Gutek Napisano 20 Maj 2006 Autor Napisano 20 Maj 2006 WitamProszę o identyfikacje tego oto przedmiotu. Co to może byc, długośc głowni ok 17 cm, szerokośc ok 2cm. Za wszelkie sugestje na ten temat serdecznie dziękuje
Gutek Napisano 20 Maj 2006 Autor Napisano 20 Maj 2006 WitamProszę o identyfikacje tego oto przedmiotu. Co to może byc, długośc głowni ok 17 cm, szerokośc ok 2cm. Za wszelkie sugestje na ten temat serdecznie dziękuje
lisek68 Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 Wydaje mi się że to jest grot piki .Krótki,solidny grot w sam raz na zadanie pchnięcia z bliskiej odległości .Wystarczająca długość grotu na powalenia wojaka ale za krótki na np. dzika . Bardzo podobne groty osadzone w drzewcu stosowano w lancach. Im bardziej zagłębiam się w tym temacie to skojarzeń i wątpliwości przybywa a nie ubywa . Po prostu wątek białej broni to temat rzeka a ich zastosowanie ma miejsce od kiedy ludzie zaczeli się prać".
maskot5pu Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 witam mam identyczną rzecz postaram się zamieścić zdjęcie ale też nikt mi nie potrafi powiedzieć od czego to ,trafiłem to na bagnach biebrzańskich
hakas Napisano 25 Maj 2006 Napisano 25 Maj 2006 Jak dla mnie to kawałek płotu.NA grot jest to za cienkie, chyba że uwzględnić korozję. Pozdrawiam Hakas
Pytanie
Gutek
Witam
Proszę o identyfikacje tego oto przedmiotu. Co to może byc, długośc głowni ok 17 cm, szerokośc ok 2cm. Za wszelkie sugestje na ten temat serdecznie dziękuje
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.