Skocz do zawartości

Znowu wpadka

acer

Rekomendowane odpowiedzi

Kraj RMF, mz /10:43

Freudowska" pomyłka prezydenta Kaczyńskiego

TVN24

Prezydent Kaczyński w wywiadzie dla Polskiego Radia nazwał gruzińskiego przywódcę Dżugaszwili, zamiast Saakaszwili - podało radio RMF. W Polsce prezydencka wpadka przeszła bez echa, wychwyciły ją jednak media rosyjskie i ukraińskie.
Pech chciał, że Dżugaszwili to prawdziwe nazwisko Józefa Stalina. Stąd „Komsomolska Prawda” napisała o freudowskiej pomyłce polskiego prezydenta. Gazeta uznała, że przejęzyczenie to dowód na ciągłe myślenie polskich polityków w kategoriach przeszłości.

Przypomniano przy okazji wypowiedź ministra Sikorskiego, która wywołała oburzenie w Niemczech. Sikorski porównał budowę Gazociągu Północnego do paktu Ribbentrop-Mołotow.

Jak pamiętam czołgista z 4 pancernych Grigori nazywał się Saakaszwili
:D

Ja nie chcę takiego PREZYDENTA. Ten urząd mimo wszystko do czegoś zobowiązuje, a tu takie buble! Tym bardziej, że to nie pierwsza wpadka głowy państwa. No i kto będzie taką Polskę traktował poważnie, bez lekkiego chociażby uśmieszku ironii? Flaga odwrócona, niczym indonezyjska, nie te orędzie co trzeba, koalicja z kolesiem z wyrokiem sądowym, LPR, partią, której członek, mianowicie Wierzejski nazywa homoseksualistów pedofilami, a manifestujących przeciwko Romanowi G. gejami. I tak możnaby wyliczać, niestety.

Oby trwało to jak najkrócej tylko możliwe.

Pozdrawiam

Hehe, a Stalin to nie był Polak przypadkiem? Jest jakaś teoria że jego ojciec (prawdziwy) to Przewalski, ten od konia Przewalskiego. Bądź co bądź Stalin był bardzo dobrze wykształcony a skąd mieli na to wziąść stale zapijaczony ojciec (krawiec) i matka, sprzątaczka u Przewalskiego? Ciekaw jestem czy to prawda, bo jeśli tak to oprócz Dzierżyńskiego, Rokosowskiego trza by było jeszcze Stalinem się chwalić :-)
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie