Wercyngetoryks Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 Męczy mnie o radę, czy kupić moneciaka BH Quick Draw II czy Rutus Ultra II, czy może inny w podobnej cenie . Ja mam Smętka i chodzimy razem więc do tandemu najlepszy moneciak Poradzcie!!!
acer Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Mam rutusa /solarisa/ i też myślałem żeby zrobić tandem z czymś tańszym do głębokich poszukiwań - czyli Smętkiem z cewką 37 cm.Ultra na monety wystarczyła by moim zdaniem.Pozdro
acer Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 No tak mi się wydaje. Ale jeżeli ma być na same monety.Rutusik jakby deczko mocniejszy" - tak myślę.
aaaa.gggg Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 WitamA ja pozwole sobie mieć całkowicie odmienne zdanie,W Qicku dobra identyfikacja tonalna,zasięg wystarczający i wcale nie taki delikatny.Pisze bo był kiedyś u mnie kumpel z Ultrą,szukaliśmy razem i powiedziałbym że nie był nią zachwycony.Mam Qicka,jestem czesto w terenie i naprawde nie narzekam.I co ważne:czasem bardzo mile mnie zaskakuje.Kolorek łapie konkretnie.PozdrawiamZwierz
acer Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Trzeba by jeszcze sprawdzić jak układają się cenowo sprzęty.Nikt więcej nic nie powie o tych wykrywkach ?
acer Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 He, z tym mocniejszy" myślałem o zasięgu :)Ale może jest inaczej.
aaaa.gggg Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Cenowo to chyba będzie podobnie...Ale ja tak chwale Quicka ale musze być obiektywny w jednej sprawie.Otóż chodzi o sporą prądożerność.Trzeba kupić akumulatory.Bez dwóch zdań!Bo jak wiadomo baterie 9V są dość drogie a starczają na ok.7 godz.Mówie tutaj o bateriach zwykłych.Na alkaicznych ok.15 godz.Jeszcze Quick ma jedną zalete:jest bardzo lekki co jest ogromną zaletą jak się chodzi dość długo.
aaaa.gggg Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Jeszcze jedno...Qickiem zdarza się chwycić militarke.Nawet dość często.To tak dla porównania z Lone Starem na którym biegałem kilka sezonów i militarne znaleziska militarne należały do rzadkości.Ale ja i tak preferuje militarny kolorek"
maxikasek Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Ultra też starcza na jedno wyjście z bateriami. Ale coś za coś- większa moc większe zużycie prądu.
aaaa.gggg Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 WitamGdybyś kupił Quicka na początku możesz mieć problem z namierzaniem ale po 1-2 wyprawach opanujesz perfect.Niektórzy mówią roche słaby zasięg"Nie zgadzam się z nimi.Mnie kilka razy baaaardzo zaskoczył.Ale wiadomo...Sprzęt za kilka tys.bedzie miał lepszy.I jak to powiedział mój kumpel też mający Quicka-A po co mi jeszcze większy zasięg i wydatek jeszcze tysiąca-przecież nikt nie zakopuje monety na metr"Chyba dobrze powiedzieł...PozdrawiamZwierz
aaaa.gggg Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Czyli podsumowując...W tym przedziale cenowym,ze wskazaniem na kolorek sprzęt zadawalający.Ktoś powie-za tą kase masz używany lepszy"To ja mu powiem-Ale na używany lepszy nie masz 24 miesięcznej gwarancji i możesz nie mieć wyspecjalizowanego serwisu.A swoją drogą...Zastanawiam się (co było już w kilku wątkach)nad krytyką BH.Kto to robi i jaki ma cel?Wierzcie mi.Ja używam BH kilka sezonów,znajduje fanty,awarii nie mam...PozdroZwierz
Wercyngetoryks Napisano 16 Maj 2006 Autor Napisano 16 Maj 2006 Dzięki za wszystkie rady !!! Kolega zgodnie z tym co mu serce podpowiadało na początku zamówił właśnie Rutusa Ultra II :) Z moim Smetkiem będzie dobry tandem, mam nadzieję ! Pozdrawiam!
danieloff Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Ja uzywałem BH (Lone Stara) 2 sezony i nie powiem, wyniki nie byly złe, ale po prostu mi się ozklekotał", a jak wiadomo dobry wykrywacz i radomski mauser nie powinien klekotać:-) Po prostu słaba konstrukcja, plus zuzycie baterii, czasami w pełni naładowane akumulatorki (2 X 9V) nie wytrzymywały do wieczora. No i głębokość penetracji - zdecydowanie za płytka, ale jak koledzy wypowiedzieli się wczesniej - na monety, na pola, leśne drogi lub plaże BH jest sprzetem zadowalającym. Na militarkę już gorzej.Pozdrawiam!Daniel
acer Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Ja nie myślę że BH jest zły", tylko oceniłem moją pracę z wykrywką rutusa.Z drugiej strony jeżeli ktoś nastawią się tylko i wyłącznie monety i zawęża specjalizację to też niepotrzebny jest mu zasięg wykrywacza militarnego /jeżeli ma drugi na militarne fanty/. Ja osobiście z przyczyn finansowych dążyłem do uniwersalności i tak zdecydowałem się na solarisa, choć zdaję sobie sprawę że przydała by się potężniejsza cewka 37 cm do miejsc głębinowych. i dla tego w ramach taniego uzupełnienia myślałem o drugim tańszym wykrywaczu - smętku.Pozdrawiam
Dzikus1987 Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Kurde mam w3p ale bez baterii... Wie ktoś gdzie można ją dostać albo jak i czym zastąpić ?
sloneczny Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Użyj zwykłej baterii płaskiej, rozbierz ją i włórz same paluszki" bez obudowy :D
Dzikus1987 Napisano 20 Maj 2006 Napisano 20 Maj 2006 Dzieki , sproboje :D Ciekawe ile czasu bedzie dzialalo ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.