waldekhel Napisano 17 Maj 2006 Autor Napisano 17 Maj 2006 Jest to koperta od zegarka kieszonkowego nie mogę rozszyfrowac pierwszego zdania .Pierwszego od góry.Pozostałe to BRYG.KOP PODOLE" I nacji 1934r
abcd Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Moim zdaniem dedykacja mogła wyglądać tak: ZAW.STRZEL.K.(tu chyba z 2 albo i więcej liter nieczytelnych,fantazjując mogło być np.OF lub PODOF.) BRYG.KOP. PODOLE I MIEJS. 1934 Co oznaczało:ZAWODY STRZELECKIE(tu już hipotetycznie)KORPUSU OFICERSKIEGO lub PODOFICERSKIEGO,BRYGADY KOP,PODOLE,I MIEJSCE,1934.
abcd Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Jeszcze raz przejrzałem zdjęcia po K.w pierwszym rzędzie tekstu jest maksymalnie tylko 1 litera,tak więc moja hipoteza z korpusem of.albo podof trochę upada,ale co może oznaczać te K bez kontekstu?
abcd Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Tajemnica tego zegarka nie daje mi spokoju,może napis wyglądał tak: Zaw.Strzel.z Kb. Brygada KOP Podole I miejs. 1934.
Pytanie
waldekhel
Jest to koperta od zegarka kieszonkowego nie mogę rozszyfrowac pierwszego zdania .Pierwszego od góry.Pozostałe to BRYG.KOP PODOLE" I nacji 1934r
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.