Skocz do zawartości

GŁUPOTA CZY BRAK WYCHOWANIA

lisek68

Rekomendowane odpowiedzi

Co do miejscówek to trzeba korzystać, ale akurat ich zasługi w odzyskanie niepodległości (mówię o kombatantach z NSZ) nie są zbyt wielkie, więc nie przesadzajmy. A że źle się dzieje w Ojczyźnie - trzeba po prostu robić swoje, pracować, płacic podatki i starać się polepszyć swoja sytuacje SAMEMU, narzekaniem i szukaniem winy po stronie liberałów, tragicznej historii, Żydów, komunizmu, cyklistów itp. niczego nie osiągniemy. Skończyły się czasy państwa opiekuńczego, więc niektórym nie jest łatwo, ale to jest cena przemian. Ogólnie wszędzie jest źle, gdzie sie wp... nasze kochane państwo, no może z nielicznymi wyjątkami.

• Odpowiedzi 178
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
EDECO po przeczytaniu tego co zdołałeś z trudem napisać , jestem pewien że brak dobrego wychowania i głupota nie jest cechą tylko autorów tej wystawy. Ludzi trzeba ,moim zdaniem, oceniać na podstawie tego co robią a nie sugerować się tym co piszą i mówią . Czy w Twoim MICHNIKJUGEND głupota jest na pierwszym miejscu ???. Bo widzisz , gadać z Tobą to jak ze ślepym o kolorach.

Liberalizm mi się kojarzy ze słynnym powiedzeniem: óbta co chceta" i dawniejszym: hulaj dusza, piekła nie ma". Liberałowie nie nadają się do rządzenia, wielokrotnie to udowodnili.
Pozdrawiam

Niektórzy widocznie lubią, gdy jedynie słuszny autorytet" nakaże, co mają robić, kogo lubić a kogo nie, kiedy robić zakupy, z kim spać, jakie filmy oglądać itp. itd. Liberalizm też ma swoje granice, takie jak np. tytułowa wystawa - granice dobrego smaku i poszanowania cudzych wartości. Jestem ciekawy, jakie lepsze rozwiązanie widzą przeciwnicy liberalizmu - gospodarkę upaństwowioną, dyktaturę polityczna lub religijną? Przecież to wszystko już było.

A może tak Polakom jest potrzebny ktoś na wzór Piłsudskiego?Ktoś kto by toważystwo wział za mordę i sprowadził do rzeczywistości?Sorry ale giert nie jest taki a na takiego pozuje.W tej chwili nie ma nikogo ktoby nas jako Naród przywołał do porządku.I dlatego mamy różne dziwne PiSuaru PO Wszechpolaków SLD i Radio Rydzyka.Czas aby ktoś się pojawił i wziął się za towazystwo.
GRAND na prezydenta.
Pozdrawiam

Witam!
Baaaaaaaczność!
...
Co jest do jasnej Anielci? Wojsko czy burdel?!
...
Dać Polakom demokrację! Nudzi Wam się? Szpadel w dłoń i skopać ogródek lub działkę (swoją lub sąsiada/sąsiadki).
Oj, chyba będę musiał Was zagonić do odkopywania swoich zabawek. Energia Was rozsadza.
Tak, Polaków trzeba wziąć w karby, czy jak to kolega Jaca2003 ujął ładnie za mordę", bo nie idzie wytrzymać.

lisek68 spłodził:
EDECO po przeczytaniu tego co zdołałeś z trudem napisać , jestem pewien że brak dobrego wychowania i głupota nie jest cechą tylko autorów tej wystawy. Ludzi trzeba ,moim zdaniem, oceniać na podstawie tego co robią a nie sugerować się tym co piszą i mówią."

- no cóż pogratulować to, do tej pory unikałem twardych inwektyw ale nie da sie inaczej. to, że jesteś idiotą to twoja sprawa, ale nie rób ich z innych.
- uważam, że za to co mówią też należy ich oceniać. Jeżeli tak kochasz demokrację to powinie zbulewrsować cię wyrok na A.Leppera za rzekome pomówienia z trubuny sejmowej. Przecież był to zamach na demokrację. Przecież w ten sposób można zamknąć usta każdemu, bo się komuś niespodoba wypowiedź w debacie sejmowej.

- Jak byłeś na tej wystawie i widziałeś zniweażone symbole BOSKOSCI to możesz złożyć skargę w prokuraturze, ze cię ona uraziła. Jak więc wytłumaczysz sobie Monachomachię" czy chociażby Rozmowę Pana, Wójta i Plebana". Toż to tak samo krytyka kleru.
- i kolejna sprawa: Co sie tak do...łeś to tego Michnikjugend???? cyt:Czy w Twoim MICHNIKJUGEND głupota jest na pierwszym miejscu ???." Juz jestem za stary na wszelkiego typu młodzieżówki. Zapisz to sobie.

I odpowiedz mi dlaczego tak usilnie wszyscy biadolą, ze mamy wizy do USA. Przecież tam jest zgniły kapitalizm", oj pomyliłem ustroje. Teraz lepiej brzmi zgniły liberalizm".

I jeszcze sprawa, która dotyczy wszystkich z piszczałkami". Bardzo liberalnie" wszyscy powinni występować o zezwolenia na poszukiwania. Robią to tylko dobrze działający grupy poszukiwawze. Resztę obecna władza czyli PiS plus koalicjanci powinni za wszystkie przypadki poszukiwań" bez zezwoleń rozliczyć. I tutaj jestem jak najbardziej ZA.

i jeszcze to: Bo widzisz , gadać z Tobą to jak ze ślepym o kolorach".
Najpierw dowiedz się dokładnie czym jest liberalizm.
Później na jakiej zasadzie funkcjonuje Państwo.
Następnie zakończ patrzeć z pozycji roszczeniowej na Świat. Nie wszystko Ci sie należy.

Dodam, ze pisanie wcale nie sprawia mi kłopotu jak byłeś łaskaw mi wytknąć. Wypomnę Ci jeszcze Moralność Kalego", Jak Kali ukraść krowę to dobrze, jak Kalemu to źle. cyt:rak dobrego wychowania i głupota nie jest cechą tylko autorów tej wystawy"

pzdr
Ja kończę, nie zamierzam spierać sie z idiotą, najpierw sproawdza mnie do swojego poziomu, a później pokonuje doświadczeniem.

Cyt z edeco :Następnie zakończ patrzeć z pozycji roszczeniowej na Świat. Nie wszystko Ci sie należy."

i tu jest pies pogrzebany
Wszyscy ci weterani tak jak i lisek 69 nawet nie zdaja sobie sprawy jak bardzo sa czerwoni wręcz komunistyczni w swych dążeniach ale cóż lisek znów napisze że komuna zrobiła swoje i nawet jego wykręciła (jakby miała z czego)

Grand -bracie w eucharystii - na szczęscie nie mój bo kościół interesuje mnie tylko i wyłącznie jako istniejąca forma architektoniczna
Zwykłem do parafialnego plebsu katolickiego zwracać sie per TY jeżeli ci to nie odpowiada to to bardzo mi przykro z tego powodu

Wracając do tematu to nawet przez myśl by mi nie przeszło aby odwiedzić BWA z tą wystawą a juz szczególnie aby ogladać monstrancje głupkowatych artystów" , zresztą legnicki BWA jakos nie zaskakuje artyzmem od lat . Mam wrażenie że cała ta awantura została sprowokowana celowo ,aby podnieść prestiż prawicowych radnych oraz ciot różancowych w miescie Legnica

Parowóz jaki jest powód zmiany Twojego nicka? operacyjny? czy zwykła zmiana szyldu co kilka lat, jak to u komuchów bywa? Wstydzisz się już Lokomotywy?

Grant pozdrowienia!!!

A co do wystawy to kolejny lewacki pseudo artystyczny bełkot zaćpanych kontestatorów kleju z torebki:)

Wercyncośtam - piszę do ciebie powoli bo widze że z czytaniem u ciebie nie najlepiej -przeczytałbys pare postów powyżej że wcale się nie wstydzę -ba, wręcz jestem dumny z tego - jako komunistyczny oprawca nie musiałem stosowac pseudonimów w przeciwienstwie do was koledzy z kościelnej ławki

Panie edeco!
Troche Pan przesadza z tymi inwektywami.Obrażanie kogoś w taki sposób świadczy o niskim poziomie.Ciekawi mnie czy byłby Pan tak odważny stając twarzą w twarz z np.liskiem68
Parowóz
TY to sobie mówić możesz do swych braci czytających Marksa i Engelsa!!
Wypierasz się wiary(też wale na Ty bo komuch równa sie dla mnie-(wymoderowano),twoje prawo!
Zawsze gdzie sie pojawisz temat zmienia sie w pyskówke!!
Podawaj jakieś rzeczowe argumenty a nie szastaj obelgami na lewo i prawo.Ale czego sie można spodziewać od komunisty...

Grand, daj już spokój, sam wywołujesz takimi tekstami nieprzyjemne pyskówki. Wszyscy już wiemy, że jesteś dobry Polak - Katolik - Narodowiec i co tam jeszcze chcesz, tylko wyluzuj już z tymi świadectwami wiary.

Nie można jednoznacznie zająć stanowiska wobez WP.Z jednego powodu...Po prostu wykonują rozkazy.Ale przecież tak powinno być.
A w wojsku byłem.Fajne czasy...

Pzdr
Grand

Jedyna dywizja waffen ss ktorej zezwolono na posiadanie kapelanów to Walońska Degrella. Na jego wyrażne żądanie zresztą. A co do mundurów to nie mam pewności czy byli na etacie. trzeba by poszukac zdjęć podejrzewam że mogli nosić mundury dyw walońskiej.

Pik jestes znanym krzewicielem nienawiści do kościoła i związanych z Nim nurtów.... może masz kompleksy , może poprostu jesteś ograniczony, a może to syndrom sztokcholmski" bo opiewasz bohaterstwo NKWD-istów jak zwykły zdrajca, a może tradycja która wyniosłeś z domu nie ugruntowała w Tobie szacunku do Wiary Ojców. Byc może Tobie imponuje opluwanie Wszystkiego co ma jakąś wartość bo sam jesteś bez wartości. Odrobine szacunku oświecony postępowcu"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie