rafael31 Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 jestem młodym pasjonatem i dostałem w prezencie wykrywke. chciałbym rozpocząć samodzielne poszukiwania. ALE tyle słyszy sie o niewypałach czy niewybuchach. czy naprawde jest ich tak duzo? czy łatwo wybuchają? jak sie zachowac gdy tkowy znajde??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 zawsze moze coś wyjść nie tak-to juz na twoją odpoiedzialność -nożyk lub sdapereczka ma chodzić delikanie nigdy nie kop na siłe z góry na dół staraj sie kopać delikatnie po skosie-ale do tego dojdziesz sam-ja lubie kopać starym nozem płetwonurków-węgierskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 zaponiałem dodać ze w nic nie stukać nie żucać itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Poczytać to forum i pooglądać fotki. Jeśli, to wykopuje się takie albo podobne :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 jak widzisz,że są leje po mozdzierzach to lepiej wogule tam nie szukaj:Dmiałem taki przypadek,złapałem za mozdzieża pod mchem ale nic nie widziałem myślelismy,że to broń a ty takie zdziwienie.:(nie życze abyś miał takie fanty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 zapomniałem napisać raz miałem przypadek,że na lont trafiłem ale nie chcuałem sprawdzać dpo kond prowadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Nie zabierać cienkich pełnych rurek, bo mogą to być zapalniki, i nie brać czegoś, co się nie jest pewnym, że nie wybuchnie i czego się nie zna.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal7 Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Zacznij od poczytania i obejrzenia tego co niestety czasem się trafia, łatwiej ci bedzie jak nauczysz się rozróżniać tego typu przedmioty, bo niestety metodą samonauczania raczej bym nie próbował...Jest taka strona: www.niewypaly.poszukiwania.pl - takie podstawowe zagrożenia myślę, że na niej są, a przynajmniej coś tam już z tego wyłapiesz...Z kopaniem ostrożnie, nie na siłe, a jeżeli coś już znajdziesz, to najgłupszą rzeczą jest kombinowanie przy tym - najlepiej nie ruszać... I życzę powodzenia na wykopkach bez znajdowania urwiłapek" ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 czy slyszeliscie z okazji niewypalow zeby komus cos wybuchlo przy okzaji szukania wykrywka? Nie mowie o jakis probach ogniskowych" czy ciecia szlifierka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 Warszawa-Białołeka.Dwóch chłopaków zgineło w lesie gdy majstrowali przy niewypale.Może wypowie się ktoś z Wawy na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.