manio Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 Prosiłbym o identyfikacje tego zapalnika,głównie chodzi mi o to czy jest niebezpieczny i od czego pochodził,i w której wojnie były takie używane?Narazie do domu go nie brałem,leży sobie w ziemi na skraju lasku.
manio Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 fot 4.Pewnie można jeszcze tu ze środka troche ziemi wydłubac ale była mokra,a poza tym nie wiem czy jest on bezpieczny.
Loslau Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Jak dla mnie - bezpieczny.Wygląda na wystrzelony.(resztki rozerwanej skorupy pocisku)I wojna światowa.Pozdr.
bjar_1 Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Zapalnik chyba pruski ,czy to przypadkiem nie K.Z.14?pzdrbjar_1
Pytanie
manio
Prosiłbym o identyfikacje tego zapalnika,głównie chodzi mi o to czy jest niebezpieczny i od czego pochodził,i w której wojnie były takie używane?Narazie do domu go nie brałem,leży sobie w ziemi na skraju lasku.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.