mat Napisano 19 Maj 2006 Autor Napisano 19 Maj 2006 Wykopałem na terenie dawnego lotniska Luftwaffe.Nie mam pojęcia co to za przedmiot.Nie wiem nawet czy pochodzi z tamtego okresu.Proszę o identyfikacje.pozdr.
Kiler Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Jest to najprawdopodobniej wzmocnienie polaczenia dwoch belek drewnianych.
mat Napisano 19 Maj 2006 Autor Napisano 19 Maj 2006 Wykopałem na terenie dawnego lotniska Luftwaffe.Nie mam pojęcia co to za przedmiot.Nie wiem nawet czy pochodzi z tamtego okresu.Proszę o identyfikacje.pozdr.
vfr800 Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Radeg ma rację .To lekko wygięta część starego typu zamykania drzwi .
Parowóz Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 jest to tzw. klamra ciesielska -używana także do zamkniecia skobla od drzwi
Radeg4x4 Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 WitamByć może to jest część służaca do zamykania drzwi, na gospodarstwach często to spotkać przy np drzwiach od chlewika itp. Jest wbita w ościeżnice a druga ruchoma część zachodząca na tą zamontowana jest przy drzwiach.Pozdrwiam
Pytanie
mat
Wykopałem na terenie dawnego lotniska Luftwaffe.Nie mam pojęcia co to za przedmiot.Nie wiem nawet czy pochodzi z tamtego okresu.Proszę o identyfikacje.pozdr.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.