kipollo Napisano 25 Maj 2006 Autor Napisano 25 Maj 2006 witam wszystkich.Jestem nowy i od niedawna fascynuje mnie grzebanie w ziemi.chciałbym zakupić jakiś wykrywacz w szczególności do monet w miarę za rozsondne pieniądze ( tak gdzieś 1200 pln)proszę wszystkich o podanie mi jakichś konkretnych modeli wykrywaczy.Tak jak mówię chodzi mi w szczeglności o szukanie monetek.Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i pozdrawiam.Acha a co myślicie o MINELAB Sovereign?POZDRAWIAM
Matek999991 Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 Witam.Kup sobie Rutusa Solarisa za 1250zł(mniej więcej).Dostaniesz na niego dwuletnią gwarancję.Pozdrawiam.
sloneczny Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 Kup TESORO za 1200 kupisz używaną Cibolę lub jakiś starszy wykrywacz z tej stajni.Obecnie jest jeden Tesoro na allegro w dobrej cenie.
RESTY Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 Witam.Na monetki i inny drobiazg najlepsze są wykrywacze dynamiczne ,zwróć też uwagę na na wagę wykrywacza polecam coś nie więcej niż 1,5 kg. chyba że chcesz robić krótkie wypady lub cwiczysz kulturystyke.Jeśli chodzi o konkretne marki i modele to w tej kategori cenowej mogę Ci zaproponować :GARRETTA ACE250 za 869zł(gwar. 2lata),RUTUS-a ULTRA II za849zł ,SOLARIS- 1299zł.( gwar.2 lata)Warto też pomyśleć o C.SCOPE 2MP ale z drugiej ręki lub sprowadzony bo oficjalny importer do Polski ZŁOTE RUNO ma chyba ze 100% narzutu albo kurs funta liczy x2.Osobiście chdze z solarisem i jestem zadowolony. Minlaby uwazam za zbyt ciężkie ale to moja prywatna ocena
leszek69 Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 Proszę o komentarz do Geoscan-Huzar 1-3.Dla moich potrzeb jest nienajgorszy,na monety dobry,jak się wsłuchać to kapsle od monet odrużni.
sanczoto Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Dwie najlepsze marki to White`s i Minelab. Tymi wyrywaczami w krótszym o połowe czasie przyniesiesz do domu 2 x więcej monetek niż pozostałymi - skąd wiem chodzimy razem z kolegami - ja mam minelab, kolega whites , dwóch garrett ace 250 i rutus ultre - srednio - oni ok po 10 szt, my z kolegą czyli - white`s xlt i mnielab sovereign ponad 20, to jest reguła . POZDRAWIAM
sloneczny Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Śmieszne jest to co pisze sanczoto, kto w pełni zmysłów porównuje Ace 250 do XLT??Porównanie wykrywacza za 800zł z wykrywką za bagatela 4tyś z hakiem.Porównaj go GTI 2500, to szanse się wyrównają ;P
VanWorden Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Witam!Choć off-topic to jednak drobne sprostowanie - XLT nie kosztuję 4 tyś z hakiem" tylko poniżej 4 z pełnym wyposażeniem, 3500 w wersji podstawowej a dla członków forum XLT jeszcze taniej:)PozdrawiamVW
Kowal7 Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Witam! Kupiłem ok 2 tyg. temu Whites Prizm II, nowy 1390zł, gwarancja 2lata. W obsłudze prosty aż do bólu, lekki jak piórko (1,13kg)...Ogólnie potrzebowałem czegoś na drobny kolor, bo na militarkę sprzęt mam...Jak dla mnie w zupełności wystarczy, monety wyłapuje całkiem nieźle,gdyby miał tylko trochę większą sondę i regulację głośności nie miałbym mu nic do zarzucenia...Ogólnie mogę śmiało polecić.Pozdrawiam!
Raned Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 To ja też chciałbym sprostować, że White's i Minelab to nie są dwie najlepsze marki ale jedne z kilku najlepszych marek. Do tej grupy zalicza się jeszcze przynajmniej cztery lub pięć innych.
sloneczny Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 VW, racja pomyliłem z DFX, nie zmienia to faktów iż nie można porównać tych sprzętów do siebie.Fiat Panda kontra Audi A6 :P
Oksanicz Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Każda pliszka swój ogonek chwali.Teraz mamy wzajemne przepychanki. Który sprzet i jaki?Mam wrażenie że jezeli chodzi o zakup wykrywki to nasze forum w tym temacie nie jest wiarygodne - to tylko moje subiektywne zdanie, którego nie musicie podzielać.
Martin Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Oksanicz: no , ale nie napisałeś jaki sprzęt polecasz koledze , tak , żeby było wiarygodnie :)pzdr.
sanczoto Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 sloneczny ok - żle porownalem - powinno sie porownac - minelab sovereign z garrett gtp 1350. Mialem okazje jeszcze, gdy nie mialem wskaznkia, prosic znajomego w terenie zeby przyszedl ze swoim gtp 1350 i mniej wiecej okreslil mi co mam pod cewka swojego minelaba -(czy warto kopać) kilku krotnie gtp nie widzial nic w tym miejscu gdzie widzial sovereign minelab - obydwoje mieliśmy słuchawki......
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.