grba Napisano 7 Maj 2006 Autor Napisano 7 Maj 2006 Film Fabryka zła Napola" (Elite für den Führer) z 2004
mike110 Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Kurcze, niezły film. Mam tylko małe pytanko bo nie oglądałem początku. Gdzie umiejscowiona jest ta szkoła NAPOL-i? Bo z treści wynika (jeńcy rosyjscy uciekający z dworca kolejowego), że w pobliżu Allensteina (Olsztyna). Jednak jakoś niezbyt mi wiadomo o takiej szkole koło tego miasta. A okolice Olsztyna w sumie znam dość dobrze.I ciekawe, gdzie był kręcony ten film.Pozdrawiam.
grba Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 Gauleiter Heinrich Stein obiecuje, że oczyści rejon Warty"...
grba Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 Akcja filmu ma miejsce w fikcyjnym Allenstein w Warthegau".
Albert Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Witam!Allenstein w filmie to twierdza położona na wzgórzu ,dosyc wysokim ,także w ,żadnym wypadku w grę nie wchodzi Warthegau.Faktyczny Gauleiter Kraju Warty to Artur Greiser... a ,że Wielkopolska jest nizina ,miejsce i bohaterzy filmu to fikcja.Nie zmienia to faktu ,ze jest to świetny film.Pozdrawiam
Boruta Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Fajna była scena rzutu granatem. No i w ogóle typowo niemieckie kino.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.