kamilo Napisano 21 Maj 2006 Autor Share Napisano 21 Maj 2006 koledzy rekonstruktorzy w czerwcu 24 w Lubartowie jest festyn organizowany przez lokalna gazetę która jest patronem medialnym naszej grupy .Prosze wiec o pomoc w zorganizowaniu obozu polskiego i niemieckiego za przysłowiowe wode i ciepłą strawę 8ppleg został zaproszony na te impreze celem wielu konkursów których motywem ma być 1939 r planujemy zorganizowanie obozu polskiego niemieckiego ze sprzetem takim jak motocykle i samochód (narazie jeden którym dysponuje nasza grupa ) ,a całosc trwać będzie od 10.00-21.00 no w naszym przypadku do 20 ,przybyłe grupy chcemy zeby poprostu zaprezentowały siebie i sprzet (darmowa reklama w medich lokalnych :)) pozatym zrobimy obozy polski i niemiecki a do tego potrzebyjemy około 30 osób nasza grupa zabespiecza 7-10 polaków i moze jeden niemiec ale reszty potrzebujemy i prosimy o pomoc inne grupy .Wiem że w tym dniu wiele grup bedzie zajetych ale moze jacyś wolni sie znajda i zawitaja na lubelszczyznę celem wsparcia naszej grupy ps. ta pokazówka jest dla nas wazna gdyż możemy dzieki niej wiele pozyskac na inscenizacje w Serokomli wiec zapraszam tych co mogą jak bedą jakieś pytania to prosze odpowiem ...dziekuje tym co bedą mogli nam pomóc .organizator jak bedzie trzeba zapewnia nocleg z 24 ,na 25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 zle trafileś z datą 23-25 pikinik militarny na fortach czerniakowskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 W końcu coś w moim rodzinnym mieście, ale termin fatalny :(. Chyba nie dam rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 22 Maj 2006 Autor Share Napisano 22 Maj 2006 przykro mi to nie ja wybierałem termin a gazeta i to oni zapraszają nas a że chciałbym zrobic obozowisko polskie i niemieckie to jak mówilem 30 osob minimum ale tak jak pisałem wczesniej o ile ktoś nie jedzie na forty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 Czy jest już powiedziane gdzie odbędzie się festyn ? Jeśli przed ratuszem to tam jest strasznie mało miejsca. Poza tym festyn miejski to impreza typowo piwna i nie wiem czy nie będzie z tego jakichś incydentów, zwłaszcza jeśli wasze stoiska będa wciśnięte między parasole piwne, a pod ratuszem raczej tak to będzie wyglądać. Nie lepiej poczekać z czymś takim na jakąś patriotyczną rocznicę, np. wyzwolenia Lubartowa przez 27 DP AK w lipcu ? Wtedy też będą jakieś uroczystości, a nie będą dla Was stanowiły konkurencji konkursy strongmanów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 23 Maj 2006 Autor Share Napisano 23 Maj 2006 nie kolego nie przed ratuszem na terenie szkoły nr 2 i nasze miejsca nie beda wplecione w zadne ogr. piwne bedziemy troszke dalej od całych ogr. i wiekszości stoisk ,pozatym jak wspomniałem wczesniej NIE JA TO USTALAM poprotu gazeta oprosiła a odmówic im to tak jak powiedziec pa pa to sa media a nam reklama w mediach sie przyda to przecierz 4 władza .Rozmawaiałem z organizatorami o zabespieczeniu terenu oddanego nam i mysle ze nie bedzie problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 24 Maj 2006 Autor Share Napisano 24 Maj 2006 to co sie dowiedziałem i co mozemy zagwatrantować mamy obiad dla 30 osób i do tego 2 beer lub cola jak kto woli dla tych 30 osob miejsce na całości jednej ulicy odgrodzone i pilnowane przez ochronę PLAN 10.00 wystawienie obozów w przygotowanym terenie (banery grup mile widziane )11.00-18.00 - czas dla fotoreportera możemy robic to co chcemy tylko szefowie grup co jakiś czas beda proszenia na scene i bedą jakieś konkursy dla dzieciakow . 18,00-18.30 -zwijamy majdan i wydywamy w szyku do baru gdzie bedzie żurek i coś do żurka jakaś wkładka 20.00 planowany koniec imprezy mu albo zostajemy na miejscu celem dalszej rozmowy i wymiany pogladów albo udajemy sie na nocleg który jest zapewniony w sali ODK sala jest tylko niech sobie kazdy wezmie karimate i spiwór albo cos takiego . jak nie bedziecie chcieli zostac to tym co bedzie sie spieszyło na drogę jakis napój (tak jak w kocku ) z gołymi rekoma was nie puscimy jak wiem to narazie mamy 10 polaków i jakis niemców ale nie wiem ilu jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszka7-1 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Kamilu!!! I po co wspomniałeś o 2 beer!!!Wiesz co zaraz napiszą o tym teoretyczni umoralniacze,którym marzy się monopol??? Zrobią z tego tragiczną w skutkach chorendalną libację o podłożu hańby narodowej!