a.korbaczewski Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Jezioro Otjikoto w Namibii.Miejsce zatopienia broni przez Niemców w 1915r.
a.korbaczewski Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 To juz wyłowiono i stoi w muzeum. Z powodu święta robotników muzeum zamknięte.
a.korbaczewski Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 A to jezioro. Graty stoją na około 55metrach. Jesioro jest jaskinią i nikt nie wie jaką ma głębokość.
Cronos Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Troszke dziwne... ze wiedzieli dokładnie co i w jakiej ilości leży w jeziorze. I to ze z tego powodu zrobili tabliczke z ta informację:/ Jak na mój gust to mała paranoja.
lain Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Dostali dokładne dane lub znaleźli w papierach kto i ile sprzetu zrzucił do jeziorka.Sprawdzili,okazało się ze sprzęt jest,pokrywa się z informacjami źródłowymi.jak widać na zdjęciach troche już wyciągneli.czemu nie mają sądzić ze reszty tam nie ma? prace wydobywcze na takich głębokościach nie są proste ,a napewno są kosztowne.Muzeum pewnie czeka na kolejnego sponsora.
a.korbaczewski Napisano 10 Maj 2006 Autor Napisano 10 Maj 2006 jeziorko mam chyba 100m na 100m tylko ale 55 metrów to durzo. z drugiej strony czysta woda tam jest bo to zalana jaskinia.ile musi byc takich złomowisk w afryce? tunezja, libia egipt...
Cronos Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Kiedys w tv pokazywali na pustyni w bodajże Libii całe kompletne czołgi niemieckie przysypane przez pisek. Nie dość że pod swoim ciężarem się zapadały to jeszcze wydmy je poprzykrywały. Ale ja wiadomo wydmy się poruszaje i od czasu do czasu ukazuję swoje tajemnice. To jest dopiero muzeum!!
a.korbaczewski Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 w takim piasku to pewnie nie ma korozji
Boruta Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 To się tylko tak wydaje - są duże różnice temperatur i metal pracuje - trzaska, wilgotnieje. Były kiedyś wykopki na forum z Libii chyba - stany fatalne.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.