Skocz do zawartości

Pomóżcie koledze zarażonemu szukaniem:)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Męczy mnie o radę, czy kupić moneciaka BH Quick Draw II czy Rutus Ultra II, czy może inny w podobnej cenie . Ja mam Smętka i chodzimy razem więc do tandemu najlepszy moneciak Poradzcie!!!
Napisano
Mam rutusa /solarisa/ i też myślałem żeby zrobić tandem z czymś tańszym do głębokich poszukiwań - czyli Smętkiem z cewką 37 cm.
Ultra na monety wystarczyła by moim zdaniem.

Pozdro
Napisano
No tak mi się wydaje. Ale jeżeli ma być na same monety.
Rutusik jakby deczko mocniejszy" - tak myślę.
Napisano
Witam
A ja pozwole sobie mieć całkowicie odmienne zdanie,
W Qicku dobra identyfikacja tonalna,zasięg wystarczający i wcale nie taki delikatny.Pisze bo był kiedyś u mnie kumpel z Ultrą,szukaliśmy razem i powiedziałbym że nie był nią zachwycony.Mam Qicka,jestem czesto w terenie i naprawde nie narzekam.I co ważne:czasem bardzo mile mnie zaskakuje.
Kolorek łapie konkretnie.

Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Trzeba by jeszcze sprawdzić jak układają się cenowo sprzęty.

Nikt więcej nic nie powie o tych wykrywkach ?
Napisano
Cenowo to chyba będzie podobnie...
Ale ja tak chwale Quicka ale musze być obiektywny w jednej sprawie.Otóż chodzi o sporą prądożerność.Trzeba kupić akumulatory.Bez dwóch zdań!Bo jak wiadomo baterie 9V są dość drogie a starczają na ok.7 godz.Mówie tutaj o bateriach zwykłych.Na alkaicznych ok.15 godz.
Jeszcze Quick ma jedną zalete:jest bardzo lekki co jest ogromną zaletą jak się chodzi dość długo.
Napisano
Jeszcze jedno...
Qickiem zdarza się chwycić militarke.Nawet dość często.To tak dla porównania z Lone Starem na którym biegałem kilka sezonów i militarne znaleziska militarne należały do rzadkości.Ale ja i tak preferuje militarny kolorek"
Napisano
Witam
Gdybyś kupił Quicka na początku możesz mieć problem z namierzaniem ale po 1-2 wyprawach opanujesz perfect.
Niektórzy mówią roche słaby zasięg"Nie zgadzam się z nimi.
Mnie kilka razy baaaardzo zaskoczył.Ale wiadomo...Sprzęt za kilka tys.bedzie miał lepszy.I jak to powiedział mój kumpel też mający Quicka-
A po co mi jeszcze większy zasięg i wydatek jeszcze tysiąca-przecież nikt nie zakopuje monety na metr"
Chyba dobrze powiedzieł...
Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Czyli podsumowując...
W tym przedziale cenowym,ze wskazaniem na kolorek sprzęt zadawalający.Ktoś powie-za tą kase masz używany lepszy"
To ja mu powiem-Ale na używany lepszy nie masz 24 miesięcznej gwarancji i możesz nie mieć wyspecjalizowanego serwisu.
A swoją drogą...Zastanawiam się (co było już w kilku wątkach)nad krytyką BH.Kto to robi i jaki ma cel?
Wierzcie mi.Ja używam BH kilka sezonów,znajduje fanty,awarii nie mam...

Pozdro
Zwierz
Napisano
Dzięki za wszystkie rady !!! Kolega zgodnie z tym co mu serce podpowiadało na początku zamówił właśnie Rutusa Ultra II :) Z moim Smetkiem będzie dobry tandem, mam nadzieję !

Pozdrawiam!
Napisano
Ja uzywałem BH (Lone Stara) 2 sezony i nie powiem, wyniki nie byly złe, ale po prostu mi się ozklekotał", a jak wiadomo dobry wykrywacz i radomski mauser nie powinien klekotać:-) Po prostu słaba konstrukcja, plus zuzycie baterii, czasami w pełni naładowane akumulatorki (2 X 9V) nie wytrzymywały do wieczora. No i głębokość penetracji - zdecydowanie za płytka, ale jak koledzy wypowiedzieli się wczesniej - na monety, na pola, leśne drogi lub plaże BH jest sprzetem zadowalającym. Na militarkę już gorzej.
Pozdrawiam!
Daniel
Napisano
Ja nie myślę że BH jest zły", tylko oceniłem moją pracę z wykrywką rutusa.
Z drugiej strony jeżeli ktoś nastawią się tylko i wyłącznie monety i zawęża specjalizację to też niepotrzebny jest mu zasięg wykrywacza militarnego /jeżeli ma drugi na militarne fanty/. Ja osobiście z przyczyn finansowych dążyłem do uniwersalności i tak zdecydowałem się na solarisa, choć zdaję sobie sprawę że przydała by się potężniejsza cewka 37 cm do miejsc głębinowych. i dla tego w ramach taniego uzupełnienia myślałem o drugim tańszym wykrywaczu - smętku.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie