Skocz do zawartości

GŁUPOTA CZY BRAK WYCHOWANIA

lisek68

Rekomendowane odpowiedzi

Lokomotywa dla innych to ja jestem Lisek a dla Ciebie to Pan Lisek. Wyryj sobie to na czole . Pozostałym uczestnikom FORUM sugeruje pozostawić tego człowieka z jego własnym bełkotem .Bo będzie ględził do jutra . Ps delikatniej to już nie mogłem napisać.

• Odpowiedzi 178
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Parowóz
Nie chodze na oazowe spotkania jak je nazwałeś.Obracam sie w towarzystwie żołnierzy którzy walczyli po wojnie z takimi ludzmi jak ty.A wy w najlepszym wypadku wsadzaliście ich do więzień na długie lata.Ale gdybyś posłuchał co robili z tzw.sługusami Moskwy" gdy ich złapali...

i na tym polega wasz problem kolesie - że ktos skutecznie poprzestawiał wam w głowach pojecie czasu rzeczywistego 20 czy 30 lat przed waszym urodzeniem to pryszcz prawie jedna epoka ,ot po pokolenie
Poza tym reaguje nerwowo gdy katolicy a juz szczególnie kościół katolicki zawłasza sobie prawo do patryiotyzmu wszyscy myslacy inaczej to albo Michnikamy albo Komunistamy som

Lokomotywa czego się spodziewałeś , NOBLA. Za co mam dziękowć komunistom i Tobie ??? Za to że pałace i zamki zamieniliście na chlewiki . Za to że militaria wysyłaliście do huty a teraz muzea świecą pustkami .Za co mam Ci jeszcze podziękować .Za to że żarłeś kiche a inni dostawali kości . Nie Lokomotywa za to , co zrobiliście z tym krajem to ja Ci nie podziękuje.

Ty Parowóz, czerwony wymiocie, nie obrażaj kundlu żołnierzy NSZ-tu bo nie dorosłeś, politruku nieudolny im do zelówek, ze swoim komuszym gównianym zacięciem!
Już nie moge tego czytać !!!
Żyję w kraju gdzie komuch może sobie głosić swoja chorą propagandę !!! TO JAKAŚ CZERWONA PARANOJA!!!!!

Nie uczestnicze już w grzebaniu kijem w tym szambie które zwiecie dyskusją .....

lokomotywa; nie groż ludziom odwiedzinami bo to że masz but 45 nie znaczy że mozesztrafić na mocniejszego z butem 47. chyba ze masz na mysli rozmowe..
a co do stalingradu" to tam był kapelan wehrmachtu z tego co pamietam. A pik pytał o ss. Wprawdzie byla to zagrywka propagandowa ale nawet w lwp do chyba 47 roku byli kapelani wiec to nic chyba dziwnego. Tylko w krasnej armii byli kapelani w postaci politruków.

Cytuję Granda - Obracam sie w towarzystwie żołnierzy którzy walczyli po wojnie z takimi ludzmi jak ty.A wy w najlepszym wypadku wsadzaliście ich do więzień na długie lata.Ale gdybyś posłuchał co robili z tzw."sługusami Moskwy gdy ich złapali..."
Grand, z całym szacunkiem - wiem, że UB też się z NSZ-owcami nie pieściło, ale nie nie jest raczej normalne chwalenie się swoim bestialstwem. Dobra rada - jak najszybciej porzuć towarzystwo tych psycholi.

Czy strzelanie do ubeków było bestialstwem? przecież większej bandy od Ubeków to nie było...A nie przepraszam ci z podziemia powinni byli potulnie dawać sie zakatowywać w ubeckich więzeniach i jeszcze za to przepraszać. idąc tym tokiem rozumowania to strzelanie do gestapowcow tez bylo be. A to tez była władza obca. Czyzby Ub było organem wybranym przez naród w wolnych wyborach?

UB było mieszanką różnego rodzaju sługusów: ruskie, volksdojcze, gestapowcy, bandyci, kryminaliści itp. Nowa władza bardzo cierpiała na brak zwykłych ludzi do czarnej roboty.
Pozdrawiam

Myśleli, że siedząc w lesie i strzelając do milicjantów wpłyną na losy kraju? Wszystko już dawno rozstrzygnęło się w Jałcie, Techeranie. Rozumiem, że może podobać się taka heroiczno - romantyczna walka, ale nie jestem pewnien, czy ci ludzie są dobrymi pozytywnymi przykładami dla młodego pokolenia. To była brudna walka i nie wierzę w żadnych świętych" tamtego czasu.

we wrześniu 39 mozna bylo powiedziec:Walka zakonczyla sie klęską. Darujmy sobie. po co walczyć, trzeba przetrwać.moze dzieki temu że tamci ludzie potawili wszystko na szali szczegolnie życie,Polska nie zbolszewizowana była tak jak np Bułgaria czy rumunia. Co to za argument że w Jałcie i Teheranie nas sprzedali. Ludzie pokazali własnie że z tym sie nie pogodzą. A w wersalu podpisano pokoj i po co było walczyć o granice....
srednio rozgarniety maturzysta wie chyba czym było UB i jakie szumowiny gromadziło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie