Tominew Posted May 9, 2006 Author Share Posted May 9, 2006 Witam!!!Proszę o identyfikacje tej oto lufy, która spoczywała w gospodarstwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grendel Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 Tiaaaa...2cm FlaK ;o)Tylko czemu dluzszy niz przepisowe 1.3 metra?3.7cm FlaK 18 i 36/37 mialy lufy dlugie na 2112 mm, a FlaK 43 - 2130 mm.PozdrowieniaGrendel Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 bracia bliźniacy (:D)- a kaliber ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 http://www.jurek.com.pl/bron2ws/index2.php?kraj=su&rodzaj=art&nr=007grendel - jeśli można prosić - sprawdź długości luf http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Waffen/flugabwehrwaffen-R.htm mam problem z różnymi danymi nie wiem na ile pow. strona jest wiarygodna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grendel Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Kopijnik2,Strona jest wiarygodna na tyle, na ile zna sie niemiecki ;o)Problem w tym, ze ten kto ja pisal, uzyl nieprecyzyjnego i mylacego, ale popularnego slowa Rohrlänge", ktore moze oznaczac zarowno dlugosc lufy, jak i calej armaty.U niego oznacza dlugosc calkowita.I tak jest ze wszystkimi opisanymi przez niego armatami, ktore sprawdzilem (niewiele, bo do 3.7cm FlaK 43).PozdrowieniaGrendel Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 dzięki - z tym były kłopoty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TIX Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 nie bracia - spokojnie :) poprosiłem Tomiego o zmniejszenie fotek i wstawienie do ID kaliber nie wiecej niz 40 mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 wiesz o co chodzi (taki sobie żarcik), to dobrze - na wszelki wypadek - średnica wylotowa, wlotowa, i zbliżenie montażu lufy.jeśli dł nie 3m i lufa cała - to może to http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Waffen/Bilderseitenneu/3,7-cmFlak18.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
TIX Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 cholera...zbliżenia montażu nie mam ... ale myśle że rozpoznam jak by ktoś miał cos podobnego na zdjęciu ... w części wylotowej widoczny drobny zewnętrzny gwint o wysokości około 4-5 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tominew Posted May 9, 2006 Author Share Posted May 9, 2006 Witam!!!Proszę o identyfikacje tej oto lufy, która spoczywała w gospodarstwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tominew Posted May 9, 2006 Author Share Posted May 9, 2006 A to widok z przodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
TIX Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 długość całkowita okolo 2 m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Tominew
Witam!!!
Proszę o identyfikacje tej oto lufy, która spoczywała w gospodarstwie.
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.