wars98 Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Witam!Na prośbę kolegi Indian Chief zamieszaczam skan artykułu z Military Machine" (Maj 2006) traktującego o wraku niemieckiego działa samobieznego StuG III wydobytego (jak wszystko na to wskazuje) w Polsce. Cena za tego StuG-a to jedyne 50.000 funtów... :[Ktoś może wie coś na ten temat? Ktoś wie skąd i kiedy wydobyto ten wrak? Jeśli tak to proszę o kontakt ze mną na priva!Pozdrawiamwars98
huk 100 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 żeby sie pózniej nie okazało jak ja wyczaiłem na czeskiej stronie ze Stug wydobyty z Bałtyku ze wschodu był opisany ze w Polsce-pozdro
wars98 Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Kolego huk100. Na tamtej stronce o której wspominasz, to różne kwiatki się zdarzają. Military Machine" jednak ma pewną markę. Nie pisaliby rzeczy wziętych z sufitu.
PATRON Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 o kur....a, jak ktoś zna obcy jezyk to poproszę o tłumaczenie tego kawałka o Polsce ....
jotes Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Tytuł wątku jest mylący, z artykułu nie wynika, że został wywieziony w Polsce. Piszą, że jeszcze sporo elementów z przedziału bojowego i podwozia jest luzem, ale z róznych pojazdów i pordzewiałe. Kadłub mocno powycinany przez złomiarzy...
Clifter Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Mieszanka histerii i głupoty jak zawsze na tym forum.Gdzie tam jest napisane, że to zostało wywiezione z Polski?Gdzie tam jest napisane, że to zostało sprzedane za 50 tys. funtów?Jest napisane, że zostało wydobyte w Polsce i że ktoś sobie za to zażądał 50 tys. funtów.Ludzie, albo czytajcie, albo pijcie melisę na uspokojonie.To tak, jak ja bym zażądał 50 tys. funtów za trabanta. Każdemu wolno żądąć dowolnej sumy za cokolwiek. Od żony po Stuga III.
mietek Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Nie tylko nie wiadomo ze jest wywieziony, ale tez nie wiadomo ze na 100% wydobyty w Polsce.was APPARENTLY recovered in Poland", co moze byc mniej wiecej tlumaczone ajwyrazniej/jak wiesc niesie wydobyty w Polsce" a nie ze na pewno wydobyty w Polsce.
RadosławKatowicz Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Jest napisane, że jakiś Paul Hocking był na wycieczce u nas i puknął te zdjęcia. Ten u którego robił zdjęcia chce za wrak 50 tys. funtów. Ani słowa o tym, ze pojazd opuścił już Polskę. Można domniemywać, że jest dalej tutaj i czeka na kupca.Pzdr
wars98 Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Wszystko pieknie, ładnie. Zgadza się. Tylko dlaczego piszą o tym za granicą, a nie u nas? :?
pedro Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Wars nie wiesz ? :) bo u nas historia zaczeła sie dopiero od stanu wojenego z roku na rok przybywa kombatantów ;)a gazety maja ciekawsze tematy np .biust dodywiec kto by zawracał sobie głowe niemieckim pojazdempozdro
akagi Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 No i mamy kolejna sensacje w wykonaniu Piotrusia. która nie jest sensacją ........A Stug jak stał, tak sobie stoi. A gdzie?A to wątpię, by ktoś aktualnie chciał napisać.
wars98 Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Akagi. To że gdzieś stoi" to wiemy. Pytanie jedynie gdzie?W Polsce, czy za granicą? :?Oczywiście winnych brak... Typowe.
krzysiek Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Co nie zmienia faktu, że jest wg gazety na sprzedaż. PozdrawiamKrzysiek
mietek Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Nie wg gazety ale according to Paul", sformulowanie wyraznie pokazujace ze informacja nie jest sprawdzona przez redakcje, czy dziennikarzy, a bazuje na tym co otrzymano od rzeczonego Paula ktory nadeslal te fotki.A swoja droga moze da rade wstawic lepsze skany, szczegolnie zdjec wraku.
tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 z tyłu na zdjęciu opel astra albo opel omega kombi, lasek i słub prawdopodobnie telefoniczny ... zaczynam namierzac miejsce :)
yoony Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 przeciez fotki tego stuga juz byly na forum a z cena to se ktos w nabiał poleciał ostro ostatnia cena była rzedu 18 tys funtow na 20 z transportem :)
wars98 Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 O widzisz Yoony... A więc coś wiadomo?18-20 a 50 tys. to znacząca różnica. Rzekłbym nawet, że ktoś wietrzy niezły biznes na tym wraku. Wiesz kto to? :>
wars98 Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Tadeusz80. Czytaj dobrze! ROSNĄ! Z 18-20 na 50 tysięcy!!! :D
tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 sorry wars nie zauważyłem (wszystko przec chińczyków to oni tak ceny stali wywindowali) ale 50 dych to bym za to nie dał
yoony Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 wiem tyle co sie przez forum przewinelo jest / był do sprzedania i cena jaka sie przewinela to bylo 100 tys zł pierwszy raz pokazalo sie to chyba ze 3 lata temu
wars98 Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 To już 3 lata... Fiuu... Jak ten czas leci.To wie gdzie to szczęscie sobie leży? Powiedzmy, że mam ochotę zaszaleć i kupić wrak StuG-a. Ten konkretnie.Szukam namiarów na jego szczęśliwego posiadacza.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Sensacja jak zwykle, tak sie składa że Paul Hocking jest moim dobrym kolegą i był w listopadzie zeszłego roku gościem u mnie. Otóz, wziąłem go na krótką objazdówke po Polsce i stad te fotki. Stug jest w Polsce, właściciel kupił go legalnie kilkanaście lat temu na złomie, jest on na sprzedaż. Jesli ktoś z Polski chce go kupić, może to uczynic w każdej chwili, jeśli zaś miałby być sprzedany za granicę, to właściciel napewno postara sie o stosowne zezwolenia. Sprzęt jest znany w środowisku kolekcjonerskim od wielu lat. Ot i cała sensacja!!!!!
tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Jak w Polsce ... jak ja to kocham ... wszyscy wszystko wiedzą, zapytam się jutro w wawie (MWP) czy wiedzą o tym stugu jak nie to robie dym
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.