Skocz do zawartości

Jakiwykrywacz zakupić?

kipollo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich.
Jestem nowy i od niedawna fascynuje mnie grzebanie w ziemi.chciałbym zakupić jakiś wykrywacz w szczególności do monet w miarę za rozsondne pieniądze ( tak gdzieś 1200 pln)proszę wszystkich o podanie mi jakichś konkretnych modeli wykrywaczy.Tak jak mówię chodzi mi w szczeglności o szukanie monetek.
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i pozdrawiam.
Acha a co myślicie o MINELAB Sovereign?
POZDRAWIAM
Napisano
Witam.Na monetki i inny drobiazg najlepsze są wykrywacze dynamiczne ,zwróć też uwagę na na wagę wykrywacza polecam coś nie więcej niż 1,5 kg. chyba że chcesz robić krótkie wypady lub cwiczysz kulturystyke.Jeśli chodzi o konkretne marki i modele to w tej kategori cenowej mogę Ci zaproponować :GARRETTA ACE250 za 869zł(gwar. 2lata),RUTUS-a ULTRA II za849zł ,SOLARIS- 1299zł.( gwar.2 lata)Warto też pomyśleć o C.SCOPE 2MP ale z drugiej ręki lub sprowadzony bo oficjalny importer do Polski ZŁOTE RUNO ma chyba ze 100% narzutu albo kurs funta liczy x2.Osobiście chdze z solarisem i jestem zadowolony. Minlaby uwazam za zbyt ciężkie ale to moja prywatna ocena
Napisano
Proszę o komentarz do Geoscan-Huzar 1-3.Dla moich potrzeb jest nienajgorszy,na monety dobry,jak się wsłuchać to kapsle od monet odrużni.
Napisano
Dwie najlepsze marki to White`s i Minelab. Tymi wyrywaczami w krótszym o połowe czasie przyniesiesz do domu 2 x więcej monetek niż pozostałymi - skąd wiem chodzimy razem z kolegami - ja mam minelab, kolega whites , dwóch garrett ace 250 i rutus ultre - srednio - oni ok po 10 szt, my z kolegą czyli - white`s xlt i mnielab sovereign ponad 20, to jest reguła . POZDRAWIAM
Napisano
Śmieszne jest to co pisze sanczoto, kto w pełni zmysłów porównuje Ace 250 do XLT??

Porównanie wykrywacza za 800zł z wykrywką za bagatela 4tyś z hakiem.

Porównaj go GTI 2500, to szanse się wyrównają ;P
Napisano
Witam!

Choć off-topic to jednak drobne sprostowanie - XLT nie kosztuję 4 tyś z hakiem" tylko poniżej 4 z pełnym wyposażeniem, 3500 w wersji podstawowej a dla członków forum XLT jeszcze taniej:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam! Kupiłem ok 2 tyg. temu Whites Prizm II, nowy 1390zł, gwarancja 2lata. W obsłudze prosty aż do bólu, lekki jak piórko (1,13kg)...Ogólnie potrzebowałem czegoś na drobny kolor, bo na militarkę sprzęt mam...Jak dla mnie w zupełności wystarczy, monety wyłapuje całkiem nieźle,gdyby miał tylko trochę większą sondę i regulację głośności nie miałbym mu nic do zarzucenia...Ogólnie mogę śmiało polecić.
Pozdrawiam!
Napisano
To ja też chciałbym sprostować, że White's i Minelab to nie są dwie najlepsze marki ale jedne z kilku najlepszych marek. Do tej grupy zalicza się jeszcze przynajmniej cztery lub pięć innych.
Napisano
Każda pliszka swój ogonek chwali.
Teraz mamy wzajemne przepychanki. Który sprzet i jaki?
Mam wrażenie że jezeli chodzi o zakup wykrywki to nasze forum w tym temacie nie jest wiarygodne - to tylko moje subiektywne zdanie, którego nie musicie podzielać.
Napisano
sloneczny ok - żle porownalem - powinno sie porownac - minelab sovereign z garrett gtp 1350. Mialem okazje jeszcze, gdy nie mialem wskaznkia, prosic znajomego w terenie zeby przyszedl ze swoim gtp 1350 i mniej wiecej okreslil mi co mam pod cewka swojego minelaba -(czy warto kopać) kilku krotnie gtp nie widzial nic w tym miejscu gdzie widzial sovereign minelab - obydwoje mieliśmy słuchawki......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie