Skocz do zawartości
  • 0

Nożyk, kordzik ???

Gutek

Pytanie

Napisano

Witam
Proszę o identyfikacje tego oto przedmiotu. Co to może byc, długośc głowni ok 17 cm, szerokośc ok 2cm. Za wszelkie sugestje na ten temat serdecznie dziękuje

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Proszę o identyfikacje tego oto przedmiotu. Co to może byc, długośc głowni ok 17 cm, szerokośc ok 2cm. Za wszelkie sugestje na ten temat serdecznie dziękuje

Napisano
Wydaje mi się że to jest grot piki .Krótki,solidny grot w sam raz na zadanie pchnięcia z bliskiej odległości .Wystarczająca długość grotu na powalenia wojaka ale za krótki na np. dzika . Bardzo podobne groty osadzone w drzewcu stosowano w lancach. Im bardziej zagłębiam się w tym temacie to skojarzeń i wątpliwości przybywa a nie ubywa . Po prostu wątek białej broni to temat rzeka a ich zastosowanie ma miejsce od kiedy ludzie zaczeli się prać".
Napisano
witam mam identyczną rzecz postaram się zamieścić zdjęcie ale też nikt mi nie potrafi powiedzieć od czego to ,trafiłem to na bagnach biebrzańskich
Napisano
Jak dla mnie to kawałek płotu.NA grot jest to za cienkie, chyba że uwzględnić korozję. Pozdrawiam Hakas

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie