Skocz do zawartości

GŁUPOTA CZY BRAK WYCHOWANIA

lisek68

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Darujmy juz sobie rozwijanie tego watku po raz tysięczny bo to juz było. Do kogo argumenty dotrą to dotrą , do niektorych pewnie juz nie wiec po co po raz kolejny to tłumaczyc. Zaraz jeszczee przejdzie sie na jaruzelskiego, itd. bez sensu.
  • Odpowiedzi 178
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nikt temu nie zaprzecza i nie próbuje wybielać UB, ale i wśród opozycyjnej partyzantki nie brakowało bandytów, zapytajcie starszych ludzi z wiosek, jak wspominają włóczące się po lasach uzbrojone grupy. Co najciekawsze, a wiem to od brata mojej babci, kombatanta AK, najwiecej do powiedzenia o swoim bohaterstwie mają teraz Ci, których najwiekszymi wyczynami były np. rabunki sklepów GS-u. Ci, którzy naprawdę walczyli i wiele przeżyli, nie lubią zbyt wiele o tym mówić. I proszę nie wmawiać mi, że afirmuję UB, bo mam na ich temat podobnie negatywne zdanie, chociaż nie nalezy zapominać, jak niespokojny był to czas - poza zwalczaniem podziemia arodowego", mieli tez mnóstwo roboty ze zwykłymi bandytami, szabrownikami, upowcami - ktoś musiał zaprowadzic porządek po wojennym chaosie.
Napisano
Boruta myśle, że i u nas wkrótce Robert Biedroń pseudo zwieracz" zaproponuje równie postepowe i nowoczesne wystawy. Zreszta wkrotce zjadą na jakieś parady tacy artyści i podłaczą sie po sztandary.
Napisano
i na koniec juz. Racja danieloff ale mówimy o paryzantce niepodleglosciowej a nie o bandytach. Mam na mysli tylko ludzi prowadzacych rzeczywista walke. Bandyci to nie podziemie niepodleglościowe ale przestepcy. Jesli ktos sie podszywał pod podziemie a zajmowal sie zwykłym rabunkiem to był bandytą to zrozumiale. Mozna by jesze poruszyć problem tzw band pozorowanych" tworzonych przez UB a podszywajacych sie pod podziemie i na ich konto robiacych pacyfikacje i , rabunki i morderstwa, aby nastepnie zwalić to na pozdziemie. Natomiast za bandytów to chlopi uwazali o wiele częsciej milicjantów i Ub bo to do tych szeregów trafiał w większosci najgorszy element który ich okradał.Czesciej na widok milicjanta uciekali bo byl synonimem złodzieja wtedy. Szczegolnie miało to miejsce na ziemaich tzw, odzyskanych ale nie tylko. Sa raporty pełnomocników PKWN którzy alarmuja o tym ze MO zajmuje sie tylko rabunkiem i gwałtami.
Napisano
Koledzy ,szybciej ŚWINIE ZACZNĄ LATAĆ niż komuniści i ultra lewacy z MICHNIKJUGEND przyznają się do tego że rujnują ten kraj. Gdzie się podziały ich sztandary: ZIEMIA DLA CHŁOPÓW ,ROBOTNIKOM FABRYKI . Zamiast pracy i godnego życia mogą nam zaoferować co najwyżej parady głupoty i galerie nienawiści w takim stylu jak ta zdjęciach.
Napisano
-...To co Pan przez dwanaście lat robił w komunistycznych organach bezpieczeństwa?
-Jak tak na was patrzę, to też się zastanawiam, co ja przez te lata robiłem.

Psy"
Napisano
Lisek święte słowa .Parowóz i Ja nosiliśmy kiedyś mundury WP ale każdy służył widocznie innej Polsce.
Ja wspiąłem do woja by nikt nigdy nie strzelał do moich krewnych i wsadzał ich do więzienia jak moich Dziadków. Na szczęście pozostała mi dobra pamięć i dość sił by bronić Tego kraju przed oszołomami .
Koledzy dajmy sobie spokój czas na wykopki.
Napisano
Pragnę zuważyć, że największy i najgorszy boom na rozgrabianie Kraju zaczął sie od chwili tzw. kapitalizmu i trwa do dzisiaj. Najgorszy -bo jawny i z uśmiechem w stylu: patrzcie, i tak gó..o nam zrobicie"!
Lekarze, pielegniarki, górnicy, stoczniowcy, robotnicy pomniejszych przedsiębiorstw i fabryk strajkują. Szpitale upadaja, fabryki są sprzedawane za bezcen. Ilu z Was bywa na popegeerowskich terenach? Ilu zna tamtejsza biedę? W miastach nie jest lepiej. Rzesze ludzi, którzy pracowali uczciwie przez dziesiatki lat, dziś żebrzą na ulicach zamiast wypoczywać na zasłużonych emeryturach...
Jak w kalejdoskopie co pięć lat zmieniaja się rządy czarnych i czerwonych. Ale poza kolorem, nie różnia się niczym! Tylko dbanie o włąsne tyłki, pieniążki, układziki. No i opluwanie poprzedników oraz zwalanie na nich wszystkich win. I tak już od 16 lat na zmianę...
Mam nadzieję, że doczekam czasów, gdy rozliczy się wszelkiej maści iznesmenów",polityków" i całą resztę na sposób Piłsudzkiego!

AKMS 7.62mm
Napisano
Wariant Piłsudskiego -bardzo chętnie. Ale moge sobie wyobrazić jaka byłaby odpowiedz DER WYBORCZA STOSSTRUPPEN . Coś w stylu zamach na wolność ",rak tolerancji ",powrót do upiorów przeszłości " itp.
Napisano
danieloff
Jest Pan w dużym błedzie.Zołnierze NSZ,WiN ścigali bandytów bezwzględnie.W razie złapania kończyły sie sądami dorażnymi i wyrokiem śmierci wykonywanym natychmiast.Wiem to z pierwszej ręki.
Napisał Pan że coniektórzy ludzie z wiosek mają złe zdanie o podziemiu narodowym.
PRAWDA JEST TAKA ŻE UZBROJONE BANDY ZŁODZIEJI I RÓŻNORAKICH SZUMOWIN PODCZAS SWOICH NAPADÓW POSZYWAŁY SIĘ POD POZIEMIE NARODOWE I STĄD TA BŁĘDNA OPINIA.

Pzdr
Grand
Napisano
potwierdzam Grand. wojna niesie ze soba demoralizacje i aktywizacje elementów przestepczych a w tamtych warunkach podszywanie sie pod podziemie bylo dla takich najprostsze, rowniez często dla UB aby skierowac niechęć do podziemia poprzez prowokacje. A band o charaktere kryminalnym musialo być wtedy pełno także. zresztą slowo andy" na okreslenie podziemia czerwoni przejeli po niemcach. Miało to wydzwięk pejoratywny. sugerowało kryminalny rodowód tych działań. Komunisci te epitety przejeli. Wszyscy co stawiali opór ich władzy po 44 roku okreslani byli mianem band albo reakcji.
Napisano
komunisci ustanowili PRAWO wedle którego działania tych grup zostały uznane za działania bandyckie - i takimi były bo operetkowy ząd" z Londynu przecież nie przysyłał im Liberatorami lodówek pełnych żarcia i innych podstawowych potrzebnych do zycia specjałów- bo jak udawali wojsko to mogli przynajmiej swetry na drutach robic i sprzedawać na jarmarkach - na pewno każdy patryiota by kupił a tak musieli zabrać czerwonym" a to już był bandytyzm

Zapominacie jeszcze ze w tamtych czasach po lasach buszowały takze bandy ruskich dezerterów i to one ,o czym się niewiele mówi mają na sumieniu największe rabunki i mordy
Napisano
Widzisz Parowóz , na DRUTACH to robią Twoi poplecznicy z pedalskich CIOTAKOMANDO,tylko że nie swetry, którym jako oświecony lewak i postępowiec przyklaskujesz niewatpliwie. Lodówek pełnych zarcia rząd nie musiał wysyłac bo Ci Bohaterowie potrafili , w przeciwieństwie do dzikusów z lasu podobnych tobie walczyć za idee a nie za miskę żarcia rzucnoego czerwoną łapą jak psu. Czerwona hołota prawa nigdy nie stanowiła i stanowić nie będzie bo u jej zarania lezy gwałt i bezprawie.
Co do uskich band" to ruscy zawsze bandą byli i tylko potwierdzasz tożsamość tych dzikich hord , mogli liczyc na poplecznictwo degeneratów, żydów sprzedających Polaków i takich jak Ty dzieci pułku" znikąd......
Napisano
Wercyngetoryks, ideą sie nie najesz ani tyłka w lesie nie podetrzesz. To piękna ale nieprzydatna do życia w lesie na dłuższą metę rzecz. I oszczędź mi patetycznych cytaów, bo to juz przerabiałem. Do walki i życia potrzebne jest jedzenie, ubrania itp. A skąd brać to w lesie? Ano najprosciej odebrać słabszym (czyli ludnosci cywilnej). Rabunek nazwać kontrybucją i sprawa załatwiona.

Pozdrawiam.
Napisano
Wercyngetoryks widzę ze kulturalnie i rzeczowo rozwiazałes problem.I jakze poprawnie politycznie.W końcu skoro komuchy kiedys tu rzadziły to nalezy ten fragment historii wyciąc zapomniec przemilczec itp.Najlepiej stwierdzic komuchy to banda dzicz itp a teraz jest dobrze bo mamy demokracjeSzkoda tylko ze w tej demokracji powoli zaczynaja się czasy nocy długich nozy ze będa płonac stosy a na nich ludzie którzy myslą inaczej niz jedyne postępowe siły narodu.
Pozdrawiam
Napisano
Wercyn jak czytam twoje posty ,czytam to zacietrzewienie , nienawisc w twoich wypowiedziach ,te wyzwiska i jak wspomne rocznice przewrotu majowego to mam świadomość ,ze wciaż są Polacy ,którzy mieli odwagę strzelac do swych politycznych wrogów ...Mam nadzieje ,ze dalej bedziecie politycznym planktonem ...
Napisano
AKMS
Co ty porównujesz jakąś kontrybucje do zbirów z UB i totalnego zniewolenia całego Kraju!
A moim zdaniem to co niektóre sytuacje wymagają radykalnych metod w imie wyższych celów jak np.WOLNOŚĆ OJCZYZNY.
A zresztą...Z tego co rozmawiam z weteranami NSZ,WiN,AK to kontrybucje raczej nie miały miejsca.Żywność była kupowana od chłopów albo przynoszona przez Nich.A najcześciej to były sytuacje typu czym chata bogata"

Pzdr
Grand
Napisano
Porzućcie wszelką nadzieje planktonie, fiszbinowce nadchodzą:)
A co do przemilczania komuchów to całkowicie jestem przeciwny temu procederowi! Nalezy ich ujawnić i rozliczyc w sądzie! I nie jest ajlepiej" stwierdzić że ta swołocz to banda i dzicz, jak sam wiesz faktów się nie dyskutuje. Też wolałbym czarny samochód ale niestety jest czerwony i nic na to nie poradzę , musze stwierdzić stan faktyczny, CZERWONY....a demokracją" włąsnie komuchy zatykały motłochowi gęby, radykalizm typu oc długich nozy" albo wolałbyś zapewne kryształową noc" tylko z braku merytorycznego przygotowania stawiasz Rhoma i innych SA jako ofiary braku demokracji:), więc wola motochu to DEMOKRACJA o twoja demokracja wysuneła na piedestał władzy i decyzyjności Adolfa Hitlera i jego oce"... taki demokrata" jak Ty powinien to uszanować....A z Twoim admirowanym ustrojem jest tak że na ulicy na której mieszka dwóch porządnych i trzech alfonsów rządzą ci ostatni :)ale o sutenrstwo to cię nie podejrzewam....pozdrowienia Wercy
Napisano
Piku
Dzięki temu że ten polityczny plankton" walczył i przelewał krew możesz teraz pisać te swoje kretyńskie posty!!!!
Napisano
A jeżeli chodzi o ludność nieprzychylnie nastawioną do Armii Narodowej tuż po wojnie to swoje zrobiła tutaj propaganda komunistyczna przedstwiając Ich jako SS-manów,morderców,kapo z obozów koncentracyjnych itp.Czyż nie mam racji?

Pzdr
Grand
Napisano
W sumie to żal mi was :\\
Nienawisc to choroba jest ...W waszym wypadku raczej nieuleczalna.

Podejrzewam ,ze wercyn i grand to ten sam pacan ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie