Skocz do zawartości

ETYKA, SZACUNEK, UCZCIWOŚĆ

dr.Wstrząs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W dziale >Nasze odkrycia< w temacie a całe 5 złoty !" moją uwagę zwróciły te zdjęcia, i śmiem twierdzić że ktoś występuje na tym forum w 2 osobach, i sądząc po cyferkach przy nicku, robi to od jakiegoś czasu. Co ciekawe wyszukiwarka na forum nie znajduje jednego z tych nicków. Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi?

Ciekawi mnie ilu jeszcze użytkowników ma więcej niż jedno konto na tym forum?

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
acer- to że ma drugą osobowość to zauważyłem, ale dleczego wyszukiwarka nie znajduje osoby huk 100? Ale to pewnie bardziej pytanie do administratora.
Napisano
Jest kilka powodów, dla których niektórzy korzystają z róznych nicków:

A)ban
B)sprzymierzeniec - w niektórych wątkach zdanie jednej osoby było zawsze co do joty popierane przez inną
C)zła opinia
D)żart

Niestety przeważają te 3 pierwsze.
Napisano
Pora zrobić porządek. Więcej niż jeden nick z jednego kompa powinno rownać się banowi.
Dość już durnego podszywania się pod inne osoby.
I nie mówcie mi, że z jednej kawiarenki internetowej może korzystać 2 uczestnikow tego Forum, bo to bardzo mało prawdopodobne. Poza tym ilu z nas tak naprawdę płaci za popisanie sobie przez godzinę w kafejce zamiast założyć sobie internet bez ograniczeń w domu? 2, 3, 5?

Widać niektórym to forum myli się z jakimś sexczatem, gdzie bezkarnie dla jaj można być jednocześnie sobą i piersiastą nastolatką :-/
Napisano
Nie bardzo się zgadzam z przedmówcą, mieskzam w akademiku i mam u siebie w pokoju neta, na wykopki jeździ nas tylko z tego akademika pięciu, z czego prawie każdy zagląda u mnie na kompie na forum Odkrywcy, a i czasami coś pisuje (ostatnio szczególnie w dziale Identyfikacja).
I co, każdy powinien zostać zbanowany?
Napisano
I jak mi właśnie podpowiada kolega, użytkownicy np. neostrady mają zmienne IP, więc mogą występować pod 10 nickami, i tak za każdym razem będą nie do namierzenia.

Myślę że tu bardziej powinno się zwracać uwagę na przymioty jak w tytule (etykę, szacunek i uczciwość) niż wprowadzać wątpliwą inkwizycję.

Poza tym to walka z wiatrakami, jak ktoś już tu wspomniał - wystarczy prześledzić dział Sprzęt poszukiwawczy. Bywają osoby, które - bez względu o jakim sprzęcie by nie był wątek, to wpisują krótką wypowiedź - Kup sobie (...), to super sprzęt".
Czy to klon czy nie jakiegoś dystrybutora - szkoda dywagować, bo będzie z tego tylko następna pyskówka.

Stąd pozostają pryncypia jak w tytule, bo gdy ich nie dochowujemy, to żadne obostrzenia tego już nie naprawią...
Pzdr!
Napisano
O to ciekawe z tą neostradą. Sam korzystam z neostrady ale jak dotychczas nie stwierdziłem zmian numeru IP. Czyżby jakieś kombinacje ?

Nie jestem komputerowcem, ale zawsze myślałem że IP najtrudniesze do ustalenia to formy internetu bezprzewodowego, /przez telefonię komórkową, internet radiowy, satelitarny/.
Napisano
He he to zescie sie obudzili.
Tutaj na forum to niektorzy od dwoch lat maja po 2-3 nicki i co? Pozatym z tego co wiem na forum Odkrywcy jest to legalne.
Mi to nieprzeszkadza.
Napisano
Acer - stety czy niestety, IP neostrady jest zmienne. Z tego też powodu, ciężko z IP-banem - bo gośc zaloguje się z innego (ew. ktoś inny zostanie niesłusznie zbanowany).
Napisano
foster, mozna po identyfikowac ludzi po MACu, jest mozliwa jego zmiana, rzecz jasna, ale moze to byc dla ludzi problemem, gdyz provider internetowy moglby odciac im okno na swiat :)
Napisano
acer, nie ma nic nienamierzalnego, w kazdej chwili mozna miec IP z bahamow, kostaryki czy skad kolwiek bys chcial.

MAc to adres, a w zasadzie numer karty sieciowej, a taka trzeba posiadac to polaczenia sie
Napisano
kopijnik
kopijnik2

Na wszelki wypadek, gdyby nastąpiło jakieś owe odkrycie".

