Skocz do zawartości

LUBARTÓW

Rekomendowane odpowiedzi

koledzy rekonstruktorzy w czerwcu 24 w Lubartowie jest festyn organizowany przez lokalna gazetę która jest patronem medialnym naszej grupy .Prosze wiec o pomoc w zorganizowaniu obozu polskiego i niemieckiego za przysłowiowe wode i ciepłą strawę
8ppleg został zaproszony na te impreze celem wielu konkursów których motywem ma być 1939 r
planujemy
zorganizowanie obozu polskiego niemieckiego ze sprzetem takim jak motocykle i samochód (narazie jeden którym dysponuje nasza grupa ) ,a całosc trwać będzie od 10.00-21.00 no w naszym przypadku do 20 ,przybyłe grupy chcemy zeby poprostu zaprezentowały siebie i sprzet (darmowa reklama w medich lokalnych :)) pozatym zrobimy obozy polski i niemiecki a do tego potrzebyjemy około 30 osób
nasza grupa zabespiecza 7-10 polaków i moze jeden niemiec
ale reszty potrzebujemy i prosimy o pomoc inne grupy .
Wiem że w tym dniu wiele grup bedzie zajetych ale moze jacyś wolni sie znajda i zawitaja na lubelszczyznę celem wsparcia naszej grupy

ps. ta pokazówka jest dla nas wazna gdyż możemy dzieki niej wiele pozyskac na inscenizacje w Serokomli wiec zapraszam tych co mogą jak bedą jakieś pytania to prosze odpowiem ...

dziekuje tym co bedą mogli nam pomóc .
organizator jak bedzie trzeba zapewnia nocleg z 24 ,na 25

przykro mi to nie ja wybierałem termin a gazeta i to oni zapraszają nas a że chciałbym zrobic obozowisko polskie i niemieckie to jak mówilem 30 osob minimum ale tak jak pisałem wczesniej o ile ktoś nie jedzie na forty

Czy jest już powiedziane gdzie odbędzie się festyn ? Jeśli przed ratuszem to tam jest strasznie mało miejsca. Poza tym festyn miejski to impreza typowo piwna i nie wiem czy nie będzie z tego jakichś incydentów, zwłaszcza jeśli wasze stoiska będa wciśnięte między parasole piwne, a pod ratuszem raczej tak to będzie wyglądać. Nie lepiej poczekać z czymś takim na jakąś patriotyczną rocznicę, np. wyzwolenia Lubartowa przez 27 DP AK w lipcu ? Wtedy też będą jakieś uroczystości, a nie będą dla Was stanowiły konkurencji konkursy strongmanów itp.

nie kolego nie przed ratuszem na terenie szkoły nr 2 i nasze miejsca nie beda wplecione w zadne ogr. piwne bedziemy troszke dalej od całych ogr. i wiekszości stoisk ,pozatym jak wspomniałem wczesniej NIE JA TO USTALAM poprotu gazeta oprosiła a odmówic im to tak jak powiedziec pa pa to sa media a nam reklama w mediach sie przyda to przecierz 4 władza .Rozmawaiałem z organizatorami o zabespieczeniu terenu oddanego nam i mysle ze nie bedzie problemów.

to co sie dowiedziałem i co mozemy zagwatrantować mamy obiad dla 30 osób i do tego 2 beer lub cola jak kto woli dla tych 30 osob
miejsce na całości jednej ulicy odgrodzone i pilnowane przez ochronę
PLAN
10.00 wystawienie obozów w przygotowanym terenie (banery grup mile widziane )
11.00-18.00 - czas dla fotoreportera możemy robic to co chcemy tylko szefowie grup co jakiś czas beda proszenia na scene i bedą jakieś konkursy dla dzieciakow .
18,00-18.30 -zwijamy majdan i wydywamy w szyku do baru gdzie bedzie żurek i coś do żurka jakaś wkładka
20.00 planowany koniec imprezy mu albo zostajemy na miejscu celem dalszej rozmowy i wymiany pogladów albo udajemy sie na nocleg który jest zapewniony w sali ODK
sala jest tylko niech sobie kazdy wezmie karimate i spiwór albo cos takiego . jak nie bedziecie chcieli zostac to tym co bedzie sie spieszyło na drogę jakis napój (tak jak w kocku ) z gołymi rekoma was nie puscimy
jak wiem to narazie mamy 10 polaków i jakis niemców ale nie wiem ilu jeszcze

Kamilu!!! I po co wspomniałeś o 2 beer!!!Wiesz co zaraz napiszą o tym teoretyczni umoralniacze,którym marzy się monopol??? Zrobią z tego tragiczną w skutkach chorendalną libację o podłożu hańby narodowej!!!

michał te berr to symbol jak cola chodzi o to że minimum na reko to jadło i piwo a my mamy jedzenie i napojee jakie kto chce bo dostaniemy kartkę z napisem napoj i sobie wybierzesz dla mnie to może byc nawet mleko

• 2 weeks later...
NIE JA TO USTALAM poprotu gazeta oprosiła a odmówic im to tak jak powiedziec pa pa to sa media a nam reklama w mediach sie przyda to przecierz 4 władza"

Powiem tak: o media typu Lubartowiak" lub Wspólnota" bym się nie martwił - i tak masz zagwarantowaną po imprezie wewnętrzną wkładkę tych gazet, bo u nas nic się nie dzieje i nie napisać o Kocku będzie dla nich poważnym błędem. Wystarczy wywiesić plakaty na mieście i po okolicy i frekwencję masz gwarantowaną. Bardziej obawiałbym się innych, większych i często szmatławych gazet typu DW", które już po imprezie w Lublinie pokazały co potrafią (hitlerowcy pod Zamkiem"), a czym łączenie imprez typu Dzień Dziecka i festyn miejski z rekonstrukcją może się skończyć pokazuje ten wątek:

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=326993

Warto się zastanowić czy to Kockowi może pomóc czy zaszkodzić. Żeby nie było wątpliwości - za imprezą w październiku jestem całym sercem ;)

kiler .p -po ustaleniu z D.W. redakcja przeprosiła za hitleryzm a co do wielkich gazet to bedzie jeszcze kurier lubelski i tv lublin i z nimi tez ustalono już dlaczego i po co bedzie ta incenizacja ,a tak swoja drogą to widze że nie lubisz lubartowa co mnie dziwi bo pochodzisz z tego miasta .a jesli chodzi o watek co podałeś to inna sprawa bo tu poprostu nie ustalono z mediami dlaczego tak jest i po co to wszystko a lubartowiak i kurier lubelski wystarczą ja bym sie o to nie martwil że sie nie bedzie podobało martwil bym sie o to że może padać deszcz .Poza tym podobało sie na motoweteranie ,podobało się na westerplatte ,podobało się w wielu innych miejscach to czemu ma sie nie podobac w lubartowie .........przesadzasz kolego że będzie aż tak zle a reklama dla serokomli to jest napewno .przykład:
w Kocku na manewrach w niedzielę zrobilismy inscenizację dla Kocka podobało się wszystkim co ja ogladali ,w firleju ulani zrobi,zrobili pokaz i też niezadowolonych nie widziałem a raptem w lubartowie mają być niezadowoleni nie przesadzajmy

piszesz że może na lipiec a zadam ci pytanie robiłeś kiedyś inscenizację jaka kolwiek wiesz ile to załatwiania ile łażenia po użedach i ile trudu i walki o każdy grosz bo ja wiem po lublinie wiem i naprawdę nie mam na to czasu przed serokomlą .Tu mam załatwione z policją ,załatwione z miastem nie musze prosic latać i zalatwiać wszystko zrobi za nas miasto ,pozatym załatwiłem już i obiad i nocleg i parking dla pojazdów historycznych żeby ich gdzieś nie wcieło :)
przyjsedz kiler.p to razem pokażemy w lubartowie to co mozemy pokazać a wiem że Polacy i Niemcy dadzą z siebie co tylko bedą mogli żeby wyszło ladnie i żeby sie podobało i było na co popatrzeć ,pozatym od godziny 13 co 30 minut będzie konkurs historyczny co za tym idzie .... lekcja historii dla młodzierzy a o ustawienie to bym sie nie martwił bo stoimy koło jubilatu i cała zachodbia Jana Pawła jest nasza az do gracji wiec teren mamy naprawdę ładny objetosciowo i mysle że to wypali bo naprawdę w rejonie lubelszczyzny to mało jest takich inscenizacji czy pokazów ,zreszta już grunt sobie zrobilismy przez pokazy i pogadanki w szkołach w Lubartowie i tam czesto domagali się niemców i polaków w czasie jakiejs walki czy potyczki
zapraszam kiler jak możesz to wpadnij miło będzie cie poznać przecierz jestesmy z jednego miasta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie