okejos Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 a ta a furażerka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 Mam info o Włochach na lubelszczyźnie - napiszę później...Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 Na Lubelszczyźnie Włosi byli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 Jest książka Jacka E. Wilczura pt. Śmiertelny sojusz Hitler - Mussolini. Podtytuł brzmi: Niewola i zagłada jeńców włoskich w niemieckich obozach jenieckich na ziemiach polskich wrzesień 1943 - maj 1945.Oto wyciąg ze spisu treści tej książki:1. Obozy i miejsca męczeństwa- Biała Podlaska- Chełm Lubelski- Dęblin-Irena- Lipiny-Cegielnia- Lwów- Mysłowice- Przemyśl-Nehrybka- Puszcza Niepołomicka- Prostki- Siedlce- Zajezierze- Żagań-Świętoszów- Żelichowo2. Włosi w obozach koncentracyjnych i ośrodkach zagłady- Bełżec- Majdanek Lubelski- SS Sonderkommando Treblinka3. Włosi w obozach różnychJeśli znalazłbyś dostęp do tej książki to ok, jeśli nie to napisz na priva która miejscowość Cię interesuje.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpień 2003 Share Napisano 10 Sierpień 2003 DZIĘKI!!!! czapka pochodzi ze wsi pod Chełmem Lubelskim.i co ciekawe ma resztki jakis 2 liter na boku maźnietych farbą. to wszystko wyjasnia, w taki razie wracam do dawnego postu, czy to tez moze byc włoch??http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=2&ktory=30108#30108 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 10 Sierpień 2003 Share Napisano 10 Sierpień 2003 Według informacji zawartych w książce w listopadzie 1943 roku było w Chełmie Lubelskim 13 tysięcy oficerów i podoficerów. Po selekcji zostało w nim (w obozie) 1300 z czego 400 przeżyło do momentu ewakuacji obozu jesienią 1944 roku. Obóz ewakuowano do Częstochowy.To Tak w dużym skrócie - więcej info znajdziesz w samej książce.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2003 witam a oto fotka drugiej strony i resztki malowania farbą... czyzby Soviet union ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 a ta a furażerka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 Pewnie jestem głupi ;) ale mi to przypomina trochę włoską furażerkę.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 włosi na lubelszczyźnie ???!!!1 no własnie mi tez ale nie byłem pewien..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 Cześć - Pytanie do Gambita Czy mógłbyś podesłac mi na mail jakieś info na temat obozu jeńców włoskich w Puszczy Niepołomickiej??PozdrawiamExodus999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 Czesc,ta czapka nie jest wloska tylko holenderska albo belgijska.Widzialem taka sama na zdjeciu z jakiegos muzeum. Lezala na ekspozycji obok gazety o tytule De Wacht". Jak kto wie co to za gazeta to bedziemy wiedziec konkretnie czy to belg czy holender.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
okejos
a ta a furażerka??
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.