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 24 Maj 2006 Autor Share Napisano 24 Maj 2006 michał te berr to symbol jak cola chodzi o to że minimum na reko to jadło i piwo a my mamy jedzenie i napojee jakie kto chce bo dostaniemy kartkę z napisem napoj i sobie wybierzesz dla mnie to może byc nawet mleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 jakie beda w Lubartowie grupy oprocz 9pp i czesci 51 pp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 7P.U.L,1KOP,8PPLEG,ŻELAZNY ORZEŁ, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2006 grupy ktore przyjada prosze o zabranie ze sobą prezentacji mutimedialnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 :DDDDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 NIE JA TO USTALAM poprotu gazeta oprosiła a odmówic im to tak jak powiedziec pa pa to sa media a nam reklama w mediach sie przyda to przecierz 4 władza"Powiem tak: o media typu Lubartowiak" lub Wspólnota" bym się nie martwił - i tak masz zagwarantowaną po imprezie wewnętrzną wkładkę tych gazet, bo u nas nic się nie dzieje i nie napisać o Kocku będzie dla nich poważnym błędem. Wystarczy wywiesić plakaty na mieście i po okolicy i frekwencję masz gwarantowaną. Bardziej obawiałbym się innych, większych i często szmatławych gazet typu DW", które już po imprezie w Lublinie pokazały co potrafią (hitlerowcy pod Zamkiem"), a czym łączenie imprez typu Dzień Dziecka i festyn miejski z rekonstrukcją może się skończyć pokazuje ten wątek: http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=326993Warto się zastanowić czy to Kockowi może pomóc czy zaszkodzić. Żeby nie było wątpliwości - za imprezą w październiku jestem całym sercem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 kiler .p -po ustaleniu z D.W. redakcja przeprosiła za hitleryzm a co do wielkich gazet to bedzie jeszcze kurier lubelski i tv lublin i z nimi tez ustalono już dlaczego i po co bedzie ta incenizacja ,a tak swoja drogą to widze że nie lubisz lubartowa co mnie dziwi bo pochodzisz z tego miasta .a jesli chodzi o watek co podałeś to inna sprawa bo tu poprostu nie ustalono z mediami dlaczego tak jest i po co to wszystko a lubartowiak i kurier lubelski wystarczą ja bym sie o to nie martwil że sie nie bedzie podobało martwil bym sie o to że może padać deszcz .Poza tym podobało sie na motoweteranie ,podobało się na westerplatte ,podobało się w wielu innych miejscach to czemu ma sie nie podobac w lubartowie .........przesadzasz kolego że będzie aż tak zle a reklama dla serokomli to jest napewno .przykład:w Kocku na manewrach w niedzielę zrobilismy inscenizację dla Kocka podobało się wszystkim co ja ogladali ,w firleju ulani zrobi,zrobili pokaz i też niezadowolonych nie widziałem a raptem w lubartowie mają być niezadowoleni nie przesadzajmy piszesz że może na lipiec a zadam ci pytanie robiłeś kiedyś inscenizację jaka kolwiek wiesz ile to załatwiania ile łażenia po użedach i ile trudu i walki o każdy grosz bo ja wiem po lublinie wiem i naprawdę nie mam na to czasu przed serokomlą .Tu mam załatwione z policją ,załatwione z miastem nie musze prosic latać i zalatwiać wszystko zrobi za nas miasto ,pozatym załatwiłem już i obiad i nocleg i parking dla pojazdów historycznych żeby ich gdzieś nie wcieło :) przyjsedz kiler.p to razem pokażemy w lubartowie to co mozemy pokazać a wiem że Polacy i Niemcy dadzą z siebie co tylko bedą mogli żeby wyszło ladnie i żeby sie podobało i było na co popatrzeć ,pozatym od godziny 13 co 30 minut będzie konkurs historyczny co za tym idzie .... lekcja historii dla młodzierzy a o ustawienie to bym sie nie martwił bo stoimy koło jubilatu i cała zachodbia Jana Pawła jest nasza az do gracji wiec teren mamy naprawdę ładny objetosciowo i mysle że to wypali bo naprawdę w rejonie lubelszczyzny to mało jest takich inscenizacji czy pokazów ,zreszta już grunt sobie zrobilismy przez pokazy i pogadanki w szkołach w Lubartowie i tam czesto domagali się niemców i polaków w czasie jakiejs walki czy potyczki zapraszam kiler jak możesz to wpadnij miło będzie cie poznać przecierz jestesmy z jednego miasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 To jednak nie na dwójce" ? Niestety wpaść nie dam rady - uczelnia nie puszcza :(. W takim razie życzę powodzenia i dobrej zabawy ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.