Skocz do zawartości

Jaki program do drukowania duuużych map?

Zientas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem z wydrukiem dużej mapy. Chiciałbym ja wydrukowac w kilku częściach i posklejać do kupy.
Standardowe programy nie dają rady bo drukują tylko jakiś fragment - nawet jak zaznaczę drukuj całosć".

Help!

a ja drukuje w Paint. otwieram tym programem mape, rozwijam zakładkę Plik, nastepnie podgląd wydruku. jak pasuje mi wielkość (ilość stron), to drukuje. jeśli nie, to w zakładce Plik wybieram ustawienie strony i zmieniam skalowanie (procenty) oraz marginesy, wyśrodkowanie i orientacje, aż mi odpowiada (podgląd). wtedy ok i znowu podgląd. jest wpporządku, to drukuję. aha, używam systemu operacyjnego Win. XP.
pozdrawiam. krzysiek.

napisałem wyżej jakiego programu uzyć - każda z drukarek ma opcję drukowania wstęgi.
Prubujesz drukować to jako bitmape czyli obraz i dlatego wali ci punkty w dużym powiekszeniu ze wzgledu na rozdzielczośc.
Do tych spraw słuzy AutoCad i pokrewne - otwórz jako bitmapę (JPG i Pokrewne) lub WMF a pózniej skalowanie i wektoryzacja czyli przerobienie tych punktów na kreski, zapisz jako blok w dxf lub dwg- określ zakres wydruku i drukuj jako okno

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie