Skocz do zawartości
  • 0

samochód Stal"

Radeg4x4

Pytanie

Napisano

Witam
Napotkałem się na coś takiego i nie wygląda mi na samoróbke, czy ktoś miał kiedyś doczynienia z takim pojazdem?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
huk--
Pewnie zauważyłeś w moim poście cudzysłów ? ! :-).
Jasne ,że masz racyją.
Samoróbka jak sto pięćdziesiąt.
Pozdrowienia.
Napisano
Wszystko się zgadza.
Kopijnik. Jeszcze raz dzięki.
Przepraszam, zmilknę na conajmniej 2 tyg.
Życzący CIEPŁA !!
VFR800
Ps.
Radeg.
Ten model , to już chyba jest RARYTAS i myślę ,że części do niego uzyskasz wszędzie gdzie PKP miało dworce.
Napisano
Hehe.... jedyne co mi się kojarzyło z samochodem STAL to to:
http://www.polskie-auta.pl/stara/stal.htm Więc tych STALi było kilka modeli;))
Napisano
Radeg - Gratulacje.
Człek się uczy całe życie. Wiedziałem ,że SW produkowało wózki el. STAL. Nie wiedziałem ,że był prototyp zabudowany.
Pozdrawiam
Napisano
fajnie że przestało zgrzytać
a teraz wyjaśnienie:sprawa jest bardzo śmieszna i wymaga sprawdzenia i trochę czasu.
z tego samego źródła - lata 50" -

źródło - lat 12, fanatyk polskiej motoryzacji
Napisano
Jako, że jest to jedyny zachowany, znany mi egzemplaż Stali, uważam,że należy powiadomić o nim redakcję miesięcznika Autombilista". Oni znaleźli dużo ciekawych, unikatowych pojazdów.
Napisano
Witam
Niestety niemam teraz możliwości obejrzenia tego pojazdu bo studiuje w Opolu a auto jest pod Szczecinkiem także do konca sesji niemam jak wyskoczyć do chaty.
Przesłał mi te zdjęcie brat i nie powiedział o szczegółach nic. Chyba stalo to u sąsiada kolesia od którego zakupiłem przez brachola drugiego gaza. Na niektórych wsiach ciekawe pojazdy jeszcze stoją np ford taunus z 1962 tylko bez silnika i niezbyt dbale pomalowany wałkiem za to w stanie blach bdb-jak na wakacjach zbiore troche kasy to postaram się nabyć też go. Dzęki pozdrawiam
Napisano
Czy produkcja samochodów stal była na tyle jednostkowa, że każdy egzemplaż opuszczający fabrykę różnił się od poprzednika? To tłumaczyło by pochodzenie tej kabiny, może była ona eksperymentem" blacharzy z HSW. Czy karoseria Stali była wykonywana ręcznie?
Napisano
Kabina to jakaś samoróba na bazie stara 20 - charakterytyczne drzwi z przetłoczeniami otwierane do tyłu oraz podwójna przednia szyba (podobna była róznież w starze 25).
Pozdrawiam L.
Napisano
witam
Dowiem się później więcej szczegółów jak pojade do chaty bo auto atoi 450 km odemnie i niepojade szybciej niż koniec sesji. Niewygląda na samoróbke-zrób takie tłoczenia drzwiach vfr800 skoro sądzisz tak. pozdrawiam
Napisano
W mordę!!
Nie wszystko da się zachować.
Wytwór myśli na tym poziomie (technicznym i ilościowym) jak się okazało nie miał szans na przetrwanie.
Napisano
znalazłem odpowiedź
http://www.republika.pl/retrostalowawola/historia/stal06.jpg
zdjęcie podobnego pojazdu. Napęd elektryczny więcej informacji na http://www.republika.pl/retrostalowawola/historia.htm
tylko ten co umieściłem fote jest jakas wesja evo II :) dzięki dla kopijnik2 za naprowadzenie.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie