Zientas Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 Witam! Mam problem z wydrukiem dużej mapy. Chiciałbym ja wydrukowac w kilku częściach i posklejać do kupy.Standardowe programy nie dają rady bo drukują tylko jakiś fragment - nawet jak zaznaczę drukuj całosć".Help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 AuttoCad- wektoryzacja mapy a nastepnie wydruk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zientas Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 ...a jakieś prostrze programy do ściągnięcia on-line (freeware)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychuna5 Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 a ja drukuje w Paint. otwieram tym programem mape, rozwijam zakładkę Plik, nastepnie podgląd wydruku. jak pasuje mi wielkość (ilość stron), to drukuje. jeśli nie, to w zakładce Plik wybieram ustawienie strony i zmieniam skalowanie (procenty) oraz marginesy, wyśrodkowanie i orientacje, aż mi odpowiada (podgląd). wtedy ok i znowu podgląd. jest wpporządku, to drukuję. aha, używam systemu operacyjnego Win. XP.pozdrawiam. krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Użyj wyszukiwarki, jest parenaście takich programików.np takihttp://www.foto-freeware.de/rasterbator.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Niektóre drukarki mają fabrycznie soft do drukowania plakatów aż do 2x2metry, np laserowe Samsungi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 Komplet tonerów do laserowego Samsunga np. CLP 510 took. 1400 zł :) Tak na marginesie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 a niektóre laserowe samsungi kosztują poniżej 300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zientas Napisano 31 Maj 2006 Autor Share Napisano 31 Maj 2006 Dziękuję Wam bardzo za iformacje.Pozdrawiam,Zientas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zientas Napisano 31 Maj 2006 Autor Share Napisano 31 Maj 2006 Bocian - ten program, który zaproponowałeś, konwertuje wszytsko do Acrobata i tworzy sę sieć czarnych kropek - coś jest chyba nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zientas Napisano 31 Maj 2006 Autor Share Napisano 31 Maj 2006 Teraz zakumałem, że ten program służy chyba do tworzenia wielkich plakatów z małych zdjęć..... a to nie to czego szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 napisałem wyżej jakiego programu uzyć - każda z drukarek ma opcję drukowania wstęgi.Prubujesz drukować to jako bitmape czyli obraz i dlatego wali ci punkty w dużym powiekszeniu ze wzgledu na rozdzielczośc.Do tych spraw słuzy AutoCad i pokrewne - otwórz jako bitmapę (JPG i Pokrewne) lub WMF a pózniej skalowanie i wektoryzacja czyli przerobienie tych punktów na kreski, zapisz jako blok w dxf lub dwg- określ zakres wydruku i drukuj jako okno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.