacy.Mialem kiedys watpliwa przyjemnosc uczestniczyc przy ekshumacji 8 cial - sam ich znalazlem wiec moglem poasystowac. Byli to wlasnie zolnierze UPA - widok straszny nawet kiedy oglada sie same kosci - strzal w tyl glowy , rece zwiazane grubym drutem , unickie medaliki.To tez byli ludzie, niektorzy nie mieli wyboru musieli isc do and". Nie wiem kim byli , czy zabili jakichs Polakow?Problematyka wojny polsko-ukrainskiej zajmuje sie od lat i staram sie zrozumiec - jest to trudne jak sie oglada zdjecia dzieci powiazanych drutem kolczastym , ale najlatwiej jest nienawidziec. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 chyba pierwszy raz w historii tego forum -popieram wypowiedzi Granda w kazdym słowie i poście- podobne zdania napisałem w topiku UPAA wszystkim chcącym rozczulać się nad ukrainskimi ofiarami chciałbym powiedzieć ze na TERROR ODPOWIADA SIĘ JESZCZE WIĘKSZYM TEROREM (psalm 21 bibli zycia P.Parowoza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 michał - poczytaj lub niech ci opowiedzą jeszcze żyjący swiadkowie do czego ci ludzie" byli zdolni a pózniej sie rozczulaj- ciekawe czy miałbyś takie samo zdanie gdyby ci ludzie" zabili ci żone i dzieci wtedy wiedząc gdzie sa pochowani sikał byś codziennie na ich groby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 UPA za zbrodnie na ludności polskiej nie jest godna miana nawozu a co dopiero ludzi CHWAŁA WSZELAKIM POLSKIM PARTYZANTOM ,ŻOŁNIERZOM KBW ,WSZYSTKIM KTÓRZY WYSYŁALI W ZAŚWIATY TEN NAWÓZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 ParowózJa też nie spodziewałem sie że kiedykolwiek bede miał taki pogląd jak ty na określoną sprawe...Ale jak widzisz historia też jednoczy.I przychylam sie z cała odpowiedzialnością do postu który napisałeś wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Czyli jak widzicie Szanowni Forumowiczowie...Wspólny wróg zjednoczy każdego Polaka.JESTEM NAPRAWDE Z TEGO DUMNY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michałł Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Polecam ostatni 47 nr. karty" - Dywersja na Rzeszowszczyznie" - jesli chcecie poczytac o psycholach.Zszokowalo mnie a nielatwo to zrobic. Idioci i psychole byli po obydwu stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Jasne, byle tylko nie szukać tego wroga na siłę. Spokojnie z tą dumą, Grand, bez podniety. A w nawiązaniu do tematu - mój dziadek w 1946 i 1947 roku walczył jako oficer LWP w Bieszczadach, niechętnie wspominał te czasy, ale jak już się go namówiło, opowiadał o strasznych rzeziach, jakie upowcy sprawiali Polakom, zarówno żołnierzom jak i cywilom. Nie rozumiem, jak można szukać usprawiedliwienia dla tych czynów. Być może z braku bardziej chlubnych historycznych faktów, Ukraińcy odwołują się do tego, co mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michałł Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Nie zapominajmy że część tych ezunów" to byli przed wojną obywatele polscy. Jeśli nieobca jest wam historia tych ziem i stosunku władz polskich sczególnie tych po przewrocie majowym, do mniejszości to może dotrze do Was ,że nie ma akcji bez reakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 tak michał byli to obywatele" Polski - a nawet dywizja SS Galizien ktorej rezuny jako obywatele polscy dostali azyl w Anglii po wojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Grand - Ty widzisz Polske narodowo katolicką - a mnie nie po drodze z kościołem ja widzę ten kraj jako demokrację europejską w której kościół i jego działania jest kontrolowany przez państwo -chciaż też nie lubie pedarastów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Wielu z nich trafiło potem do Kanady, gdzie jest największa diaspora ukraińska na świecie, działają stowarzyszenia kombatantów UPA - OUN, nadają sobie odznaczenia, organizują święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Podstawą funkcjonowania każdego normalnego państwa jest rozdział koscioła, religii od instytucji państwowych. Mam nadzieję tak samo jak Ty, Parowóz, że dorównamy do tego standardu, kiedy niekompetentni politycy nie bedą już szukać brakujacego im autorytetu czepiając się kościelnej klamki. Świadoma religia to sprawa indywidualna, każdy ma prawo do swojej wiary, byle nie narzucał jej innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Święte słowa kolego danieloff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foster73 Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Mój Ś.P. dziadek na samo słowo Ukrainiec" pluł i przytaczał sposoby zastosowania gwoździ i sztachet w płocie przez Ukraińców. Ś.P. babka małżonki robiła się blada i za nic w świecie nie chciała wspominać tego, przez co przeszła - chyba wiem dlaczego.Dzisiaj ich i ludzi im podobnych jest wsród nas coraz mniej. Przechodzą do historii razem z wydarzeniami, których byli mimowolnymi uczestnikami i ofiarami. Zatem niech historia pozostanie historią, niech nigdy więcej się nie powtórzy. My z kolei nie zapominajmy, ale też nie wypominajmy - było minęło.Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Tak Foster73 ale gdy tacy kolesie z nickami upowiec" podnoszą łeb to glock sam sie w kieszeni przeładowuje...Nigdy nie wolno zapomnieć a gdy podnoszą łby ROZGNIATAĆ JAK PLUSKWY!!PzdrGrand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.