mietek Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 To jak ktos narzeka ze paczki nadal nie ma a rzeczy sie zamowilo np na allegro: http://fakty.interia.pl/news?inf=746329 Priorytet może iść... rok09.05.2006 09:40 Poczta twierdzi, że jedynie deklaruje, iż list priorytetowy dojdzie szybciej / RMF Biznesmen z Zamościa stracił szansę na 500 tys. zł unijnej dotacji, bo poczta o tydzień spóźniła się z doręczeniem listu priorytetowego. Poczta tłumaczy, że list priorytetowy może iść nawet rok - pisze Gazeta Wyborcza".Swój wniosek biznesmen wysłał listem priorytetowym 3 stycznia - trzy dni przed ostatecznym terminem. Taki list - jak podaje poczta - powinien trafić do adresata następnego dnia. Trafił po tygodniu.Jak pisze GW", poszkodowany wynajął prawnika i w przyszłym tygodniu podaje pocztę do sądu. Będzie się domagał od niej 500 tys. zł. Ale pocztowcy twierdzą, że przyjmując list priorytetowy, niczego nadawcy nie gwarantują. - My jedynie deklarujemy, że przesyłka dotrze w określonym czasie i ponad 80 proc. listów priorytetowych rzeczywiście dociera. Ale nie gwarantujemy, że tak będzie. Prawo nas do tego nie zobowiązuje - tłumaczy rzecznik Poczty Polskiej, Radosław Kazimierski. Mało tego, prawo nie zobowiązuje poczty do dostarczania listu priorytetowego nawet w ciągu miesiąca czy roku.Jeśli taki list zaginie, poczta zwraca maksymalnie pięćdziesięciokrotność pobranej za wysyłkę opłaty. W przypadku listu priorytetowego (koszt wysłania 4,20 zł) jest to 210 zł. - Mogę tylko powiedzieć przepraszam. Pan Janusz ma prawo wytoczyć nam proces cywilny, a my będziemy czekać na wyrok sądowy - mówi GW" Kazimierski. W historii Poczty Polskiej nie przypomina sobie podobnego procesu.(INTERIA.PL) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Czyli w zasadzie płaci się za nic, natomiast jak się trafi na wrednego listonosza, to ma sie przechlapane.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HERWOLF Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 mój rekord to 43 dni tyle wlasnie szła paczka priorytetowa z Białegostoku do Warszawy hehe piechotą bym sam szybciej dostarczył....szkoda słow pozdrawiam poczte pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 a monopolik poczty potrwa jeszcze jakis czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 List priorytetowy z polski do anglii idacy zwykle od 3 do 14 dni idzie do mnie juz 4ty mc...Ciekaw jestem czy jak juz dojdzie to czy dokumenty wyslane mi przez mame beda mialy wartosc zabytkowa..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Zawsze pozostaje Pocztex :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 13 Maj 2006 Share Napisano 13 Maj 2006 lub szybka paczka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.