Gratuluję czujności,

ETYKA, SZACUNEK, UCZCIWOŚĆ bardziej adekwatne do tematu o agencie.
Napisano
dr.Wstrząs -To ty dopiero teraz się połapałeś ???? jak miałem wrócić na forum ???nigdy tego nie ukrywałem jak byś- czytał lepiej wątki to byś wcześniej zaskoczył- piszą do mnie ludzie którzy to zauważyli i im to nie przeszkadza !!!! a co miałem napisć cześ© jestem Strażakwaffe a po co ??? co by to zmieniło specjalnie dawałem podobne fotki nie będę się chował-tu na forum już namierzyłem z pięciu którzy mają po pare ników-no i co z tego !!!!!!Mnie to nie przeszkadza jeżeli pokazują fanty i piszą ciekawie.A jeżeli to kogoś obraziło ze wróciłem na forum w ten sposób to przepraszam !!!!!!!!!!!!!!!!! Bocian wie ze huk 100 to Strażakwaffe-dr Wstrząś jesteś wstrząśnięty !!!!!!!!!!!!!!-pozdro dla wszystkich
Napisano
Jeszcze jedno nie lubię wazeliniarstwa w wydaniu tu nie których wobec Bociana ale nic na to nie poradzę nie klękałem żeby tu wrócić na forum dla swoich cyferek –zrozumiałem swoje postępowanie więc wiecie ze się już nie czepiam bzdur i innych-Vasilia Jacy Matiego i innych i wy tez dajcie już spokój czas zakopać topory !!!!Myślę ze hukowi to się udało-pozdro
Napisano
Witam.
Cieszę się że odezwała się osoba której wątek dotyczy.

huk 100- jak dla mnie to twoje tłumaczenie się, jest mało przekonywujące. Jeżeli musiałeś (nie ważne z jakich powodów) opuścić to forum i jeżeli jedynym sposobem powrotu była zmiana nicka, to nie pisz że nie zależało ci na powrocie- to po pierwsze.
Po drugie, jak już wróciłeś to czemu nie możesz zdecydować się na używanie jednego konta i robisz zamieszanie pisząc w jednym wątku pod różnymi nickami?
No powiedz co może o takiej osobie pomyśleć inny użtykownik, taki jak ja?
Co do dokładnego czytania wątków w celu wcześniejszego połapania się że huk 100 to strażakwaffe, to interesują mnie konkretne tematy a nie 126019 postów i Bocian jeden wie ilu zarejestrowanych użytkowników.
Padło na Ciebie i o tym napisałem.
A tak na marginesie, to wklep w wyszukiwarkę >huk 100< w tą która wyszukuje osoby. Ciebie jakoś nie odnajduje.???.
I na koniec, o jakim honorarium za Twoje fotki mówisz ?
pzdr. dr. W.
Napisano
dr.Wstrząs po pierwsze nie pisałem tu nigdzie ze nie zależało mi na powrocie ,po drugie pisze w wątkach strazakwaffe ponieważ założyłem je jako strażakwaffe a dotyczą złomowiska a jak jest się zbanowanym to pod tym samym nikiem nie darady- co za zamieszanie powoduje zamieszczanie fotek ze złomowiska???? Zazdrość?????? – a po trzecie to- myśl sobie co chcesz nie musisz mnie czytać- oj coś tu czuje ze masz dwa niki che che-pozdro- ach jeszcze jedno czytałem tu już ciebie kiedyś ze interesujesz się fotkami ich edycjamii itp.a teraz moim .IP-COŚ MI TU ŚMIERDZI-nie możecie mnie namierzyć ?????? cheche pozdrawiam
Napisano
Temat jest potrzebny i zasadny - jednak...

Zastanów się - kiedy widziałeś" ostatni raz strażakawaffe?
Według mnie zniknął".

A tak na marginesie, to wklep w wyszukiwarkę >huk 100< w tą która wyszukuje osoby"
spacja po trzech znakach pierwszej części najprawdopodobniej powoduje ogłupienie wyszukiwarki.
Sprawdź osobę ks".

No powiedz co może o takiej osobie pomyśleć inny użtykownik, taki jak ja?" - łysnąłeś" historią klamry na rosyjskim forum, przyznaję. Teraz jednak za mało wysiłku włożyłeś w przeglądanie forum, aby krzyczeć" ETYKA, SZACUNEK, UCZCIWOŚĆ w tym przypadku.

Takie jest moje zdanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie